Személyi változások a Danubius Hotels Group szállodáiban

A Danubius Hotels Group három szállodájában is személyi változások történnek 2019. február 1-től. Nyugdíjba vonul Dr. Sükösdné Mózer Judit, helyét Árvai Zoltán veszi át a Hotel Hungaria City Center és a Danubius Hotel Arena szállodák élén. Az így megüresedett szállodaigazgatói pozíciót Peter Knoll tölti be a Hilton Budapestben, amely a jövőben egy klasztert alkot a Gundel Étteremmel.

Új szállodaigazgató a Hotel Hungaria City Center és a Danubius Hotel Arena klaszter élén

2019. február 1-én nyugdíjba vonul Dr. Sükösdné Mózer Judit a Hotel Hungaria City Center és Danubius Hotel Arena szállodák igazgatója, aki tavaly májusban került a szállodák élére. A szakember 1976 nyarán lépett be a Danubius Hotels Group jogelődjének számító HungarHotels pécsi szállodáiba, ahol dolgozott portásként, éttermi vezető-helyettesként, cukrászdai üzletvezetőként, majd pedig szállodavezetőként. 1997 augusztusától a pécsi Hotel Palatinus szállodaigazgató-helyettese lett. 2005 januárjától Budapesten folytatta pályafutását, ahol először a Hotel Budapest, később a Danubius Hotel Flamenco, 2017-től pedig a Hotel Hungaria City Center és a Danubius Hotel Arena szállodák klaszter igazgatójaként dolgozott.

A két szálloda igazgatói pozíciójába Árvai Zoltán érkezik a Hilton Budapestből, aki az utóbbi három évben eredményesen vezette a szállodai felújításokat, itt megszerzett tapasztalataira a jövőben a Hotel Hungaria és a Danubius Hotel Arena épületeiben tervezett felújítások során számít a szállodavállalat. Árvai Zoltán ötcsillagos, front office területen szerzett vezetői gyakorlattal a háta mögött 2004 nyarán csatlakozott a Hilton Budapest csapatához. Szállodaigazgató-helyettesként először a szállodai divízió, majd az éttermi területek szakmai vezetéséért felelt, majd 2008 őszétől a szálloda igazgatói feladatait látta el.

Változások a Hilton Budapest vezetésében

A változások okán megüresedő Hilton Budapest szállodaigazgatói pozícióját a Gundel Étterem ügyvezető igazgatói pozícióját is betöltő Peter Knoll veszi át. A Danubius Hotels Group ötcsillagos szállodája a megújulás alatt álló Gundel Étteremmel közös klasztert alkot a jövőben. Peter Knoll idén februárban érkezett szállodavállalatunkhoz, hogy több mint 30 éves tapasztalatával segítse a főváros ikonikus gasztronómiai helyszínének megújulását. Az elmúlt hónapokban számos intézkedése hozzájárult ahhoz, hogy a Gundel Étterem hatékonyabban és szervezettebben működhessen.

Forrás: Turizmus Online


Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.