Ismét berobbanó szállodai boom Magyarországon

Közel kétezer új szállodai szoba kerül a budapesti és vidéki piacra a következő két-három évben. Új szállodamárkákat is hoznak a nagy nemzetközi láncok Magyarországra, közben magyar befektetők sorra veszik a mediterrán hoteleket.  

A legközelebbi itthoni nyitás a Marriott üzemeltetésében lesz: novemberben adják át a magyar tulajdonú BDPST Zrt. Dorothea nevű komplexumát a Vörösmarty tér sarkán. Az amerikai óriáscég, a Marriott a Balatonnál is bővíti a felső kategóriás kínálatot, a 102 szobás Le Méridient várhatóan 2025-ben adják át Balatonfüreden. Budapestre jön még egy új márkája is, a Moxy, abban 280 szoba lesz, és szintén két év múlva szeretnék átadni.

 

A Marriott 105 szobás Sheratonja idén nyár óta fogad vendégeket a török szállodai befektető, Adnan Polat angyalföldi ingatlanfejlesztésének (Duna Pearl) köszönhetően. A török üzletember másik óriás projektje, a volt Közvágóhíd helyén épülő komplexum (City Pearl) is befogad egy nagyobb üzleti szállodát, ott még nincs megállapodás az üzemeltetőről.

Még idén, az év utolsó heteiben vehetik birtokba a vendégek a Wing által fejlesztett Liberty tömbön belül az ibis és a Tribe hoteleket, amelyek az Accor Csoport márkái. A francia gyökerű globális vállalat egyre több vidéki helyszínen lát üzleti fantáziát. Tavaly nyáron Debrecenben vágták át a szalagot a hozzá tartozó Mercure lánc új, 155 szobás egységénél. Most, október elején, pedig azt közölték, hogy a város repülőterén 2025-ben nyitnak egy 73 szobával és 20 apartmannal felálló szállodát.

A teljes cikket Klasszis Csoport-beli laptársunknál, az Mfor.hu felületén olvashatja el.

Forrás: mfor.hu


Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.
Bokrétaünnep Budapesten –  Moxy Downtown Budapest

Bokrétaünnep Budapesten – Moxy Downtown Budapest 

A Forestay Group épülő házuk szerkezetkész állapotát ünnepelte, amely egy 283 szobás szállodaprojekt Budapest történelmi negyedében.
Látványosan belépett a Mövenpick a budapesti szállodapiacra

Látványosan belépett a Mövenpick a budapesti szállodapiacra 

A budapesti Mövenpick Hotel Budapest Centre története mesébe illő, megjelenése lenyűgöző.
Északi stílus új köntösben – ibis Styles nyitás Tallinnban

Északi stílus új köntösben – ibis Styles nyitás Tallinnban 

Az ibis új helyszínekkel erősíti európai pozícióit a régióban.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.