Megnyílt Makón a Hotel Glorius

Szeptember közepén megnyílt makó első, négycsillagos színvonalú szállo- dája, a hotel glorius. minőségi hotelre jelentős igény volt már a városban, különösen amióta két évvel ezelőtt átadták a hagymatikum fürdőt. 

Néhány évvel ezelőtt Makó nagy fába vágta a fejszéjét: a város szerény, elsősorban a helyiek és a környékbeliek igényeit kielégítő ter- málfürdőjét Makovecz Imre tervei alapján teljesen átépítették, szolgáltatásai körét jelentősen bővítették és megnyitották a Hagymatikumot. A fürdő immár két éve működik Makón, fokozatosan ja- vuló vendégforgalmi és bevételi ada- tokkal – tudtuk meg a szállodaavatón a Hagymatikum igazgatójától, Scheitzner Beától –, ugyanakkor a színvonalas szál- lodai kínálat eddig hiányzott a városból. Most ez az igény is teljesült, mivel a hódmezővásárhelyi Bodrogi Bau egyik leányvállalata a napokban megnyitotta a négycsillagos igényeket kielégítő Ho- tel Gloriust. A szálloda épületét – amely eredetileg 1926-ban az Arad-Csanádi Ta- karékpénztár székházának épült, később pedig iskolaként, illetve menzaként szol- gált – a várostól vásárolta meg a vállal- kozás két évvel ezelőtt. A Széchenyi-terv pályázati forrásainak felhasználásával alig másfél év alatt magas színvonalon sikerült helyreállítani és a mai kor igé- nyeinek megfelelően modernizálni a mű- emlék épületet. Az ingatlan helyreállítása, majd belső kialakítása során igyekeztek maximálisan megidézni az 1920-as évek art deco stílusát, a felhasznált anyagok, berendezési tárgyak csúcsminőséget képviselnek.

A közel 700 millió forintos beruházáshoz több mint 489 millió forint uniós és állami támogatást kapott a vállalko- zás. A fejlesztés eredménye csaknem 2000 négyzetméteres alapterületen egy 37 szobás, nászutas- és elnöki lakosz- tályt is felvonultató, 80 férőhelyes hotel, egy étterem és egy kávézó. A hotelben helyet kapott egy 50 férőhelyes rendez- vényterem is. Az épület közvetlenül a fürdő bejáratával szemben található, így a vendégek gyorsan és kényelme- sen vehetik igénybe a Hagymatikum szolgáltatásait.

A hotel indulásakor elsősorban félpan- ziós csomagokat kínál a vendégeknek, a csomag a kétszeri étkezés mellett a für- dőbelépőt is tartalmazza. Aki a házban is szeretne lazítani, megteheti, hiszen a hotel második emeletén szauna és fitneszterem működik. A félpanziós étkezést kár lenne kihagyni, mivel londoni és spanyol csúcs- éttermekben gyakorlatot szerzett séfek viszik a ház konyháját, az egyik szakács szakember katalán, és korábban az El Bulliban is dolgozott – tudtuk meg a ház igazgatójától, Gergely Gábortól. A makói- ak remélik, hogy a Glorius új vendégkört hoz a városba, és a forgalom fellendülével nőni fog az érdeklődés a környékbeli ingatlanok iránt is. A szálloda és a fürdő tőszomszédságában egyébként két további műemlék jellegű épület várja a potenciális befektetőket. 


Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.