Az idők folyamán a létesítmény többször külsőt és nevet változtatott: a Villa Habsburgtól a Hotel Auguston át egészen a Hhotel Avaláig, míg végezetül megmaradt az Agava névnél. Érdekes megemlíteni, hogy a felújítás folyamán előkerült a 20. sz. elején ebben az épületben üzemelő Lederer panzió prospektusa is, amelyből kirajzolódik a hajdan volt villák fényűző stílusa csakúgy, mint az akkori Osztrák-Magyar Monarchia arisztokratáinak üdülési szokásai. Az Ugo Hoteli vállalat a létesítmény küllemével és a szolgáltatások színvonalával szeretné felidézni azokat a békebeli időket, amikor Opatijában gyülekezett a közép-európai arisztokrácia színe-java. A hotel az átalakítást követően hetven négycsillagos szobával várja a vendégeket. A szálloda külseje és környezete eredeti állapotában fog tündökölni- zöld növényzettel, kerítéssel, külső lépcsőzettel és a történelmi előtetővel - olvasható a Horvátország hírlevélben.
Opatia: hotel a képeslapokról
A Milenij és Grand hoteli, valamint a Četiri Opatijska Cvijeta szállodákat üzemeltető opatijai Ugo Hoteli szállodalánc jövő év tavaszán újabb taggal, a felújított Agava hotellel bővül. Az 1896-ban épült hotelt most eredeti állapotába kívánják visszaállítani, olyanra, amilyen az Opatija várost ábrázoló régi képeslapokon volt.

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak
A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts
Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója
A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben
A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?
Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében
A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok
2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője
A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről
Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.