A program a tagországok és az Európai Bizottság közreműködésével lett kifejlesztve, majd 2009-ben az Európai Unió és az Európai Tanács is elfogadta. A programba való jelentkezés önkéntes alapon működik.
Minden partnerszervezet 5 gyakornokot választ, akik 2 héten keresztül látogatják a számukra kijelölt képzési központot, valamint egy vállalatot. Az osztrák gyakornokok Görögországba, a görögök Ausztriába, a magyarok és az angolok Franciaországba, a franciák pedig Magyarországra és az Egyesült Királyságba látogathatnak el.
Múlt héten 5 francia szakácstanuló töltött egy hetet a Radisson Blu Béke Hotelben. Héjja László séf úr látta el szakmai jó tanácsokkal az érkezőket, akik pedig cserébe szívesen beavatták a Békés kollégákat a francia konyha rejtelmeibe. A vendégek egy nagyszabású tanulóversenyre is ellátogathattak, ahol további értékes információkkal lettek gazdagabbak. A rendezvényen folyamatában tekinthették meg, ahogy a nyersanyagokból étel születik, végül pedig a vendégek asztalán kerül szervírozásra.
A francia tanulók és koordinátoraik, valamint a szálloda dolgozói is rendkívül sikeresnek és tanulságosnak értékelték a közös munkát, és abban is egyetértettek, hogy a program valóban segíti az Európai Unióban élő fiatalok szakmai előmenetelét.
Francia szakácstanulók a Radisson Blu Béke Hotelben
A MOBI’VET Projekt a szakképzéseket irányító szervezetek vezetésével zajlik Európa különböző országaiban, Ausztriában, Franciaországban, Görögországban, Magyarországon és az Egyesült Királyságban.

Verdi Budapest Hotel: befejeződött a márkaváltás, jöhet a felújítás
Új név, új arculat, új lehetőségek.

Tojásfestés, locsolkodás, wellness a húsvéti befutók
A tavalyi évhez hasonlóan népszerű a húsvét a belföldi utazók körében – derült ki az egyik szállásfoglaló portál adataiból.
MSZÉSZ Dél-dunántúli régióülés: hosszabb foglalási ablakok, növekvő számú nyári foglalások
Április 15-én, kedden zajlott a szakmai program Pécsett.

Pihenés és konferenciaélet újratöltve: nyitva Hajdúszoboszló ikonikus szállodája
A ház az elmúlt években teljesen megújult: a teljes felújtásnak köszönhetően modern külsővel és elegáns belső tereivel várja ismét vendégeit.

Az Emírségben nyitotta meg új egységét a Rove-lánc
A Rove Al Marjan Island szálloda az Al Marjan-sziget tengerpartján nyílt meg Rász el-Haimában.

Belföldi szállásfoglalások alakulása Q1 alatt
Főként rövid, 1-2 éjszakás belföldi utazásokat választottak a hazai vendégek az év első három hónapjában.

Luxusszállodát nyitott az Orient Express Rómában
Az Orient Express La Minerva a legújabb ötcsillagos szálloda, amely Rómában nyílt meg.

Újjászületés – ismét fogad vendégeket a tavaly leégett visegrádi Silvanus
Bár hivatalosan csak kedden nyitott újra a visegrádi Hotel Silvanus, már sok szoba volt foglalt, és a szerdai ünnepélyes megnyitó alatt is egyre érkeztek vendégek a házba.

Tűz Ronaldo marrakeshi szállodájában
A tűzesetet „kis tűzként” írták le, azonban lángokat is lehetett látni az épületen belül, ami aggodalmat keltett a vendégek és a személyzet körében.

Magyar portré- és divatfotós kiállítása nyílt a Vár tövében
Hetedik Art Corner kiállítás – a Leo Bistro és a Hotel Clark közösségi tereiben.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.