Mád a MÁK-ban

Február 4-től két héten át a mádi boroké lesz a főszerep a pesti MÁK Bisztróban. A kiváló borokhoz természetesen egy harmonizáló menüsor is jár.

Az immár másodszor megrendezésre kerülő eseménysorozaton a tavalyinál szélesebb mádi bor repertoárt vonultatnak fel, és ez alkalommal is (akárcsak korábban) a mádi borok ízvilágához harmonizáló ételsort kínál Mizsei János chef és csapata. Persze a kínált sorok korántsem kötelező jellegűek, mindenki szabadon döntheti el, mit mihez választ, kóstol, kipróbál.

 Ami még igazán izgalmas e pesti étel és bor találkozása kapcsán, hogy a borok „gazdái” kivétel nélkül azon kör tagjai, akiket épp a kiemelkedő jelentőségű terroir köt össze, termőhelyeik mind Mád területén és környékén fekszik. Az összefogásra képes, és ennek jelentőségét tisztelő és megbecsülő, valamint értékeit használó Mádi Kör tagjai: Ács Pincészet, Árvay Családi Pincészet, Barta Pince, Budaházy Pincészet, Demetervin, Holdvölgy, Lenkey Pincészet, Orosz Gábor Pincészet, Royal Tokaji Borászati Zrt., Szent Tamás Szőlőbirtok, Szepsy Pince, Úri Borok Pincészete.

 

És ízelítőnek egy, a tételekhez ajánlott ételsorok közül: Házi sonka kenyérrel, sózott vajjal, majd kacsamáj bonbon cappuccino habbal, utána bárány consommé, utána mangalica terrine, majd fogas csicsókatextúrákkal, vagy másik főételként kacsamell édesburgonyával, desszertként pedig sárgabarackos chiboust sós karamellkrémmel és pisztáciafagylalttal.

Forrás: Vendég & Hotel


Francia vidéket idéző hangulat, kulináris élmények és egy fürdőliget

Francia vidéket idéző hangulat, kulináris élmények és egy fürdőliget 

Exkluzív hotelélmény Dánszentmiklóson.
A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán

A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán 

A müncheni központú Ruby Hotels bejelentette első máltai szállodaprojektjét, a Ruby Ninu közösségi munkatér (Workspace) tavaly februári megnyitását követően.
Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok

Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok 

Bemutatkozott a Clarion Hotel Vienna South.
NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken

NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken 

A belföldi vendégek száma 5,4 százalékkal 485 ezerre nőtt, míg a külföldi turisták száma több mint 22 százalékkal 536 ezer főre emelkedett.
Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei

Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei 

Beszédes adatok és izgalmas tapasztalatok egy hotel első évéből – így indult a TRIBE Budapest Stadium.
Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben

Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben 

A gazdasági kihívások és a geopolitikai bizonytalanság ellenére rekordévet zárt a nemzetközi szállodaipar.
Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást?

Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást? 

A Danubius Hotels (DH) a budapesti szállodáikba látogató külföldi turisták körében végzett kutatást.
Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban

Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban 

Ezzel hívja fel a figyelmet a felelős állattartásra a Minaro Hotel Tokaj MGallery.
Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik

Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik 

A szállodacsoport globális hűség- és kedvezményprogramja most köszöntötte százmilliomodik tagját.
Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában

Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában 

Olyan megoldásokkal, amelyek a gyerekkel érkező vendégek kényelmét szolgálják.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.