A Velencei-tó szélén lévő apró, festői fekvésű község, Nadap szomszédságában fekvő saját szőlősükbe (!) invitálták ezúttal az újságírókat, hogy ők is részt vehessenek az ötcsillagos szálloda első saját szüreti munkáiban. Azért nem kell kétségbe esni, nem hajnaltól napestig tartó véres verejtékes hajladozásról és cipekedésről volt szó, hanem egy nagyon vidám szüreti buliról – sok finom szőlővel, frissen préselt musttal és szőlőkből készült finomságokkal, meg hozzávaló étkekkel. A fél napos programon a szálloda francia igazgatója, az idén januárban GM pozícióba érkező Philippe Godard is részt vett, aki gumicsizmában járkált a sorok között, és szívesen elbeszélgetett a magyar szőlőfajtákról, borkészítési eljárásról a terület eredeti tulajdonosával, Szentesi József boros gazdával, aki etyeki valamint móri területei mellett Nadapon is főként a régi magyar fajták visszatelepítésével foglalkozik. Amilyen a kadarka, a csókaszőlő, a kékfrankos, az ezerjó, a zengő vagy a bakator fajták. A Sofitel Budapest Chain Bridge saját szőlősorait egyébként a szálloda éttermének dolgozói gondozták egész évben, ők azok, akik a borkészítéssel is megpróbálkoznak, és az elkészült ital, jövőre, a ház valódi saját boraként kerül majd a vendégek asztalaira.
Sofiteles szüret
Mindig meghökkentő, mindig egyedi, mindig franciásan elegáns – a Sofitel Budapestnél az idei ősz saját szürettel köszöntött be.
Budapestre is berobogott a Pullman francia életérzést rejtő hálókocsija
November 21-én egy varázslatos érzékszervi utazással zajlott a Pullman Happenings rendezvénysorozat első magyarországi eseménye, amelynek művészi koncepcióját Demeter Richárd álmodta meg.
Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely
Szálloda, gasztronómia és wellness terén Európa legjobbjai közé választották a Minaro Hotel Tokaj MGallery-t.
Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén
Az Accor prémium nemzetközi szállodamárkája, a Pullman Hotels & Resorts november 1-jétől Szabó Áront nevezte ki a Pullman Budapest szálloda új igazgatójának.
Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel
Az egykori négycsillagos hotelben már a felújítási munkálatok is elkezdődtek.
Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón
November 16-án tartották a Heritage Hotels of Europe Awards gáláját, amelynek során Európa történelmi szállodáinak legjobbjait ünneplik.
Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival
A Hotel Divinus*****Superior az Everguest egyik legösszetettebb projektje.
„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon
A „Zöld Szálloda” cím mellett a Mövenpick BalaLand az elmúlt év során további rangos díjakat is elnyert.
Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából
Az idén januárban Bécsben megrendezésre kerülő eseményen az iparág vezetői találkoznak, hogy feltárják a vendéglátás jövőjét meghatározó kulcsfontosságú trendeket, kihívásokat és lehetőségeket.
Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten
Alapvetően üzleti utazókat és szabadidős vendégeket várnak Best Western (BW) hotelekbe – a lánchoz 19 márka, 4 ezer taghotellel, több mint 100 országban szerepel az ernyőmárka egységeiként
Különleges videón az ikonikus budai szálló aranykora
Új korszak kezdetéhez érkezett a Hotel Gellért, Budapest egyik legismertebb és legkedveltebb történelmi épülete, hiszen októberben megkezdődött a szálloda felújítása.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.