Idén reális az esély a 2019-es számok eléréséhez

Több évtizedes külföldi szállodai karrier után hazatérve Horváth Ferenc 2019-ben vette át a Hotel Európa Fit****superior vezérigazgatói posztját. Volt egy pörgős és sikerekben gazdag fél éve az új pozícióban, attól kezdve a covid megjelenése erősen meghatározza a munkáját.

Ahogy másutt a világban is mindenkinek, aki a szállodaipar területén dolgozik, hiszen ez az egyik olyan ágazat, amelyet a legjobban sújtott a világjárvány. De most nem a hátrányokról, hanem inkább arról beszélgetünk, honnan hová jutott előre eddig vezetésével a ház, és milyen tervei vannak a következőkben?

 

Honnan hová? Nagy és ismert láncoknál dolgozhattam eddig mint a Kempinski, Wyndham, IHG, Marriott. Legutóbb a Marriott International szállodáit vezethettem Dubajban, előtte Magyarországon nyithattam a Budapest Courtyard by Marriott pesti egységét és dolgozhattam Jordániában, Egyiptomban majd Kazahsztánban és Szaúd-Arábiában, mint vezérigazgató. Mielőtt megkérdezné, hol éreztem magam jól igazi világjáróként, elmondanám: mindenhol, de különösen szerettem élni Dubajban, ahol magával ragadott az ottani egzotikus, semmihez sem hasonlítható világ.

2021-ről. Ahogy más szállodák esetében, így nekünk sem volt egy álomesztendő. Azzal nyitottuk az évet, hogy nem nyithattunk ki, májustól jöhettek hozzánk először vendégek. Viszont nem ültünk ölbe tett kézzel: arra fordítottuk a kényszerű bezárás alatt az időt, hogy a Kisfaludy-program segítségével felújítottuk az apartmanjainkat, a lakosztályokat, az Acapulco nyári grilléttermünket és a hozza tartozó kertet, megújult a gyógyászati részlegünk is. Óriási előnyt jelentett számunkra, hogy a covid-lezárás fél éve alatt is megtudtuk tartani a dolgozóinkat, amiért nagy köszönet illeti a támogató tulajdonosokat.

Az idei év lehetőségeirőlA 2019-es kiváló eredményeink megismétlésére idén látok reális esélyt. Igaz, jelentősen átalakulóban vannak a piaci trendek, de a folyamatos megújulásunkkal, fejlesztéseinkkel lépést tudunk tartani a növekvő igényekkel, és meg tudjuk tartani helyi piacvezető szerepünket. Szerencsére 231 teljesen megújult, felfrissített szobával várjuk a vendégeket, a legkorszerűbb szállodai szoftvert alkalmazzuk a házban, aminek egyik eredményeképp akár a szobák nyitása is megvalósulhat kulcs használata nélkül. A megújult kertrészre, új iszappakoló részlegünkre is büszkék vagyunk. Mindezek együttesen teremtettek lehetőséget arra, hogy az újbóli nyitást követően az egyik legkeresettebb szálloda lehessünk a régióban.

Vendégkör változása. Korábban, a járvány előtti időszakban, alapvetően az orosz és a német ajkú vendégkör adta a ház vendégeinek javát, azonban a covid ezen is változtatott – ahogy oly sok mindenen. Megfordult az arány a belföldi vendégek javára, de mivel Magyarország megengedő a Szputnyik vakcinával szemben, ezért az orosz gyógyvendégek is kezdenek visszatérni. Jelenleg 70-30 százalék az arány a hazai vendégkör javára, de minden valószínűség szerint később ez változni fog. Ami még szintén változott a covid miatt, az a marketing: ma már nem lehet rutinból, megszokásból alkalmazni, hanem folyamatosan azon kell gondolkodni, milyen újdonságokkal szólítható meg a vendég. Az orosz ajkúaknak jó hívószó a gyógyulás, különböző új gyógytermékek, szolgáltatások köre, az osztrákokat főként a környék attrakciói, élményei, kirándulási lehetőségei érdeklik. Kimagasló minőséget kínál és egyedülállóan komplex a gyógyászati részlegünk, a szakorvosi és a diagnosztikai hátterünk, a kezelések széles köre, legyen szó tradicionális, alternatív vagy lézeres gyógyításról, prevencióról vagy akár rehabilitációról. Ez utóbbi területen a sportsérülésekkel és a postcovid tünetekben szenvedők is személyre szabott kezeléseket kaphatnak szállodánkban. A gasztronómia területén az innováció és az egyedi kínálat központi szerepet töltenek be. Házias, változatos és egészséges fogásokkal várjuk a vendégeinket a helyi alapanyagokra és a környékbeli termelőkre is támaszkodva. A környéken élők számára is elérhető, havonta megrendezésre kerülő Sunday Brunch rendezvényeink, a sztárséfek bevonásával tartott vacsoraestjeink, és a februárban induló rendszeres főzőtanfolyamaink a vadonatúj FitKitchen vendégkonyhánkban.

Díjak, elismerések. A magas szállodai minőséget a visszatérő vendégeink magas száma, a kiváló vendégértékelések, és az utóbbi évben elnyert számos szakmai díj is tükrözi, mint például a 2020. Év Szállása fődíj, a 2021-ben tett sikeres ****superior szállodaminősítési és a nemzetközi TÜV Medical Wellness audit. Bűszke vagyok kreatív és motivált munkatársaimra, a stabil szállodai partnerhálózatra és vendégkörünkre. Bízom abban, sikeres lesz az idei év.

Forrás: Turizmus Online


MTÜ-értékelés az idei első félévről

MTÜ-értékelés az idei első félévről 

A budapesti és a vidéki szálláshelyek forgalmát, vendégéjszaka alakulások számát vették górcső alá.
Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt

Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt 

A belsőépítészeti terveket a holland sztárdesigner, Marcel Wanders készítette, a magyar 3h Építészirodával közösen.
Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda

Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda 

Szerkezetkész az újabb terminálkapcsolatú szálloda Ferihegyen.
Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!

Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!  

A főváros szívében, a Lánchíd és a Budai Vár lábánál található 5 csillagos Hotel Clark számtalan üdítő újdonságot és felfrissülést kínál ezen a forró nyáron nem csak a városba látogató külföldi, de a hosszú hétvégi „staycation”-re vágyó hazai vendégnek is.
MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség

MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Társult tagjai részére idén is meghirdeti az „Év Technológiai Újítása" pályázatot.
Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél

Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél 

A szállodalánc csapata két új szakemberrel bővült.
Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája

Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája 

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé.
Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel

Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel  

A belvárosi Vörösmarty téren található Dorothea Hotelről sugároz bemutató kisfilmeket júliusban a CNBC International a kereskedelmi műsoridejében.
Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel

Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel 

A 120. születésnapját ünneplő legendás győri szálláshelyen jártunk.
Itt az év Green Collection Szállodája

Itt az év Green Collection Szállodája 

Ez az ötcsillagos pesti belvárosi hotel nyerte el „Az Év Green Collection Szállodája” címet Japánban.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.