A Velencei-tó szélén lévő apró, festői fekvésű község, Nadap szomszédságában fekvő saját szőlősükbe (!) invitálták ezúttal az újságírókat, hogy ők is részt vehessenek az ötcsillagos szálloda első saját szüreti munkáiban. Azért nem kell kétségbe esni, nem hajnaltól napestig tartó véres verejtékes hajladozásról és cipekedésről volt szó, hanem egy nagyon vidám szüreti buliról – sok finom szőlővel, frissen préselt musttal és szőlőkből készült finomságokkal, meg hozzávaló étkekkel. A fél napos programon a szálloda francia igazgatója, az idén januárban GM pozícióba érkező Philippe Godard is részt vett, aki gumicsizmában járkált a sorok között, és szívesen elbeszélgetett a magyar szőlőfajtákról, borkészítési eljárásról a terület eredeti tulajdonosával, Szentesi József boros gazdával, aki etyeki valamint móri területei mellett Nadapon is főként a régi magyar fajták visszatelepítésével foglalkozik. Amilyen a kadarka, a csókaszőlő, a kékfrankos, az ezerjó, a zengő vagy a bakator fajták. A Sofitel Budapest Chain Bridge saját szőlősorait egyébként a szálloda éttermének dolgozói gondozták egész évben, ők azok, akik a borkészítéssel is megpróbálkoznak, és az elkészült ital, jövőre, a ház valódi saját boraként kerül majd a vendégek asztalaira.
Sofiteles szüret
Mindig meghökkentő, mindig egyedi, mindig franciásan elegáns – a Sofitel Budapestnél az idei ősz saját szürettel köszöntött be.

Magyar portré- és divatfotós kiállítása nyílt a Vár tövében
Hetedik Art Corner kiállítás – a Leo Bistro és a Hotel Clark közösségi tereiben.

MSZÉSZ-elnök: erős évet zárt a hazai szállodaipar 2024-ben
Somlyai Zoltán ismertette a legfrissebb adatokat, információkat a budapesti régióülésen.

Közeledik a Hotels Tomorrow 2025
Az idei Hotels Tomorrow konferencia 2025. június 30-án és július 1-jén kerül megrendezésre Párizsban.

INS: friss vendégéjszakaszámok Romániából
Csökkenő turistaérkezést és vendéjszakaszámot regisztráltak keleti szomszédainknál.

Akcióban a HotelHero
A szállodák és éttermek összefogásának köszönhetően 2025. február 2-a óta vasárnaponként 300 rászoruló jut egy-egy tányér meleg ételhez.

Az Accor valóban egyedi élményeket kínáló brandje idén további házakkal bővül
Európa-szerte tovább bővül az egyedi szálláshelyeket kínáló Handwritten Collection.

Fontos mérföldkő a hostellánc életében
Új szintre lépett az a&o Hostels minőségirányítása.

Újabb TRIBE szálloda ennél a reklámügynökségnél
A Grayling Hungary nemzetközi kommunikációs ügynökség tovább bővíti ügyfélportfólióját.

Francia vidéket idéző hangulat, kulináris élmények és egy fürdőliget
Exkluzív hotelélmény Dánszentmiklóson.

A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán
A müncheni központú Ruby Hotels bejelentette első máltai szállodaprojektjét, a Ruby Ninu közösségi munkatér (Workspace) tavaly februári megnyitását követően.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.