Januárban is folytatódik a szállodások CSR-akciója

A HotelHero és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) CSR szekciójának közös szervezésében a szállodások ismét összefognak és a mélyszegénységben élők megsegítésére a karácsonyi adománydömping után a csendesebb januárban akcióznak:

A Magyar Vöröskereszt munkatársaival együttműködve még tart a téli ruhák összegyűjtését célzó akció: a szervezők és a kampányban részvevő gyűjtőpontok 2022. január 16-ig várják az adományokat 2 budapesti és 15 vidéki helyszínen. Adományként jó állapotú, őszi, téli ruhákat várunk lehetőleg zsákokba csoportosítva a következő kategóriák szerint: férfi, női, gyerek(fiú), gyerek(lány)

 

A szervezők hangsúlyozzák: bár az akciót szállodások szervezik, de nem csak szállodásoknak, bárki, aki a gardróbját egy kicsit tehermentesítené, elhozhatja adományát a megadott gyűjtőpontok bármelyikére.

A ruhagyűjtő akció lezárása után a szállodások jótékonysági főzéssel folytatják az éves CSR programjukat: január 23-án Budapesten, február második felében pedig egy országos akció keretében 12 helyszínen fognak össze a szakma képviselői, hogy egy tál meleg ételhez juttathassák a rászorulókat – az esemény beszállítópartnere a Mirbest Kft lesz, az adományokat a Magyar Vöröskereszt budapesti és regionális irodáinak munkatársai fogják a megfelelő helyekre eljuttatni. Az országos akcióhoz még keresünk vidéki csatlakozni kívánó vidéki szállodákat és éttermeket.

További információk:

Ruhagyűjtés: Dudás Ildikó, Tel: 36 20 474 5018 Email: [email protected]

Jótékonysági főzés: Varga Kitti  Tel: 36 30 663 9603 Email:  [email protected]

Általános infok: Anek Dóra Tel: +36 20 468 3683  Email: [email protected]

Forrás: HotelHero / Turizmus Online


Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit

Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2025. januárjában ismét meghirdette az Év Szállodája pályázatot. Mutatjuk az idei győzteseket.
Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről

Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről 

Soha rosszabb évet.
10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon

10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál”

ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál” 

Friss ibis-kutatás az idei utazási szokásokról.
Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o

Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o 

Az új szálláshely a Piazza del Duomótól 30 perc sétára található a városközpontban.
Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely

Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely 

Győztest hirdettek a négycsillagos Hotel Lycium bérbeadásának pályázatán.
Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak

Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak 

Sok pár utazással tölti idehaza is az eredetileg Angliában és Amerikában a szerelmesek ünnepeként számon tartott február 14-ét, és az azt követő hétvégét.
A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján

A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest “négycsillagos” besorolást kapott..
Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren

Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren 

Ez lesz az első szálloda az ország második legforgalmasabb repülőtere, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében
Év Szállodája díjátadó gála  – még lehet jelentkezni!

Év Szállodája díjátadó gála – még lehet jelentkezni!  

Február 21-én részese lehet az év egyik legexkluzívabb szállodai eseményének.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.