Az úgynevezett „okos szobákban” a beléptetés, a szoba hőfok és világítási szintje is egyazon transzponder kártyával szabályozható. Minden szobában elhelyeznek egy multimédiás terminált, amely lehetővé teszi, hogy a vendég egyazon helyen tévézzen, internetezhessen, e-mailezhessen, ellenőrizze a szállodaköltségeit, vagy akár extra szolgáltatásokat rendeljen meg. A komplexumban “city spa” – luxus wellness-központ fedett medencével, török-, finn- és bioszaunával, szépségközpont, fitness-terem, hatszemélyes whirpool jacuzzi – gyorsétkezde, kávézó, aperitif bár és 240 fős étterem is helyet kap. Az épület legfelső szintjén található kupolahelyiségből remek kilátás nyílik majd Zágráb nyugati részére és a Sljeme-hegy csúcsaira. A szállodán belül működő üzleti-kongresszusi központ egy időben 1000 fő befogadására alkalmas. Az üzletközpont első három szintjén üzlet-és irodahelyiségek kapnak helyet és az épületen belül benzinkút és autómosó is lesz – tájékoztatott a Horvát Idegenforgalmi Közösség.
Nyárra megnyit a Hotel Antunović
A horvát főváros, Zágráb nyugati részén új szálloda nyílik júniusban.

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak
A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts
Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója
A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben
A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?
Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében
A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok
2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője
A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről
Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.