Miért nem képviseltette magát az MTÜ a szállodások július végi közgyűlésén?

Feltettük a kérdést a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatójának, Guller Zoltánnak.

"Nincs különösebb oka annak, hogy nem voltunk jelen a július 28-i MSZÉSZ Közgyűlésen, kezdi a válaszát az MTÜ-vezér, majd így folytatja, az igazi ok a turisztikai szektor összeomlása egyik napról a másikra. Hiszen mindannyian tudjuk, nagy a baj. Nemcsak nálunk, az egész világban.

Eddig sem vádolhatott senki azzal, hogy nem dolgozom sokat, de ennyit, amennyit a márciusi összeomlás óta talpon vagyok és nyomom ezerrel a teljes csapatommal együtt a munkát - erre még sosem volt példa. Reggeltől estig a turisztikai szektor megmentésén dolgozunk mindannyian, és ha utánanéznek, ez alatt az időszak alatt nem voltunk jelen személyesen semmilyen közgyűlésen, szakmai találkozón, mert egyszerűen nincs erre időnk. Sajnálnánk azt a két-három-négy órát, ami ezzel elmenne, mert ezzel a feladatok megoldásától vennénk el az időt.

Most az a feladat, és nap mint nap azért dolgozunk, hogyan lehet újra indítani a turizmust? Az, hogy belföldön ilyen szép számban megnőtt a hazai turisták száma - ebben nekünk is volt némi részünk, nem is kevés.

Azt tudom, ha a válság elhúzódik - ma még senki nem tudja, hogy meddig fog tartani, nálam sincs a Bölcsek köve, úgyhogy ezt én sem tudom megmondani -, akkor állami támogatásokból ez a szektor, vagyis a turisztikai ágazat nem fenntartható. Ez biztos. Csak akkor működhet az idegenforgalmi ágazat, ha a szállás- és vendéglátóhelyeket vendégek népesítik be. Ezen dolgozunk, ez most a legfőbb feladatunk", fejezi be a kérdésre adott  válaszát Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója.

Forrás: Turizmus Online


NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken

NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken 

A belföldi vendégek száma 5,4 százalékkal 485 ezerre nőtt, míg a külföldi turisták száma több mint 22 százalékkal 536 ezer főre emelkedett.
Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei

Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei 

Beszédes adatok és izgalmas tapasztalatok egy hotel első évéből – így indult a TRIBE Budapest Stadium.
Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben

Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben 

A gazdasági kihívások és a geopolitikai bizonytalanság ellenére rekordévet zárt a nemzetközi szállodaipar.
Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást?

Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást? 

A Danubius Hotels (DH) a budapesti szállodáikba látogató külföldi turisták körében végzett kutatást.
Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban

Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban 

Ezzel hívja fel a figyelmet a felelős állattartásra a Minaro Hotel Tokaj MGallery.
Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik

Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik 

A szállodacsoport globális hűség- és kedvezményprogramja most köszöntötte százmilliomodik tagját.
Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában

Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában 

Olyan megoldásokkal, amelyek a gyerekkel érkező vendégek kényelmét szolgálják.
Így állnak a foglalások eddig a tavaszi időszakban

Így állnak a foglalások eddig a tavaszi időszakban 

A Szallas.hu legfrissebb adatai szerint.
Kastélyszállodások éves találkozója az alsópetényi Prónay-kastélyban

Kastélyszállodások éves találkozója az alsópetényi Prónay-kastélyban 

Sikeresen lezajlott a Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetségének éves közgyűlése.
Újjászervezte értékesítési csapatát az Accent Hotels

Újjászervezte értékesítési csapatát az Accent Hotels 

Magyarország piacvezető független szállodaüzemeltetője öt szakembert léptetett elő értékesítési csapatában.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.