Organikus, bio, zöld, környezetbarát

A Bécsben tapasztaltak alapján bizton állíthatom, egyenes út vezet a kizárólag bio-, organikus és csupa természetes (alap)anyagok világába. Még a mosogatás is természetbarát granulátumokkal, kizárólag környezetbarát módon történik. A Hotel und Gast szakkiállításon jártunk, a Messe Wien területén.

 Ez a bemutató amúgy a mindig ősszel Salzburgban megrendezésre kerülő, hasonló témájú szakrendezvény „kisöccse”, és ugyan kisebb területben, valamint a kiállítók számát tekintve jóval kevesebb résztvevővel tartják, a trendek ugyanúgy pontosan jól láthatók, megfigyelhetők.

Elegáns megoldás, szellős elrendezés

185 kiállító vett részt az egytől egyig válogatottan szép kivitelezésű standokkal és a standokat összekötő, elegáns megoldású, könnyen átlátható „utcákkal” övezve. A téma: szállodai és vendéglátós beszállítók – élelmiszerek, kávék, teák, csokoládék, tejtermékek, tésztafélék, bármegoldások, rendezvényszervezés, textilek, munkaruhák, étlapok, konyhai és egyéb munkagépek, IT-kiszolgáló rendszerek. Mindössze két magyar kiállító standját fedeztük fel különben a 185 között – ők mindketten állandó szereplői külföldi bemutatóknak, és a hazai élelmiszeripari ágazat (FMCG) területről érkeztek.

Ha nem bio – akkor nem is jó

Lehetne másról is beszélni a kiállítás kapcsán, de felesleges: Ausztriában a szállodai és éttermi vendéglátás és más szolgáltatások terén ma szinte minden csak a bióról, az organikusról, a természetes alapanyagokról, a zöld megoldásokról szól. A teák, a kávék, a gyümölcslevek, az üdítők, a tésztafélék, a hús- és sajtkészítmények, a kenyérfélék, a fűszerek, a szószok, a pestók, a dzsemek, a mézek, a borok és a snapszok – mindegyiknél az alapanyag az első pillanattól kezdve visszakövethető, organikus vagy biogazdálkodásból kerül ki. Még a mosogatószerek terén sem kegyelmeznek: itt is a természetbarát granulátumokkal történő tisztítás a nyerő. Az egyik német cégnél az általuk bemutatott evőeszköz-mosogató készülékükből mesélik, nem győznek annyit gyártani, ahány a megrendelő. 

Két év múlva veled, ugyanitt

Végül álljon itt két kiállítói vélemény, ők hogyan látták a 2016. évi bécsi, Horeca-szakágazati bemutatót. „ Új ügyfeleket szereztünk, és a régiekkel ápoltuk a meglévő kapcsolatot. Jó lenne, ha még több sörfőzde jelenne meg a következő ilyen rendezvényen.” (Andrea Taussing, a Murau sörfőzde PR-felelőse) „Jó dolog, hogy a bécsi szakvásár még egy kezelhető, átlátható méretű rendezvény. Mi dupla standot béreltünk – és ezt tesszük majd két év múlva is, mert így be tudjuk mutatni termékeink elég széles skáláját.” (Marco Schárf, Alexander Schárf & Söhne GmbH, társtulajdonos) 


Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit

Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2025. januárjában ismét meghirdette az Év Szállodája pályázatot. Mutatjuk az idei győzteseket.
Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről

Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről 

Soha rosszabb évet.
10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon

10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál”

ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál” 

Friss ibis-kutatás az idei utazási szokásokról.
Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o

Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o 

Az új szálláshely a Piazza del Duomótól 30 perc sétára található a városközpontban.
Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely

Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely 

Győztest hirdettek a négycsillagos Hotel Lycium bérbeadásának pályázatán.
Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak

Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak 

Sok pár utazással tölti idehaza is az eredetileg Angliában és Amerikában a szerelmesek ünnepeként számon tartott február 14-ét, és az azt követő hétvégét.
A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján

A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest “négycsillagos” besorolást kapott..
Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren

Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren 

Ez lesz az első szálloda az ország második legforgalmasabb repülőtere, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében
Év Szállodája díjátadó gála  – még lehet jelentkezni!

Év Szállodája díjátadó gála – még lehet jelentkezni!  

Február 21-én részese lehet az év egyik legexkluzívabb szállodai eseményének.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.