Hetven pincészet százötven pezsgője a Corinthia Hotel Budapestben

Több mint 30 magyar és 40 külföldi pincészet mintegy 150 pezsgője, gyöngyöző- és habzóbora várja a látogatókat a Pezsgő Június Nagykóstolón június 10-én, a Corinthia Hotel Budapest termeiben.

A Winelovers által szervezett rendezvény nem csupán a kóstolható tételek számában, de azok változatosságágában és minőségében is szeretné lenyűgözni a látogatókat - közölték a szervezők. A magyar termelők kínálatáról szólva kiemelték, hogy a pezsgős berkekben már jól csengő nevek mellett számos olyan pincészet is megmutatja buborékos büszkeségeit, amely elsősorban csendes borairól ismert.

Az egyik vezető magyarországi pezsgőkészítőként számon tartott Garamvári Pincészet hét különböző pezsgőt kínál, például egy 100 százalékban hárslevelűből készült különlegességet is.

A Borkollégium ingyenes Pop-Up School előadásain Garamvári és Kreinbacher magnum palackok nyílnak, és Magyarország legdrágább pezsgőjét is megismerhetik az érdeklődők: maga a borász, Demeter Zoltán tölti a poharakba. A Törley Pezsgőpincészet előadásán az alapvető pezsgőkészítési eljárások ismertetését egy-egy pohár pezsgővel kísérik, a Gancia pedig az olasz pezsgőkből ad ízelítőt.

A látogatók széles áttekintést kapnak a nemzetközi kínálatból is: több mint negyven külföldi pincészet változatos eljárással készült pezsgői lesznek elérhetők. A prosecco, a cava, a crémant és az újvilági pezsgők kedvelői is találkozhatnak jól ismert nevekkel, de felfedezhetnek új stílusokat és márkákat is, többek között Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Ausztria, Németország, Dél-Afrika, Ausztrália, Új-Zéland és Argentína pezsgőit.

A Winelovers Angol Pezsgő Standján három olyan, tradicionális eljárással készült angol pezsgő lesz elérhető, amely már kivívta a borszakértők elismerését, a Champagne Teremben pedig negyven különböző tétel - köztük az ikonikus Dom Pérignon - kóstolható külön térítés ellenében.

A champagne-ok különös figyelmet kapnak ezen a napon: Fiáth Attila Master of Wine aspiráns vezetésével kilenc champagne-ház kilenc különböző évjáratból érkező tételeit kóstolhatják meg az exkluzív mesterkurzus vendégei. A kóstolón a legjobb nevű champagne-házak palackjai nyílnak meg, 2002-től 2010-ig kilenc, egymást követő évjáratot bemutatva.

Forrás: Vendég & Hotel/MTI


Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit

Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2025. januárjában ismét meghirdette az Év Szállodája pályázatot. Mutatjuk az idei győzteseket.
Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről

Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről 

Soha rosszabb évet.
10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon

10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál”

ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál” 

Friss ibis-kutatás az idei utazási szokásokról.
Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o

Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o 

Az új szálláshely a Piazza del Duomótól 30 perc sétára található a városközpontban.
Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely

Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely 

Győztest hirdettek a négycsillagos Hotel Lycium bérbeadásának pályázatán.
Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak

Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak 

Sok pár utazással tölti idehaza is az eredetileg Angliában és Amerikában a szerelmesek ünnepeként számon tartott február 14-ét, és az azt követő hétvégét.
A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján

A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest “négycsillagos” besorolást kapott..
Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren

Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren 

Ez lesz az első szálloda az ország második legforgalmasabb repülőtere, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében
Év Szállodája díjátadó gála  – még lehet jelentkezni!

Év Szállodája díjátadó gála – még lehet jelentkezni!  

Február 21-én részese lehet az év egyik legexkluzívabb szállodai eseményének.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.