Karácsonyi parti az Aria Hotel Budapestben

Varró Zoltán designer és csapata abba a belvárosi hotelbe hívta üzleti partnereit év végi ünnepi partira, amelynek belső tereit ők tervezték, és amely számos hazai és nemzetközi díjat nyert. 

Két évig tartó, a Covid okozta kényszerű lezárások után végre ismét találkozhatott üzleti partnereivel a VARRODESIGN csapata, amelynek névadó vezető designere, Varró Zoltán körünkben is jól ismert, hiszen nagysikerű Klasszis TopDesign 2022 versenyünk nemzetközi tagjait is felvonultató zsűrink elnöke volt az elismert belsőépítész szakember. 
 
 
 
Mint a karácsonyi hangulatos ünnepség alkalmával hallhattuk-láthattuk 2022. évi munkáik bemutatóját, amelyben kb. 50 projektjük szerepelt, és ahol a magyarországi munkákon kívül thaiföldi, brazil, cseh, olasz, és kolumbiai projektek is bemutatásra kerültek. Zoltán külön kiemelte az olaszroszági Como-i luxus szálloda  kapcsán, hogy idén a tulajdonos felkérte csapatát egy calabriai 350 szobás, tengerparti szállodájának újratervezésre is.
 
Idei évük egyik nagy büszkesége pedig a Platán Tata volt, amelynek Gourmet éttermét 2 Michelin-csillaggal jutalmazták. Ez egy különleges projekt, hallhattuk, ahol a tulajdonosok, a séf, Pesti István és csapata valamint a varrodesign közös összefogásából született Magyarországon ez az egyedülálló gasztronómiai csoda.
 
 
 
Érdekesség volt még, megtudhattuk, pár napja kaptak hivatalos felkérést arra, hogy az ACCOR Grouphoz tartozó kolumbiai Sofitel Legend Santa Clara Hotel teljes felújítási terveinek elkészítésére is felkérték a budapesti tervezőcsapatot. Külön büszkeség, tette hozzá Zoltán, hogy azt a világhírű hotelt tervezhetik újra, ami 2022-ben a Condé Nast Travel listáján a világ második legjobb és dél amerika legjobb szállodájaként szerepelt.
 
A parti elegáns fogadással folytatódott, majd a ház Skyroof bárjában koktélbemutatóval zárult a Varró Zoltán által tervezett Aria Hotel Budapestben, közel 100 meghívott vendég részvételével.

Forrás: Turizmus Online


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.