Januárban is folytatódik a szállodások CSR-akciója

A HotelHero és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) CSR szekciójának közös szervezésében a szállodások ismét összefognak és a mélyszegénységben élők megsegítésére a karácsonyi adománydömping után a csendesebb januárban akcióznak:

A Magyar Vöröskereszt munkatársaival együttműködve még tart a téli ruhák összegyűjtését célzó akció: a szervezők és a kampányban részvevő gyűjtőpontok 2022. január 16-ig várják az adományokat 2 budapesti és 15 vidéki helyszínen. Adományként jó állapotú, őszi, téli ruhákat várunk lehetőleg zsákokba csoportosítva a következő kategóriák szerint: férfi, női, gyerek(fiú), gyerek(lány)

 

A szervezők hangsúlyozzák: bár az akciót szállodások szervezik, de nem csak szállodásoknak, bárki, aki a gardróbját egy kicsit tehermentesítené, elhozhatja adományát a megadott gyűjtőpontok bármelyikére.

A ruhagyűjtő akció lezárása után a szállodások jótékonysági főzéssel folytatják az éves CSR programjukat: január 23-án Budapesten, február második felében pedig egy országos akció keretében 12 helyszínen fognak össze a szakma képviselői, hogy egy tál meleg ételhez juttathassák a rászorulókat – az esemény beszállítópartnere a Mirbest Kft lesz, az adományokat a Magyar Vöröskereszt budapesti és regionális irodáinak munkatársai fogják a megfelelő helyekre eljuttatni. Az országos akcióhoz még keresünk vidéki csatlakozni kívánó vidéki szállodákat és éttermeket.

További információk:

Ruhagyűjtés: Dudás Ildikó, Tel: 36 20 474 5018 Email: ildiko.dudas@kempinski.com

Jótékonysági főzés: Varga Kitti  Tel: 36 30 663 9603 Email:  kitti.varga@zeinahotels.com

Általános infok: Anek Dóra Tel: +36 20 468 3683  Email: d.anek@cpihotels.com

Forrás: HotelHero / Turizmus Online


MTÜ-értékelés az idei első félévről

MTÜ-értékelés az idei első félévről 

A budapesti és a vidéki szálláshelyek forgalmát, vendégéjszaka alakulások számát vették górcső alá.
Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt

Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt 

A belsőépítészeti terveket a holland sztárdesigner, Marcel Wanders készítette, a magyar 3h Építészirodával közösen.
Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda

Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda 

Szerkezetkész az újabb terminálkapcsolatú szálloda Ferihegyen.
Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!

Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!  

A főváros szívében, a Lánchíd és a Budai Vár lábánál található 5 csillagos Hotel Clark számtalan üdítő újdonságot és felfrissülést kínál ezen a forró nyáron nem csak a városba látogató külföldi, de a hosszú hétvégi „staycation”-re vágyó hazai vendégnek is.
MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség

MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Társult tagjai részére idén is meghirdeti az „Év Technológiai Újítása" pályázatot.
Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél

Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél 

A szállodalánc csapata két új szakemberrel bővült.
Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája

Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája 

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé.
Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel

Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel  

A belvárosi Vörösmarty téren található Dorothea Hotelről sugároz bemutató kisfilmeket júliusban a CNBC International a kereskedelmi műsoridejében.
Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel

Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel 

A 120. születésnapját ünneplő legendás győri szálláshelyen jártunk.
Itt az év Green Collection Szállodája

Itt az év Green Collection Szállodája 

Ez az ötcsillagos pesti belvárosi hotel nyerte el „Az Év Green Collection Szállodája” címet Japánban.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.