Francia szakácstanulók a Radisson Blu Béke Hotelben

A MOBI’VET Projekt a szakképzéseket irányító szervezetek vezetésével zajlik Európa különböző országaiban, Ausztriában, Franciaországban, Görögországban, Magyarországon és az Egyesült Királyságban.

A program a tagországok és az Európai Bizottság közreműködésével lett kifejlesztve, majd 2009-ben az Európai Unió és az Európai Tanács is elfogadta. A programba való jelentkezés önkéntes alapon működik.
Minden partnerszervezet 5 gyakornokot választ, akik 2 héten keresztül látogatják a számukra kijelölt képzési központot, valamint egy vállalatot. Az osztrák gyakornokok Görögországba, a görögök Ausztriába, a magyarok és az angolok Franciaországba, a franciák pedig Magyarországra és az Egyesült Királyságba látogathatnak el.
Múlt héten 5 francia szakácstanuló töltött egy hetet a Radisson Blu Béke Hotelben. Héjja László séf úr látta el szakmai jó tanácsokkal az érkezőket, akik pedig cserébe szívesen beavatták a Békés kollégákat a francia konyha rejtelmeibe. A vendégek egy nagyszabású tanulóversenyre is ellátogathattak, ahol további értékes információkkal lettek gazdagabbak. A rendezvényen folyamatában tekinthették meg, ahogy a nyersanyagokból étel születik, végül pedig a vendégek asztalán kerül szervírozásra.
A francia tanulók és koordinátoraik, valamint a szálloda dolgozói is rendkívül sikeresnek és tanulságosnak értékelték a közös munkát, és abban is egyetértettek, hogy a program valóban segíti az Európai Unióban élő fiatalok szakmai előmenetelét.


Átadták az idei Aranynap-díjakat

Átadták az idei Aranynap-díjakat 

Hat magyarországi konferencia és wellness szálloda, valamint rendezvényhelyszín kapott elismerést.
Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Hotel Helia megújulásáról

Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Hotel Helia megújulásáról 

A Danubius Hotel Helia – nevéhez méltóan, hiszen a „Helia” a Naphoz kötődőt jelenti – fénylő pont a főváros szállodai kínálatában.
Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában

Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában 

Négy magyarországi szálláshellyel bővül a szállodalánc.
Megkezdődött a 44. Országos Borverseny

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny 

Mintegy 2700 palack bor versenyez.
Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája

Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája 

Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.
Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.