Francia szakácstanulók a Radisson Blu Béke Hotelben

A MOBI’VET Projekt a szakképzéseket irányító szervezetek vezetésével zajlik Európa különböző országaiban, Ausztriában, Franciaországban, Görögországban, Magyarországon és az Egyesült Királyságban.

A program a tagországok és az Európai Bizottság közreműködésével lett kifejlesztve, majd 2009-ben az Európai Unió és az Európai Tanács is elfogadta. A programba való jelentkezés önkéntes alapon működik.
Minden partnerszervezet 5 gyakornokot választ, akik 2 héten keresztül látogatják a számukra kijelölt képzési központot, valamint egy vállalatot. Az osztrák gyakornokok Görögországba, a görögök Ausztriába, a magyarok és az angolok Franciaországba, a franciák pedig Magyarországra és az Egyesült Királyságba látogathatnak el.
Múlt héten 5 francia szakácstanuló töltött egy hetet a Radisson Blu Béke Hotelben. Héjja László séf úr látta el szakmai jó tanácsokkal az érkezőket, akik pedig cserébe szívesen beavatták a Békés kollégákat a francia konyha rejtelmeibe. A vendégek egy nagyszabású tanulóversenyre is ellátogathattak, ahol további értékes információkkal lettek gazdagabbak. A rendezvényen folyamatában tekinthették meg, ahogy a nyersanyagokból étel születik, végül pedig a vendégek asztalán kerül szervírozásra.
A francia tanulók és koordinátoraik, valamint a szálloda dolgozói is rendkívül sikeresnek és tanulságosnak értékelték a közös munkát, és abban is egyetértettek, hogy a program valóban segíti az Európai Unióban élő fiatalok szakmai előmenetelét.


Szívmelengető volt a hazai szállodásoknak a Valentin-nap

Szívmelengető volt a hazai szállodásoknak a Valentin-nap 

Közel negyedmillió vendégéjszakát generált a hazai szálláshelyeken.
Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit

Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2025. januárjában ismét meghirdette az Év Szállodája pályázatot. Mutatjuk az idei győzteseket.
Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről

Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről 

Soha rosszabb évet.
10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon

10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál”

ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál” 

Friss ibis-kutatás az idei utazási szokásokról.
Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o

Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o 

Az új szálláshely a Piazza del Duomótól 30 perc sétára található a városközpontban.
Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely

Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely 

Győztest hirdettek a négycsillagos Hotel Lycium bérbeadásának pályázatán.
Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak

Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak 

Sok pár utazással tölti idehaza is az eredetileg Angliában és Amerikában a szerelmesek ünnepeként számon tartott február 14-ét, és az azt követő hétvégét.
A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján

A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest “négycsillagos” besorolást kapott..
Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren

Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren 

Ez lesz az első szálloda az ország második legforgalmasabb repülőtere, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.