Nyaralási tippek postcovid idején

Annak érdekében, hogy szabadon nyaralhassunk, érdemes betartani néhány szabályt. Íme, egy szakember tippjei.

Dr. Dunca Mircea Zoltán, a NaturMed Hotel Carbona orvosa néhány pontban foglalta össze, mire érdemes figyelni a nyaralás alatt, mit tehetünk mindannyian azért, hogy a vakáció az élményekről és a kikapcsolódásról szóljon.

1. Foglalás előtt tájékozódjunk a szálloda adottságairól, felkészültségéről. Ha létezik recept a tökéletes nyaraláshoz, annak legfontosabb hozzávalója a jó szervezés. Mindenekelőtt körültekintően válasszunk szállást. Keressük azokat a szálláshelyeket, ahol garantáltak a tágas terek, ezért a vendégek akár az étteremben, akár a medence körül is megfelelő távolságra lehetnek egymástól. Fontos szempont továbbá, hogy a szobákat és a közösségi tereket naponta többször takarítsák, és ahol lehet, kézfertőtlenítőt helyezzenek el. Azok a szállodák például biztos befutók, ahol ózongenerátorral gondoskodnak a folyamatos tiszta, kórokozóktól mentes levegőről. Számos hotelben ezen felül orvosi háttér is biztosítja a felhőtlen pihenést, és adott az online bejelentkezés, így érkezéskor a recepciós pult előtt sem kell sorban állni. Mivel nyaralás alatt is szeretjük biztonságban érezni magunkat, első körben érdemes olyan szállást választani, amelynek felkészültségében megbízunk.

2. Tervezzünk minél több szabadtéri programot. Örök igazság, hogy minél több az élmény, annál emlékezetesebb a vakáció. A testi-lelki felfrissülés szempontjából az a szerencsés, ha a pihenést és az aktív időtöltést harmonikusan ötvözzük. Mindenképp használjuk ki a napfényt, a jó időt, a tiszta levegőt. Az egészségünk megőrzése és immunrendszerünk erősítése érdekében ugyanis elengedhetetlen, hogy minél többet legyünk szabad levegőn. Ezért amikor nyaralásunkat megtervezzük, érdemes olyan szállást választani, ahol van nagy kert vagy park, ahol kint is lehet akár sportolni, vagy ahol például animátorok vezetésével szabadtéri programokon vehetünk részt. Ha még több szabadtéri élményre vágyunk, fedezzük fel szállásunk tágabb környezetét: sétáljunk nagyokat a környéken, ismerjük meg a települést, túrázzunk a közeli kirándulóhelyeken, béreljünk kerékpárt, és tekerjünk el a környék nevezetességeihez. A lényeg, hogy legyünk minél többet friss levegőn.

3. Legyen rutin a higiénia. Mielőtt megszokásból kezdenénk el csomagolni, alaposan vegyük végig, mi mindenre lehet szükségünk az üdüléssel töltött néhány nap alatt. A legtöbb szálláshely gondoskodik piperecsomagról a fürdőszobában, és a zuhanyzókat is ellátják folyékonyszappannal. Ennek ellenére praktikus saját higiéniai csomagot összeállítani, hisz, ha például kirándulni megyünk, bármikor jól jöhet egy nedves kéztörlő. Ezért érdemes a csomagba kézfertőtlenítőt, frissítő kendőt, kéztörlőt tenni. Ugyanebben a szettben ott lehet a napozókrém és a napozás utáni hidratáló is. A rendszeres kézmosás száríthatja a bőrt, ezért a testápolóról se feledkezzünk meg. A higiéniát próbáljuk meg úgy beépíteni a mindennapokba, hogy az rutinszerűvé váljon.

4. A szabályok értünk vannak. Ebben az esetben is igaz, hogy nyaraláskor ne a korábbi tapasztalatokra, a megszokásra hagyatkozzunk. Nézzünk utána az általános egészségügyi előírásoknak, kérdezzük meg a szálláshelyet, ott milyen szabályok vannak érvényben, tájékozódjunk arról, hogy mit tehetünk vagy mit nem tehetünk például egy strandon. Ha a vakáció alatt városnézést is tervezünk, egy maszk mindenképp legyen nálunk, mert egyrészt a közösségi közlekedésben, vagy templomokban és múzeumokban kérhetik annak viselését, másrészt hatásosan véd bennünket és környezetünket. Fontos, hogy megértsük, a szabályok értünk vannak, amelyek segítenek eligazodni, betartásukkal pedig saját dolgunkat könnyítjük meg a nyaralás alatt.


MTÜ-értékelés az idei első félévről

MTÜ-értékelés az idei első félévről 

A budapesti és a vidéki szálláshelyek forgalmát, vendégéjszaka alakulások számát vették górcső alá.
Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt

Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt 

A belsőépítészeti terveket a holland sztárdesigner, Marcel Wanders készítette, a magyar 3h Építészirodával közösen.
Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda

Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda 

Szerkezetkész az újabb terminálkapcsolatú szálloda Ferihegyen.
Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!

Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!  

A főváros szívében, a Lánchíd és a Budai Vár lábánál található 5 csillagos Hotel Clark számtalan üdítő újdonságot és felfrissülést kínál ezen a forró nyáron nem csak a városba látogató külföldi, de a hosszú hétvégi „staycation”-re vágyó hazai vendégnek is.
MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség

MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Társult tagjai részére idén is meghirdeti az „Év Technológiai Újítása" pályázatot.
Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél

Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél 

A szállodalánc csapata két új szakemberrel bővült.
Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája

Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája 

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé.
Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel

Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel  

A belvárosi Vörösmarty téren található Dorothea Hotelről sugároz bemutató kisfilmeket júliusban a CNBC International a kereskedelmi műsoridejében.
Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel

Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel 

A 120. születésnapját ünneplő legendás győri szálláshelyen jártunk.
Itt az év Green Collection Szállodája

Itt az év Green Collection Szállodája 

Ez az ötcsillagos pesti belvárosi hotel nyerte el „Az Év Green Collection Szállodája” címet Japánban.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.