Online „okos” vegyszeradagolás – maximális mosási eredmény

Az élet szinte minden területén naponta jelennek meg okos megoldások, melyek megkönnyítik, meggyorsítják a folyamatokat és biztosítják a könnyebb ellenőrizhetőséget. A technológiai fejlődés ma már a konyhai és mosodai vegyszeradagolás területén is lehetővé teszi, hogy több információval rendelkezzünk a berendezések működéséről, a felhasznált vegyszerek mennyiségéről.

A mosodák és nagykonyhai mosogatógépek vegyszeradagolóinak internetre csatlakoztatásával lehetővé válik a berendezések működésének távolról történő, online nyomon követése, ellenőrzése. Az Assist-Trend Kft. szakemberei által beüzemelésre kerülő rendszer lényege, hogy a vegyszeradagoló berendezéseket egy megfelelő eszköz segítségével az internetre csatlakoztatják, mely folyamatosan naplózza a csatlakoztatott eszközök működését, teljesítményét, vegyszer áteresztő képességét. A működés így távolról, webes felületen keresztül, akár okostelefonról is nyomon követhető. A folyamatos online kapcsolat során kinyert és rögzített adatokból teljes képet kaphat az üzemeltető a működéssel kapcsolatos fontos adatokról, költségekről, illetve előzetesen figyelmeztet az esetlegesen bekövetkező meghibásodásokról is a normál működéstől eltérő paraméterekből következően.

Minden programlefutás adatai felhőben tárolódnak, melyek bármikor elérhetők, letölthetők.Az üzemeltető az alábbi információkhoz juthat általa:

- napi folyamatok, gépindítások, programok lefutása, melyik programot hányszor indították, ezáltal tervezhető a mosoda élete,

- láthatóvá válik, hány kilogramm vasalós, hány kilogramm hajtogatós textíliát mostak, ezzel a munkaerő szükséglet is jobban tervezhető,

- valamint különböző időszakokra bontva is lekérhető, hány kilogramm textíliát mostak, milyen vegyszer átlagárral.

A rendszer segítségével nemcsak pontos képet kaphat az üzemeltető a mosási, mosogatási költségekről, vegyszerfelhasználásról, hanem a figyelmeztetések segítenek megelőzni a meghibásodásból eredő kényszerleállást. A rendszer minden hibáról fény- és hangjelzést is ad a helyszínen, valamint e-mail-t küld az előzetesen beállított e-mail címekre a hiba rövid leírásával. Az átfolyás-mérős rendszer milliliter pontosan meg tudja adni a felhasznált vegyszer mennyiségét, így ha például indokolatlanul lecsökken a vegyszerfelhasználás az adott programfutáshoz képest, következtetni lehet a tömlő elöregedésére, cseréjének szükségességére. Azt is képes jelezni, ha kifogyott a vegyszer, vagy nincs elegendő víznyomás a rendszerben, melyek a mosási eredményt alapjaiban befolyásolják. A rendszernek köszönhetően tervezhetőbbé válik a szerviz, lényegesen lecsökken a kényszerű üzemszünet esélye.

Az online követhető vegyszeradagolással kapcsolatban további információkért vegye fel a kapcsolatot az Assist-Trend Kft. szakembereivel az [email protected] e-mail címen.

Forrás: Vendég&Hotel Online


Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.