Ötcsillagos családi hotel nyílt Szántódon

FRISSÍTVE A kompkikötő közelében, a Balatonnal is közvetlen kapcsolatban van az a gyerekeknek és szüleiknek minden kényelemmel felszerelt Mövenpick BalaLand Resort és FamilyPark, amelyet március 31-én hivatalosan is megnyitottak. Egyik különlegessége a sok közül, hogy ez a balatoni hotel a svájci alapítású, prémium kategóriájú Mövenpick-brand első magyarországi tagja.

Átadták az ötcsillagos Mövenpick BalaLand Resort és FamilyParkot Szántódon pénteken. Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter az ünnepélyes nyitóeseményen azt mondta, fontos a szolgáltatások fejlesztése, a magyar gazdaság akkor igazán eredményes, ha az ipar mellett a szolgáltatószektor is a legmagasabb színvonalon működik.

 

A miniszter kiemelte, hogy a szállodaipar komoly fejlődésen ment keresztül Magyarországon az elmúlt években, és nemcsak a fővárosban, valamint a Balatonnál, hanem mindenhol nagy lehetőség előtt áll a következő időkben is, mert "ahol jó színvonalú vendéglátás van, ott nagyot lehet előre lépni".

A magyar Dreamland Holding turisztikai ingatlanfejlesztő csoport beruházásában felépült, és az Accor nemzetközi szállodaipari csoport által üzemeltetett Mövenpick BalaLand Resort kapcsán hozzátette, hogy ezt a több mint 20 milliárd forintos fejlesztést az állam 7 milliárd forinttal támogatta. A Jules Verne 80 nap alatt a Föld körül címe könyve ihlette családi hotel kiemelt célja, hogy a Balaton ne csak a nyári főszezonban, hanem egész évben élvezhető és kihasználható legyen.

A szántódi létesítmény foglaltsága különben, mint megtudtuk, húsvétra már most 50 százalék felett van. Reményeik szerint az ünnep alatt teltházzal üzemelnek, és a foglaltság szeptember után is meghaladja az 50 százalékot.

 

Szepesi Richárd, a Dreamland Holding tulajdonosa azt mondta, a szántódi hotel családias, 109 szobás és gyermektematikára épül, szemben ugyancsak a holding fejlesztéseként elkészült, hivatalosan majd május elején nyíló tokaji Minaro Hotel MGallery-vel. Két évtizedes szállodafejlesztő és szállodatulajdonosi tapasztalata szerint létjogosultsága csak valami különlegesnek, egyedülállónak lehet, tette hozzá.

Kiemelte, hogy a Mövenpick az Accor márkájaként "tökéletes választás", mert képes arra, hogy osztrák, német, olasz, szlovén vendégeket "tudjon hozni". Szepesi Richárd a jövőbeni tervekről elmondta, Balatonfüreden ötcsillagos, 102 szobás, felnőttematikus szálloda épül jövő év végére, és 2024-ben kezdődik a visegrádi strandfürdő fejlesztése is.

 

A most hivatalosan is megnyílt szántódi szállodát Dieter Prachner vezeti. A szakember több mint 35 éves tapasztalattal rendelkezik a szállodaipar területén. Karrierjét 1986-ban Front Office menedzserként kezdte Ausztriában, a Tourotel Kufsteinerhof szállodában. Bécsi, moszkvai, illetve prágai vezetői feladatok után 2003-tól közel kilenc éven át dolgozott Magyarországon, ahol a Ramada International Hungary szálloda területi igazgatójaként az első Ramada Hotel megnyitását, valamint a márka magyarországi fejlesztését irányította. Ezt követően Izraelben a Blue Bay Hotel / The Modani Luxury Spa – Netanya szállodát, majd Tanzániában a Ramada Resort by Wyndham Dar Es Salaam hotelt vezette.

Helyettese pedig az a Blaske Gergely, aki korábban a Four Seasons egységeiben, Budapesten, Londonban, Hampshire-ben és a Seychelles-szigeteken is betöltött vezetői pozíciót. Elmondása szerint a vendéglátás területén végzett munka hamar hivatásává és szenvedélyévé vált, Szántódra való érkezése előtt 2021 tavaszától mostanáig a Párisi Udvar Hotel Budapest és a hozzá tartozó Párisi Passage Café & Brasserie-re F&B igazgatói pozícióban dolgozott.

 

A mostantól hivatalosan is megnyitott, ötcsillagos szálloda és élménypark egy olyan 50 millió eurós beruházással elkészült Balaton-parti üdülőhely-komplexum, amely az első igazán átfogó resort-fejlesztés a tó környékén: egy szélesebb projekt része, amely egyedülálló beltéri és kültéri víziparkot és kalandparkot, több mint 5000 négyzetméternyi beltéri létesítményt (szintén az Accor üzemeltetésében) és 109 lvendégszobát foglal magába.

 

Az Accor, amely a világ egyik vezető szállodaipari csoportja, több mint 5200 ingatlannal és 10 ezer vendéglátóhellyel a világ 110 országában. Világszerte mintegy 230 ezer munkatársat foglalkoztatnak. A nyilvános cégadatok szerint magyarországi cégük az Accor Pannonia Hotels árbevétele a koronavírus-járvánnyal sújtott 2020-as évben 4,2 milliárd forintra apadt az előző évi 24 milliárd forintról, adózás utáni vesztesége csaknem 7 milliárd forint volt. Tavaly viszont már csaknem 7,2 milliárd forint árbevételt értek el, és az adózás utáni veszteségük is felére, mintegy 3,6 milliárd forintra csökkent.

 

 

 

Forrás: MTI

Forrás: Fotók: Pawel Jakubowski / lubiepodroze.eu


Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában

Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában 

Mától látogatható Fischer Judit Mundane Romance c. egyéni kiállítása a Hilton legújabb budapesti szállodájában.
A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.