A vendégek az első kóstolók után igen elismerően szóltak a magyar gasztronómiáról, kiemelve természetesen az erre a tájra jellemző, méltán híres borokat. Az aktív felvezetést a szállodában eltöltött kényeztető nap követte, amikor minden vendégnek lehetősége volt személyesen is kipróbálni a hazai viszonylatban egyedülálló Spirit wellness birodalmat. A személyre szabott kezelések mellett a szállodai éttermi kínálat bemutatása sem maradhatott el, amely szolgáltatások minden újságíróból elismerést váltottak ki. A háromnapos tanulmányút programját egy kirándulás zárta, amelynek keretében Hévíz, valamint a Balaton nyugati medencéjének turisztikai lehetőségei kerültek bemutatásra.
A svájci újságírók egybehangzó véleménye volt, hogy a magyarországi gyógy- és wellness kínálat nem elég ismert országukban, így ebben a turisztikai ágban még igen jelentős növekedés érhető el. A bejárás alapján megjelenő cikkek folyamatosan nyomon követhetőek a www.ungarn-tourismus.ch oldalon. (forrás: OBJEKTÍV Hírügynökség)
Sikeres svájci újságírói tanulmányút
A sárvári Spirit Hotel Thermal Spa***** és a Magyar Turizmus Zrt. németországi külképviseletének összefogásában nagysikerű svájci újságírói tanulmányút zajlott le az elmúlt napokban. A 12 fős csoport Nyugat-Magyarország turisztikai kínálatával és népi hagyományaival ismerkedett meg – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.

Turisztikai fejlesztés Nógrádban
Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen
A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken
A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén
Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly
Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.

Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál
A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását.

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra
Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.

A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke
Május 7-én a nemrég újranyitott hajdúszoboszlói Hunguest Béke szállodában rendezik meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) keleti régióülését.

Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén
Az ötcsillagos budapesti belvárosi ház vezetése 2025 március elsejétől változott.

Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen
Az ötcsillagos szállodában a vendégeket nem csak a luxus legmagasabb foka, hanem valódi testi-lelki feltöltődés várja.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.