Mád a MÁK-ban

Február 4-től két héten át a mádi boroké lesz a főszerep a pesti MÁK Bisztróban. A kiváló borokhoz természetesen egy harmonizáló menüsor is jár.

Az immár másodszor megrendezésre kerülő eseménysorozaton a tavalyinál szélesebb mádi bor repertoárt vonultatnak fel, és ez alkalommal is (akárcsak korábban) a mádi borok ízvilágához harmonizáló ételsort kínál Mizsei János chef és csapata. Persze a kínált sorok korántsem kötelező jellegűek, mindenki szabadon döntheti el, mit mihez választ, kóstol, kipróbál.

 Ami még igazán izgalmas e pesti étel és bor találkozása kapcsán, hogy a borok „gazdái” kivétel nélkül azon kör tagjai, akiket épp a kiemelkedő jelentőségű terroir köt össze, termőhelyeik mind Mád területén és környékén fekszik. Az összefogásra képes, és ennek jelentőségét tisztelő és megbecsülő, valamint értékeit használó Mádi Kör tagjai: Ács Pincészet, Árvay Családi Pincészet, Barta Pince, Budaházy Pincészet, Demetervin, Holdvölgy, Lenkey Pincészet, Orosz Gábor Pincészet, Royal Tokaji Borászati Zrt., Szent Tamás Szőlőbirtok, Szepsy Pince, Úri Borok Pincészete.

 

És ízelítőnek egy, a tételekhez ajánlott ételsorok közül: Házi sonka kenyérrel, sózott vajjal, majd kacsamáj bonbon cappuccino habbal, utána bárány consommé, utána mangalica terrine, majd fogas csicsókatextúrákkal, vagy másik főételként kacsamell édesburgonyával, desszertként pedig sárgabarackos chiboust sós karamellkrémmel és pisztáciafagylalttal.

Forrás: Vendég & Hotel


Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit

Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2025. januárjában ismét meghirdette az Év Szállodája pályázatot. Mutatjuk az idei győzteseket.
Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről

Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről 

Soha rosszabb évet.
10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon

10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál”

ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál” 

Friss ibis-kutatás az idei utazási szokásokról.
Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o

Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o 

Az új szálláshely a Piazza del Duomótól 30 perc sétára található a városközpontban.
Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely

Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely 

Győztest hirdettek a négycsillagos Hotel Lycium bérbeadásának pályázatán.
Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak

Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak 

Sok pár utazással tölti idehaza is az eredetileg Angliában és Amerikában a szerelmesek ünnepeként számon tartott február 14-ét, és az azt követő hétvégét.
A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján

A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest “négycsillagos” besorolást kapott..
Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren

Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren 

Ez lesz az első szálloda az ország második legforgalmasabb repülőtere, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében
Év Szállodája díjátadó gála  – még lehet jelentkezni!

Év Szállodája díjátadó gála – még lehet jelentkezni!  

Február 21-én részese lehet az év egyik legexkluzívabb szállodai eseményének.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.