A tradícióknak megfelelően ez alkalommal is számos külső szakember vett részt a zsűri munkájában, többek között Módos Péter, a Borakadémia korábbi elnöke, Csizmadia András, a Budapesti Gazdasági Főiskola borászati szakoktatója, Alkonyi László borszakíró, a Borbarát főszerkesztője, Niszkács Miklós, a Vendéglátás főszerkesztője, Jakabffy László gasztronómiai szaktanácsadó, Kriszt János, a Borakadémia tagja és Fabók Mihály, a Gundel Étterem sommelierje.
Összesen 134 bor közül 18 került a 2012. évi Danubius Wine Selectionbe: 6 fehér, 1 rosé, 9 vörös és 2 tokaji bor. A kiválasztottak között képviselteti magát az ország több vezető pincészete, így a Vylyan, Wunderlich, Gere Tamás, Szeremley, Chateau Kajmád, Garamvári /Aranyfürt, Korona Borház, Virághegyi, Kemendy, Bárdos, Frittmann, Wekler és a Gundel pincészetek.
Az új Danubius Wine Selection áprilistól szerepel az összes magyarországi Danubius szálloda borlapján.