Háromszáz

Épp ennyi szakács-, cukrász- és felszolgálótanuló hiányzik ebben az évben az elmúlt időszakokhoz képest a hazai szakiskolákból, hallottuk a hírt a Danubius tanulóversenyének idei döntőjén.

Február 26-án este mérték össze tudásukat a Danubius Hotels Group szervezésében a most végző szakács-, cukrász- és pincértanulók, méghozzá igazi vendégváró környezetben, a Hotel Hungária City Center éttermében, ahol a meghívottak pontozták az elé került tányérokat, és a felszolgálók munkáját.

Nekünk a 3-as asztal jutott, ahol pincérünk nem sok jóval kecsegtet a főfogást illetően. Ugyanis cukros husit emleget, amikor próbálja elmagyarázni, mit is jelent a glasszírozott oldalas kapros-túrós polentával, baby grill zöldségekkel, ami majd a konyhán mesterkedő szakácstanulónk, Melinda keze alól kikerül. Ő készíti előételünket is, a harcsával töltött derelyét paprika krémmel – aminek megérkezésekor, annak kóstolásakor mindannyian örülünk, ugyanis jóízű, finom az étel, a paprikakrém különlegesen friss és jól illik a derelyéhez (amit mi inkább raviolinak hívnánk, de ez végülis mindegy).

Bort kérünk az ételekhez, pincértanulónk rozét ajánl, azonban gőze nincs arról, milyen szőlőből készült, kékből, érkezik tőle a lakonikus felelet. Melinda közben előkerül a konyháról, és elmondja, kézzel készítette a derelyét, és azt is megtudjuk, minden szakácstanuló két fő alapanyagot kapott, aminek szereplnie kell versenymunkájukban: ez a harcsafilé és a sertés oldalas.

A mi versenyzőnk jól oldotta meg mindkét feladatot: előétele finom, főételének húsa ízletes, a kapros-túrós íz ugyan nem dominál a polentában, de mint mondja a szakácslány, nem is volt célja, hogy ez az íz uralkodó legyen.

Minden asztalnál különben mást és mást fogyasztanak a vendégek, van időnk nézelődni - ki mit és hogyan szolgál fel - két fogásunk között.

Mónika, a cukrászunk desszertje következik, aki maga mutatja be az asztalunknál, a konyhán miben mesterkedett: ő egy fahéjas, morzsás, vaníliavodkás és erdei gyümölcsös ízesítésű, linzeres keksztésztával , lime-os fagyival kísért sajttortát készített – amely esetben talán a kevesebb több lett volna, de ételsorunk méltó befejezéseként ennél nagyobb bajunk sose legyen.

Reméljük, három nálunk a tudását bemutató tanulónk boldogul majd az életben. Az pedig végképp jó lenne, ha nem hagynák el a pályát, mint oly’ sokan teszik ebben az esetben. Hanem tanulnak még a tapasztalt idősebb kollégáktól, és majd a vizsgáik után valamelyik Danubius-házban helyezkednek el.

Forrás: Vendég


Az Accor valóban egyedi élményeket kínáló brandje idén további házakkal bővül

Az Accor valóban egyedi élményeket kínáló brandje idén további házakkal bővül 

Európa-szerte tovább bővül az egyedi szálláshelyeket kínáló Handwritten Collection.
Fontos mérföldkő a hostellánc életében

Fontos mérföldkő a hostellánc életében 

Új szintre lépett az a&o Hostels minőségirányítása.
Újabb TRIBE szálloda ennél a reklámügynökségnél

Újabb TRIBE szálloda ennél a reklámügynökségnél 

A Grayling Hungary nemzetközi kommunikációs ügynökség tovább bővíti ügyfélportfólióját.
Francia vidéket idéző hangulat, kulináris élmények és egy fürdőliget

Francia vidéket idéző hangulat, kulináris élmények és egy fürdőliget 

Exkluzív hotelélmény Dánszentmiklóson.
A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán

A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán 

A müncheni központú Ruby Hotels bejelentette első máltai szállodaprojektjét, a Ruby Ninu közösségi munkatér (Workspace) tavaly februári megnyitását követően.
Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok

Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok 

Bemutatkozott a Clarion Hotel Vienna South.
NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken

NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken 

A belföldi vendégek száma 5,4 százalékkal 485 ezerre nőtt, míg a külföldi turisták száma több mint 22 százalékkal 536 ezer főre emelkedett.
Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei

Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei 

Beszédes adatok és izgalmas tapasztalatok egy hotel első évéből – így indult a TRIBE Budapest Stadium.
Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben

Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben 

A gazdasági kihívások és a geopolitikai bizonytalanság ellenére rekordévet zárt a nemzetközi szállodaipar.
Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást?

Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást? 

A Danubius Hotels (DH) a budapesti szállodáikba látogató külföldi turisták körében végzett kutatást.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.