Itt a hazai luxusszállodák friss toplistája

A Dining Guide TOP 100 Étteremkalauz folytatta tavaly megkezdett hagyományát és idén is külön fejezetben foglalkozik Magyarország szállodáival, és az „Év luxusszállodája” díjjal jutalmazza a legjobb teljesítményt nyújtó szereplőt. Alapvetően budapesti házak uralják az idei luxusszállodás toplistát, de külön öröm, hogy vidéki szálláshelyek is találhatók a Top10 között.

Az étteremkalauz látókörébe 28 ötcsillagos szálloda került az elmúlt évben, amelyek zöme a fővárosban működik. Ebből a mezőnyből teszik közzé azt a TOP 10+1 listát, melyre azok a helyek kerültek, amelyek a kiadó véleménye szerint nagy biztonsággal hozzák az ötcsillagos luxusszállodáktól elvárható, magas színvonalat. 

Forrás: Matild Palace
Forrás: Matild Palace

A lista első helyén a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest áll, amely június 28-án ünnepli megnyitásának 3. évfordulóját. A szállodának helyet adó neobarokk palota felkerült az UNESCO világörökségi listájára, és 1977 óta védett műemléknek minősül. A ház nyitása óta a palota a belvárosi társasági és kulturális életének új központjaként született újjá, és az elmúlt három évben számos hazai és nemzetközi díjat is bezsebelt, ráadásul idén nem csak a legjobb luxusszálloda kategóriájában jeleskedett, hanem étterme, a Spago Budapest hivatalosan is a legjobb Sunday Brunch-ot kínáló hely lett a városban. 

Top 10+1 ötcsillagos luxusszálloda a Dining Guide TOP100 Étteremkalauza szerint:

1. Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest

2. Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest

3. The Ritz-Carlton, Budapest

4. Kempinski Hotel Corvinus Budapest

5. Dorothea Hotel

6. W Budapest

7. Párisi Udvar Hotel Budapest

8. LUA Resort

9. Avalon Resort & SPA

10. Verno House

10+1. BOTANIQ Turai Kastély

 


Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok

Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok 

Bemutatkozott a Clarion Hotel Vienna South.
NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken

NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken 

A belföldi vendégek száma 5,4 százalékkal 485 ezerre nőtt, míg a külföldi turisták száma több mint 22 százalékkal 536 ezer főre emelkedett.
Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei

Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei 

Beszédes adatok és izgalmas tapasztalatok egy hotel első évéből – így indult a TRIBE Budapest Stadium.
Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben

Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben 

A gazdasági kihívások és a geopolitikai bizonytalanság ellenére rekordévet zárt a nemzetközi szállodaipar.
Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást?

Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást? 

A Danubius Hotels (DH) a budapesti szállodáikba látogató külföldi turisták körében végzett kutatást.
Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban

Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban 

Ezzel hívja fel a figyelmet a felelős állattartásra a Minaro Hotel Tokaj MGallery.
Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik

Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik 

A szállodacsoport globális hűség- és kedvezményprogramja most köszöntötte százmilliomodik tagját.
Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában

Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában 

Olyan megoldásokkal, amelyek a gyerekkel érkező vendégek kényelmét szolgálják.
Így állnak a foglalások eddig a tavaszi időszakban

Így állnak a foglalások eddig a tavaszi időszakban 

A Szallas.hu legfrissebb adatai szerint.
Kastélyszállodások éves találkozója az alsópetényi Prónay-kastélyban

Kastélyszállodások éves találkozója az alsópetényi Prónay-kastélyban 

Sikeresen lezajlott a Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetségének éves közgyűlése.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.