Az immár másodszor megrendezésre kerülő eseménysorozaton a tavalyinál szélesebb mádi bor repertoárt vonultatnak fel, és ez alkalommal is (akárcsak korábban) a mádi borok ízvilágához harmonizáló ételsort kínál Mizsei János chef és csapata. Persze a kínált sorok korántsem kötelező jellegűek, mindenki szabadon döntheti el, mit mihez választ, kóstol, kipróbál.
Ami még igazán izgalmas e pesti étel és bor találkozása kapcsán, hogy a borok „gazdái” kivétel nélkül azon kör tagjai, akiket épp a kiemelkedő jelentőségű terroir köt össze, termőhelyeik mind Mád területén és környékén fekszik. Az összefogásra képes, és ennek jelentőségét tisztelő és megbecsülő, valamint értékeit használó Mádi Kör tagjai: Ács Pincészet, Árvay Családi Pincészet, Barta Pince, Budaházy Pincészet, Demetervin, Holdvölgy, Lenkey Pincészet, Orosz Gábor Pincészet, Royal Tokaji Borászati Zrt., Szent Tamás Szőlőbirtok, Szepsy Pince, Úri Borok Pincészete.
És ízelítőnek egy, a tételekhez ajánlott ételsorok közül: Házi sonka kenyérrel, sózott vajjal, majd kacsamáj bonbon cappuccino habbal, utána bárány consommé, utána mangalica terrine, majd fogas csicsókatextúrákkal, vagy másik főételként kacsamell édesburgonyával, desszertként pedig sárgabarackos chiboust sós karamellkrémmel és pisztáciafagylalttal.
Forrás: Vendég & Hotel