Igazgatóváltás a BOTANIQ Turai kastély élén

Az opening időszak leteltével Csizmadia Örs váltja Csetnegi Zoltán korábbi szállodaigazgatót, a ház vezetői pozíciójában.

Új, széleskörű hazai és nemzetközi tapasztalattal rendelkező igazgató érkezett a BDPST Group tulajdonában álló BOTANIQ Turai Kastély élére: Csizmadia Örs tölti be a szállodaigazgatói pozíciót 2021. március 1-től. A többek között egy New York-i étteremben is vezető szerepet betöltő igazgató célja, hogy irányítása alatt a hoteltől már korábban is megtapasztalt, magas minőségű kiszolgálással és széles szolgáltatáspalettával várja vendégeit a teljeskörűen felújított szálloda – amint a helyzet is lehetővé teszi.

A több mint 16 éves releváns tapasztalattal rendelkező szakember karrierje során végig járta a szállodai ranglétra minden lépcsőfokát, és az ez idő során szerzett gyakorlata és hozzáértése segíti majd őt a tavaly nyáron megnyitott hotel vezetésében.

Örs a szállodapiaci pályafutását Budapesten kezdte, több mint egy éven keresztül a budapesti Nobu étteremben a szervízért volt felelős. Az elmúlt tíz éven számos magyar, valamint külföldi étteremben és szállodában szerzett vezetői tapasztalatokat. 2010 és 2011 között a New York-i 15 East Restaurant-nak volt a vezetője – a Manhattanben található kortárs japán éttermet Michelin-csillaggal is díjazták. Hazatérése után a Buddha-Bar Hotelben helyezkedett el F&B vezetői pozícióban, majd közel öt évig töltötte be a Széchenyi téren található TOKIO Budapest Étterem és Bár étteremigazgatói posztját. 2018 decemberétől projektmenedzserként segítette több fővárosi szórakozóhely megnyitásának folyamatát, végül pedig 2019 nyarától kezdve a Párizsi Udvar Hotel Budapestben tevékenykedett, mint F&B igazgató.

A BOTANIQ Turai Kastély kiemelkedően magas minőségű szállodává és rendezvényhelyszínné alakult a fejújításoknak köszönhetően, amely hiánypótló szerepet tölt be a térség turisztikai kínálatában. Emellett az ország egyik legelegánsabb étterme nyílt meg a kastélyban, amelyért önmagában is érdemes Turára látogatni.

Forrás: BDPST / Turizmus Online


MTÜ-értékelés az idei első félévről

MTÜ-értékelés az idei első félévről 

A budapesti és a vidéki szálláshelyek forgalmát, vendégéjszaka alakulások számát vették górcső alá.
Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt

Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt 

A belsőépítészeti terveket a holland sztárdesigner, Marcel Wanders készítette, a magyar 3h Építészirodával közösen.
Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda

Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda 

Szerkezetkész az újabb terminálkapcsolatú szálloda Ferihegyen.
Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!

Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!  

A főváros szívében, a Lánchíd és a Budai Vár lábánál található 5 csillagos Hotel Clark számtalan üdítő újdonságot és felfrissülést kínál ezen a forró nyáron nem csak a városba látogató külföldi, de a hosszú hétvégi „staycation”-re vágyó hazai vendégnek is.
MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség

MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Társult tagjai részére idén is meghirdeti az „Év Technológiai Újítása" pályázatot.
Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél

Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél 

A szállodalánc csapata két új szakemberrel bővült.
Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája

Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája 

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé.
Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel

Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel  

A belvárosi Vörösmarty téren található Dorothea Hotelről sugároz bemutató kisfilmeket júliusban a CNBC International a kereskedelmi műsoridejében.
Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel

Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel 

A 120. születésnapját ünneplő legendás győri szálláshelyen jártunk.
Itt az év Green Collection Szállodája

Itt az év Green Collection Szállodája 

Ez az ötcsillagos pesti belvárosi hotel nyerte el „Az Év Green Collection Szállodája” címet Japánban.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.