Idén reális az esély a 2019-es számok eléréséhez

Több évtizedes külföldi szállodai karrier után hazatérve Horváth Ferenc 2019-ben vette át a Hotel Európa Fit****superior vezérigazgatói posztját. Volt egy pörgős és sikerekben gazdag fél éve az új pozícióban, attól kezdve a covid megjelenése erősen meghatározza a munkáját.

Ahogy másutt a világban is mindenkinek, aki a szállodaipar területén dolgozik, hiszen ez az egyik olyan ágazat, amelyet a legjobban sújtott a világjárvány. De most nem a hátrányokról, hanem inkább arról beszélgetünk, honnan hová jutott előre eddig vezetésével a ház, és milyen tervei vannak a következőkben?

 

Honnan hová? Nagy és ismert láncoknál dolgozhattam eddig mint a Kempinski, Wyndham, IHG, Marriott. Legutóbb a Marriott International szállodáit vezethettem Dubajban, előtte Magyarországon nyithattam a Budapest Courtyard by Marriott pesti egységét és dolgozhattam Jordániában, Egyiptomban majd Kazahsztánban és Szaúd-Arábiában, mint vezérigazgató. Mielőtt megkérdezné, hol éreztem magam jól igazi világjáróként, elmondanám: mindenhol, de különösen szerettem élni Dubajban, ahol magával ragadott az ottani egzotikus, semmihez sem hasonlítható világ.

2021-ről. Ahogy más szállodák esetében, így nekünk sem volt egy álomesztendő. Azzal nyitottuk az évet, hogy nem nyithattunk ki, májustól jöhettek hozzánk először vendégek. Viszont nem ültünk ölbe tett kézzel: arra fordítottuk a kényszerű bezárás alatt az időt, hogy a Kisfaludy-program segítségével felújítottuk az apartmanjainkat, a lakosztályokat, az Acapulco nyári grilléttermünket és a hozza tartozó kertet, megújult a gyógyászati részlegünk is. Óriási előnyt jelentett számunkra, hogy a covid-lezárás fél éve alatt is megtudtuk tartani a dolgozóinkat, amiért nagy köszönet illeti a támogató tulajdonosokat.

Az idei év lehetőségeirőlA 2019-es kiváló eredményeink megismétlésére idén látok reális esélyt. Igaz, jelentősen átalakulóban vannak a piaci trendek, de a folyamatos megújulásunkkal, fejlesztéseinkkel lépést tudunk tartani a növekvő igényekkel, és meg tudjuk tartani helyi piacvezető szerepünket. Szerencsére 231 teljesen megújult, felfrissített szobával várjuk a vendégeket, a legkorszerűbb szállodai szoftvert alkalmazzuk a házban, aminek egyik eredményeképp akár a szobák nyitása is megvalósulhat kulcs használata nélkül. A megújult kertrészre, új iszappakoló részlegünkre is büszkék vagyunk. Mindezek együttesen teremtettek lehetőséget arra, hogy az újbóli nyitást követően az egyik legkeresettebb szálloda lehessünk a régióban.

Vendégkör változása. Korábban, a járvány előtti időszakban, alapvetően az orosz és a német ajkú vendégkör adta a ház vendégeinek javát, azonban a covid ezen is változtatott – ahogy oly sok mindenen. Megfordult az arány a belföldi vendégek javára, de mivel Magyarország megengedő a Szputnyik vakcinával szemben, ezért az orosz gyógyvendégek is kezdenek visszatérni. Jelenleg 70-30 százalék az arány a hazai vendégkör javára, de minden valószínűség szerint később ez változni fog. Ami még szintén változott a covid miatt, az a marketing: ma már nem lehet rutinból, megszokásból alkalmazni, hanem folyamatosan azon kell gondolkodni, milyen újdonságokkal szólítható meg a vendég. Az orosz ajkúaknak jó hívószó a gyógyulás, különböző új gyógytermékek, szolgáltatások köre, az osztrákokat főként a környék attrakciói, élményei, kirándulási lehetőségei érdeklik. Kimagasló minőséget kínál és egyedülállóan komplex a gyógyászati részlegünk, a szakorvosi és a diagnosztikai hátterünk, a kezelések széles köre, legyen szó tradicionális, alternatív vagy lézeres gyógyításról, prevencióról vagy akár rehabilitációról. Ez utóbbi területen a sportsérülésekkel és a postcovid tünetekben szenvedők is személyre szabott kezeléseket kaphatnak szállodánkban. A gasztronómia területén az innováció és az egyedi kínálat központi szerepet töltenek be. Házias, változatos és egészséges fogásokkal várjuk a vendégeinket a helyi alapanyagokra és a környékbeli termelőkre is támaszkodva. A környéken élők számára is elérhető, havonta megrendezésre kerülő Sunday Brunch rendezvényeink, a sztárséfek bevonásával tartott vacsoraestjeink, és a februárban induló rendszeres főzőtanfolyamaink a vadonatúj FitKitchen vendégkonyhánkban.

Díjak, elismerések. A magas szállodai minőséget a visszatérő vendégeink magas száma, a kiváló vendégértékelések, és az utóbbi évben elnyert számos szakmai díj is tükrözi, mint például a 2020. Év Szállása fődíj, a 2021-ben tett sikeres ****superior szállodaminősítési és a nemzetközi TÜV Medical Wellness audit. Bűszke vagyok kreatív és motivált munkatársaimra, a stabil szállodai partnerhálózatra és vendégkörünkre. Bízom abban, sikeres lesz az idei év.

Forrás: Turizmus Online


MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat

MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat 

Az MSZÉSZ útjára indítja az „Év Szállodája 2024” pályázatot.
Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek

Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek 

Az utazás nehéz Indiában azoknak, akik nem házasok, azonban ennek ellenére szeretnének együtt utazni és közös szálláshelyen aludni.
Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban

Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban 

Évkezdetnek nem is rossz: két olyan csomagajánlatot állítottak össze, amely mindkettő ezt a célt szolgálja.
Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban

Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban 

Az a&o Hostels, Európa vezető hostellánca, 2025. január 1-jén megnyitotta második belga szálláshelyét, az a&o Brussels Centrumot.
Brandváltás az egykori Adria Palotában

Brandváltás az egykori Adria Palotában 

Az Al Habtoor Palace megérkezett Budapestre az ikonikus, egykori Adria Palotába, amelyet jóideje Ritz Carlton-ként ismertünk, korábban pedig a Meridien-lánc tagjaként nyílt meg ötcsillagos szállodaként a pesti Belváros szívében.
Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE

Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE 

Jakab Gábor lett a hévízi NaturMed Hotel Carbona új szállodaigazgatója.
Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél

Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél 

A Danubius Hotels Zrt. új vezető kinevezésével indítja 2025-öt, megerősítve a szállodavállalat láncszintű üzemeltetését.
Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál

Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál 

Több, mint harmincmilliós tartozást hátrahagyva váltak köddé a koreai befektetők.
Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén

Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén 

Aki Bristol környékére tervez látogatni mostanában, akár már az egykori drogbáró magángépéből átalakított Airbnb szállást is kibérelheti.
HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra

HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra 

Az idei program különlegessége, hogy neves előadók osztják meg tapasztalataikat, amelyek értékes tanulságokkal szolgálhatnak minden résztvevő számára.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.