Megugrott a budapesti vendégéjszakák száma az első két hónapban

Az országos tendenciákkal összhangban emelkedett Budapesten a kereskedelmi szálláshelyi vendégéjszakák száma 2017 első két hónapjában.

A frissen megjelent KSH statisztikák szerint a külföldi vendégszám több mint 15%-kal, az általuk eltöltött vendégéjszakák száma pedig kereken 14%-kal lett magasabb. A belföldi vendégszám szerényebb mértékben, 9,5%-kal, a vendégéjszakaszám pedig 5,4%-kal emelkedett.

Ezzel a növekvő tendencia folytatódik Budapest turizmusában, hiszen 2016 azonos időszakában is növekedés volt tapasztalható, tehát a bázis sem volt alacsony. 2016 első két hónapjában összesen 6%-kal nőtt a vendégéjszakák száma, ezen belül a külföldieké 5%-kal, a belföldieké pedig 14%-kal gyarapodott akkor.

A fő küldőországok tekintetében 2017 január-februárban markáns pozitív tendenciák láthatók. Ausztria 11%-ot, az Egyesült Királyság 10%-ot, Franciaország közel 17%-ot, Hollandia kiugróan magas, közel 42%-ot, Németország 21%-ot, Olaszország 12%-ot, Spanyolország pedig 34%-ot termelt pluszban Budapest kereskedelmi szálláshelyei számára. Ukrajna és Oroszország sem „gyengélkedik” többé, észak-keleti szomszédunk 2%-ot, a „nagy medve” pedig 33,5%-ot produkált plusz vendégéjszakában.

Kiugróan jól teljesít Ázsia a maga összesen 23%-os átlagos növekedésével, ezen belül India majd' 24%, Izrael 10%, Kína 17%, Dél-Korea pedig 58%-kal növelte turistáinak Budapesten tartózkodását. A tavaly ilyenkor stagnáló amerikai turisták vendégéjszakái is 12%-kal növekedtek Budapesten, 2017 január-február folyamán.

A részletes statisztikát tartalmazó táblázatot ide kattintva töltheti le.

Az országos statisztikáról szóló cikkünket ide kattintva olvashatja el.


Francia vidéket idéző hangulat, kulináris élmények és egy fürdőliget

Francia vidéket idéző hangulat, kulináris élmények és egy fürdőliget 

Exkluzív hotelélmény Dánszentmiklóson.
A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán

A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán 

A müncheni központú Ruby Hotels bejelentette első máltai szállodaprojektjét, a Ruby Ninu közösségi munkatér (Workspace) tavaly februári megnyitását követően.
Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok

Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok 

Bemutatkozott a Clarion Hotel Vienna South.
NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken

NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken 

A belföldi vendégek száma 5,4 százalékkal 485 ezerre nőtt, míg a külföldi turisták száma több mint 22 százalékkal 536 ezer főre emelkedett.
Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei

Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei 

Beszédes adatok és izgalmas tapasztalatok egy hotel első évéből – így indult a TRIBE Budapest Stadium.
Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben

Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben 

A gazdasági kihívások és a geopolitikai bizonytalanság ellenére rekordévet zárt a nemzetközi szállodaipar.
Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást?

Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást? 

A Danubius Hotels (DH) a budapesti szállodáikba látogató külföldi turisták körében végzett kutatást.
Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban

Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban 

Ezzel hívja fel a figyelmet a felelős állattartásra a Minaro Hotel Tokaj MGallery.
Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik

Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik 

A szállodacsoport globális hűség- és kedvezményprogramja most köszöntötte százmilliomodik tagját.
Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában

Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában 

Olyan megoldásokkal, amelyek a gyerekkel érkező vendégek kényelmét szolgálják.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.