Megújult a 100 vendég befogadására alkalmas Vénusz terem, tavaly decemberben adták át az angol klub stílusban kialakított 144 fős Shakespeare- és a 80 fő befogadására alkalmas Haranghy termet. A termeket a New York Kávéház neobarokk csillárai és a Britannia Szálloda Haranghy festményei díszítik. A szakmai érdeklődőknek pénteken bemutatott konferenciatermek mindegyike klimatizált, természetes fénnyel megvilágított, komplett technikával felszerelt helyiség. Nyugat-Magyarország legimpozánsabb és legexkluzívabb rendezvénytermei, teljes körű business center szolgáltatással és hozzáértő szakemberekkel várják a konferencia vendégeket. A Danubius Thermal Hotel Hévíz konferencia-kapacitása 200-220 fő, a szállodában egyszerre 400 vendég elszállásolására van lehetőség. A rendezvények idején a szálloda fürdő-részlege meghosszabbítja nyitvatartási idejét. Nagyobb rendezvények esetén a Danubius Thermal Hotel Aqua-ban biztosítanak szálláslehetőséget a konferenciára érkezőknek.
Megújult konferenciahelyszín: Danubius Thermal Hotel Hévíz
Három felújított konferenciateremmel várja vendégeit a négycsillagos superior Danubius Thermal Hotel Hévíz.

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak
A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts
Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója
A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben
A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?
Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében
A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok
2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője
A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről
Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.