Két éve nyitott ki ez a pesti luxushotel

Az Erzsébet-híd pesti hídfőjénél magasodó Matild Palace június 28-án ünnepli második születésnapját.

A luxushotel megnyitását követően a fővárosi társasági élet elegáns központjává vált, számos hazai, valamint nemzetközi díjat tudhat magáénak.

Két évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a vendégek előtt a Matild Palota egy hosszas, minden részletre kiterjedő renoválás után. Az épületet történelmi hangulat járja át: 120 évvel ezelőtt épült Klotild Mária szász-koburgi és gothai főhercegné védnöksége alatt, hogy a főváros társasági életének közkedvelt helyszíneként szolgáljon.

2021 nyarán az újjászületett palotában nyílt meg a Marriott International szállodalánc The Luxury Collection portfoliójába tartozó Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest luxusszálloda, amelynek részeként a mára már Michelin-ajánlott, Wolfgang Puck által fémjelzett első európai Spago étterem is debütált.

A The Duchess tetőtéri italbárral egy izgalmas, lélegzetelállító kilátással rendelkező szórakozóhellyel lett gazdagabb a főváros, a Matild Café & Cabaret néven újjászülető egykori Belvárosi Kávéház színpadára pedig a revü show-k páratlan világát hozta el a szálloda, hogy a kulturális élet kiemelkedő helyszíneként friss és ragyogó élményeket nyújtson a helyi és a külföldi közönségnek egyaránt.

„A Matild Palace nem csupán egy hotel, hanem közösségi központ, amely a magyar vendégek számára ugyanúgy nyitva áll. Mindig szem előtt tartjuk, hogy a helyi közösséget is szeretnénk kiszolgálni, és ezért is nagyon jó érzés, hogy a vendégeink nagy része magyar”, mondta Selim Ölmez, a szálloda igazgatója.

Számos díjjal jutalmazták

Az UNESCO-világörökség részét képező neobarokk műremek megnyitását követően 2021-ben a rangos Gold Key Awards for Excellence in Hospitality Design versenyen a Legjobb Luxus Szálloda és a Legjobb Luxus Vendégszoba kategóriákban győzött.

2022-ben a Matild Palota nyerte el az Építőipari Mesterdíj Alapítvány díját, az Építőipari Nívódíjat, valamint 3 kategóriában is bezsebelte a fődíjat a Klasszis TopDesign 2022 szakmai versenyen, amely Magyarország egyetlen nemzetközi szintű vendéglátó- és szállodaipari dizájn-versenye. Így lett a szálloda 2022-ben az év Klasszis TopDesign fővárosi szálláshelye, vendégszobája pedig az év Klasszis TopDesign vendégszobája. Az éjszakai életbe fantasztikus revü műsoraival berobbanó Matild Café & Cabaret pedig így az év Klasszis TopDesign kávézója címet vihette haza.

2023 februárjában újabb 6 díjjal lett gazdagabb a palota a Londonban megrendezett International Property Awards díjátadón, amely a kiválóság világszinten elismert védjegye. Itt a Matild Palace európai és nemzetközi szinten is több díjban részesült, a hotel konferencia termein, lakosztályain és fürdőszobáin felül a Spago by Wolfgang Puck Budapest étterem és a The Duchess rooftop bár enteriőrjét is elismeréssel tüntették ki.

Legfrissebb díját pedig a 2023-as Audi-Dining Guide TOP 100 Étteremkalauz kapcsán kapta meg a luxusszálloda, mely kalauz idén már az ötcsillagos luxushoteleket is díjazta, melyek közül a Matild Palota került ki győztesen.

Vezetett túrák a házban

Május végétől a Matild Palace minden szombaton kiemelt helyszínként csatlakozott az Imagine Budapest tematikus, alternatív városnéző sétáihoz. Kalas Györgyi gasztroújságíró és Morcsányi Elza Imagine túravezető vezeti végig a vendégeket a kóstolóval tarkított úton, mely a luxusszálloda gasztronómiai sokszínűségét mutatja be az érdeklődőknek, egy kis történelemmel megfűszerezve.

Az egykori Belvárosi Kávéház irodalmi alakokkal zsúfolt levegője, a legendás Lidó kabarétréfái, divatos tortaszeletek ízei, a világháború után a pincében talált kávészemek illata és a legmodernebb séflegenda, Wolfgang Puck kifinomultságának varázsa vár minden látogatót. 

 

Forrás: Matild Palace


MTÜ-értékelés az idei első félévről

MTÜ-értékelés az idei első félévről 

A budapesti és a vidéki szálláshelyek forgalmát, vendégéjszaka alakulások számát vették górcső alá.
Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt

Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt 

A belsőépítészeti terveket a holland sztárdesigner, Marcel Wanders készítette, a magyar 3h Építészirodával közösen.
Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda

Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda 

Szerkezetkész az újabb terminálkapcsolatú szálloda Ferihegyen.
Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!

Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!  

A főváros szívében, a Lánchíd és a Budai Vár lábánál található 5 csillagos Hotel Clark számtalan üdítő újdonságot és felfrissülést kínál ezen a forró nyáron nem csak a városba látogató külföldi, de a hosszú hétvégi „staycation”-re vágyó hazai vendégnek is.
MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség

MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Társult tagjai részére idén is meghirdeti az „Év Technológiai Újítása" pályázatot.
Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél

Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél 

A szállodalánc csapata két új szakemberrel bővült.
Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája

Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája 

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé.
Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel

Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel  

A belvárosi Vörösmarty téren található Dorothea Hotelről sugároz bemutató kisfilmeket júliusban a CNBC International a kereskedelmi műsoridejében.
Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel

Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel 

A 120. születésnapját ünneplő legendás győri szálláshelyen jártunk.
Itt az év Green Collection Szállodája

Itt az év Green Collection Szállodája 

Ez az ötcsillagos pesti belvárosi hotel nyerte el „Az Év Green Collection Szállodája” címet Japánban.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.