Megújul a sikondai termálfürdőhöz tartozó szálloda

Korszerűsítik a termálfürdőhöz tartozó szállodát a Komlóhoz tartozó Sikondán, a komplexum a tervek szerint február végén nyitja meg kapuit Ambient Hotel & AromaSpa néven.

A hotel közleményben arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a 658 millió forintos, döntő részben európai uniós támogatást élvező fejlesztésnek köszönhetően a tíz évvel ezelőtt megnyitott létesítményben 77 szoba, lakosztály és apartman várja a pihenni vágyókat, ez a korábbinak csaknem a duplája.
Hozzátették: a magyarországi turisztikai trendeknek megfelelően átalakítják a létesítmény közösségi tereit és a wellnessrészleget, bővítik a konferenciatermet, s egyebek mellett szabadtéri pihenőhelyeket is létrehoznak.
A szálloda a fenntartható fejlődésre, a környezetvédelemre, az egyre inkább előtérbe kerülő bioéletmódra alapozó komplexummá válik, a korábbinál magasabb színvonalú szolgáltatásokkal várja vendégeit, és eggyel magasabb, négycsillagos besorolást kap - írták.
A hotel utalt arra, hogy a fürdő forrását szénbányászati próbafúrások során találták 1928-ban. A felszínre törő alkalikus, lítium tartalmú hévízzel már néhány évvel később gyomor- és bélpanaszokat kúráltak, de már akkor javasolták vele anyagcserével kapcsolatos problémák, ízületi bántalmak, bőrbetegségek és nőgyógyászati megbetegedések kezelését is.
A szálloda a gyógykezelések mellett az egészségmegőrzésre, a testi és lelki kikapcsolódásra is hangsúlyt fektet. Új koncepciójának középpontjába Sikonda egyedi mikroklímája kerül, hiszen az üdülőfaluban rendkívül jó a levegő - jegyezték meg.
A hotel hozzáfűzte: ez adta az "illathotel" ötletét. A létesítmény néhány szobája "illatos" lesz, azaz a fürdőszobai bekészítésekben és a belsőépítészeti motívumokban a vendégek felfedezhetik a levendulát, a kamillát, a mentát vagy a mandulát.


15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel

Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel 

Jó ideje árulták, mostanra megszületett a megállapodás: tulajdonost váltott a Duna-parti ötcsillagos szálloda.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda

Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda 

Elsőként a balatoni házak közül Green Globe-minősítést kapott a Mövenpick BalaLand Resort.
Szallas.hu: Siófokra érkezett a legtöbb foglalás

Szallas.hu: Siófokra érkezett a legtöbb foglalás 

Rövidülnek, de nem maradnak el a nyaralások. Tények és tervek a magyarok belföldi vakációjáról – a szállásfoglaló portál adatai alapján.
„Nyaralj most, fizess később” – Ki áll a Hilaris Hotels mögött?

„Nyaralj most, fizess később” – Ki áll a Hilaris Hotels mögött? 

A milliárdos, akiről ma mindenki beszél, de kevesen ismerik igazán.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.