Orbitális technikai bravúr, vagy galaktikus átverés az űrszálloda?

Az elképzelések szerint 2012-ben fogadja első vendégeit a világűr első szállodája, a The Galactic Suite Space Resort. . A projekt mögött álló spanyol építész szerint könnyen elképzelhető, hogy a közeli jövőben gyermekeink már az űrbe utaznak majd egy hétvégi kirándulásra.

A három milliárd dolláros kezdőtőkével tervezett gigantikus vállalkozás jelenleg is a tervek szerint halad. Xavier Claramunt, a projekt vezetője szerint valóban kész lesznek majd az űrbe tervezett szállodával három év múlva, és akkor végre egészen új értelmet nyerhet az űrutazás fogalma – írja a www.galacticsuiteprocess.com website-ra hivatkozva a travelline.hu. "Ha valóban ismerjük ma mai technika nyújtotta lehetőségeket, és nagyban gondolkodunk, akkor nem túlzás azt állítani, hogy 15 éven belül a gyermekeink már az űrbe tervezik majd a hosszú hétvégi kiruccanásokat" - teszi hozzá az építész. Az űrturistáknak mélyen a zsebükbe kell majd nyúlni, ha a Föld madártávlatában gyönyörködve akarják elkölteni vacsorájukat a különleges hotelben, a háromnapos kirándulás ugyanis négy millió dollárba kerül majd, igaz, ebben az összegben nem csak a teljes ellátás, hanem az utazást megelőző felkészítő tréning is benne foglaltatik. Az űrszálloda mindössze három hálószobával üzemel majd, így várhatóan hosszas sorállásra számíthat, aki az utcáról betérve, „csak úgy” akar szobát foglalni ide. A borsos ár ellenértékeként azonban naponta tizenötször gyönyörködhet a naplementében. A project szellemi szülőatyja szerint jelenleg hozzávetőlegesen 40 ezer olyan ember él a Földön, aki képes megfizetni a különleges élményt, így már most igyekeznie kell annak, aki az első tíz évben sorra akar kerülni. Szobafoglalás a [email protected] címen. Amíg a készlet tart.

Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit

Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2025. januárjában ismét meghirdette az Év Szállodája pályázatot. Mutatjuk az idei győzteseket.
Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről

Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről 

Soha rosszabb évet.
10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon

10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál”

ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál” 

Friss ibis-kutatás az idei utazási szokásokról.
Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o

Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o 

Az új szálláshely a Piazza del Duomótól 30 perc sétára található a városközpontban.
Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely

Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely 

Győztest hirdettek a négycsillagos Hotel Lycium bérbeadásának pályázatán.
Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak

Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak 

Sok pár utazással tölti idehaza is az eredetileg Angliában és Amerikában a szerelmesek ünnepeként számon tartott február 14-ét, és az azt követő hétvégét.
A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján

A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest “négycsillagos” besorolást kapott..
Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren

Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren 

Ez lesz az első szálloda az ország második legforgalmasabb repülőtere, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében
Év Szállodája díjátadó gála  – még lehet jelentkezni!

Év Szállodája díjátadó gála – még lehet jelentkezni!  

Február 21-én részese lehet az év egyik legexkluzívabb szállodai eseményének.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.