A vendégek az első kóstolók után igen elismerően szóltak a magyar gasztronómiáról, kiemelve természetesen az erre a tájra jellemző, méltán híres borokat. Az aktív felvezetést a szállodában eltöltött kényeztető nap követte, amikor minden vendégnek lehetősége volt személyesen is kipróbálni a hazai viszonylatban egyedülálló Spirit wellness birodalmat. A személyre szabott kezelések mellett a szállodai éttermi kínálat bemutatása sem maradhatott el, amely szolgáltatások minden újságíróból elismerést váltottak ki. A háromnapos tanulmányút programját egy kirándulás zárta, amelynek keretében Hévíz, valamint a Balaton nyugati medencéjének turisztikai lehetőségei kerültek bemutatásra.
A svájci újságírók egybehangzó véleménye volt, hogy a magyarországi gyógy- és wellness kínálat nem elég ismert országukban, így ebben a turisztikai ágban még igen jelentős növekedés érhető el. A bejárás alapján megjelenő cikkek folyamatosan nyomon követhetőek a www.ungarn-tourismus.ch oldalon. (forrás: OBJEKTÍV Hírügynökség)
Sikeres svájci újságírói tanulmányút
A sárvári Spirit Hotel Thermal Spa***** és a Magyar Turizmus Zrt. németországi külképviseletének összefogásában nagysikerű svájci újságírói tanulmányút zajlott le az elmúlt napokban. A 12 fős csoport Nyugat-Magyarország turisztikai kínálatával és népi hagyományaival ismerkedett meg – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben
A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?
Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében
A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok
2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője
A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről
Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység
Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje
Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.

Bokrétaünnep Budapesten – Moxy Downtown Budapest
A Forestay Group épülő házuk szerkezetkész állapotát ünnepelte, amely egy 283 szobás szállodaprojekt Budapest történelmi negyedében.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.