Hetven pincészet százötven pezsgője a Corinthia Hotel Budapestben

Több mint 30 magyar és 40 külföldi pincészet mintegy 150 pezsgője, gyöngyöző- és habzóbora várja a látogatókat a Pezsgő Június Nagykóstolón június 10-én, a Corinthia Hotel Budapest termeiben.

A Winelovers által szervezett rendezvény nem csupán a kóstolható tételek számában, de azok változatosságágában és minőségében is szeretné lenyűgözni a látogatókat - közölték a szervezők. A magyar termelők kínálatáról szólva kiemelték, hogy a pezsgős berkekben már jól csengő nevek mellett számos olyan pincészet is megmutatja buborékos büszkeségeit, amely elsősorban csendes borairól ismert.

Az egyik vezető magyarországi pezsgőkészítőként számon tartott Garamvári Pincészet hét különböző pezsgőt kínál, például egy 100 százalékban hárslevelűből készült különlegességet is.

A Borkollégium ingyenes Pop-Up School előadásain Garamvári és Kreinbacher magnum palackok nyílnak, és Magyarország legdrágább pezsgőjét is megismerhetik az érdeklődők: maga a borász, Demeter Zoltán tölti a poharakba. A Törley Pezsgőpincészet előadásán az alapvető pezsgőkészítési eljárások ismertetését egy-egy pohár pezsgővel kísérik, a Gancia pedig az olasz pezsgőkből ad ízelítőt.

A látogatók széles áttekintést kapnak a nemzetközi kínálatból is: több mint negyven külföldi pincészet változatos eljárással készült pezsgői lesznek elérhetők. A prosecco, a cava, a crémant és az újvilági pezsgők kedvelői is találkozhatnak jól ismert nevekkel, de felfedezhetnek új stílusokat és márkákat is, többek között Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Ausztria, Németország, Dél-Afrika, Ausztrália, Új-Zéland és Argentína pezsgőit.

A Winelovers Angol Pezsgő Standján három olyan, tradicionális eljárással készült angol pezsgő lesz elérhető, amely már kivívta a borszakértők elismerését, a Champagne Teremben pedig negyven különböző tétel - köztük az ikonikus Dom Pérignon - kóstolható külön térítés ellenében.

A champagne-ok különös figyelmet kapnak ezen a napon: Fiáth Attila Master of Wine aspiráns vezetésével kilenc champagne-ház kilenc különböző évjáratból érkező tételeit kóstolhatják meg az exkluzív mesterkurzus vendégei. A kóstolón a legjobb nevű champagne-házak palackjai nyílnak meg, 2002-től 2010-ig kilenc, egymást követő évjáratot bemutatva.

Forrás: Vendég & Hotel/MTI


Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.