Megnyílt Zsámbékon az Espa Bio & Art Hotel

A Zsámbéki-medence új lakót kapott – közelében nőtt ki különben a földből Telkin a sporthotel, és szintén ugyanennek a területnek a lakója a jövő héten nyíló Hotel Abacus –: a négycsillagos Espa Bio & Art Hotelt Zsámbék határában, amelyet június 11-én avattak fel, bár az épület már május 15-től fogadja vendégeit – preopening formájában.

A szálloda névadója két környékbeli család, egyben a tulajdonosok, a Somogyi és a Patocskai família -, hiszen nevük kezdőbetűje adja az Espa nevet, nem pedig a spa szóból ered az elnevezés, mint azt többen tévesen gondolnák. A tulajdonosok választása különben a helyet illetően nem véletlen, mint az az ünnepélyes megnyitón is elhangzott, hiszen Zsámbék idáig híján volt mindazon szállodai szolgáltatásoknak, amely ma már minden hasonló térség sajátja. 36 standard szoba – közülük négy, speciálisan bioszobaként funkcionáló – várja a vendégeket, valamint két konferenciaterem, és olyan sportos wellness rész, ahol kültéri sportmedence, számos teniszpálya, kispályás futballpálya, valamint a belső területen két fallabda pálya is található. Az épület kialakítására egy milliárd forintot fordítottak önerőből a tulajdonosok, emellett 250 millió forint hitel felvételére is sor került. A ház jelenleg – erősen akciós, bevezető árakkal – 40 százalékos töltöttséggel üzemel, és jó jel, hogy már a környékbeliek is szeretik, használják: sportlétesítményeit rendszeresen felkeresik.


Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.