Szeretne a halakkal nyaralni az óceán mélyén? Itt megteheti!

A Maldív-szigetek hosszú ideje a luxusturizmus Mekkája, de a Muraka most emelte a tétet: a kétszintes, bérelhető villa alsó szintje az óceán szintje alatt helyezkedik el, így egy óriási akváriumban időzhet, aki kiveszi.

A The Muraka első ránézésre nem tűnik extrábbnak a többi, vízre épült luxusnyaralónál:

The Muraka - víz alatti villa a Maldív szigeteken / Fotó: The Muraka website
The Muraka - víz alatti villa a Maldív szigeteken / Fotó: The Muraka website

A felső szinten a világ legexkluzívabbnak minősített rezidenciájához nappali és étkező, két fürdőszoba óceánra néző káddal, valamint egy kültéri terasz tartozik végtelenített, óceánra nyíló medencével, ahol a nap 24 órájában privát inas lesi a nyaralók minden kívánságát.

The Muraka - víz alatti villa a Maldív szigeteken / Fotó: The Muraka website
The Muraka - víz alatti villa a Maldív szigeteken / Fotó: The Muraka website

Az igazi meglepetéseket az alsó szint tartogatja, ahova lifttel vagy egy csigalépcsőn is lejuthatunk: a 100 négyzetméteres víz alatti lakrészből 180 fokos panorámával csodálhatjuk a tenger élővilágát, mivel a mennyezet is átlátszó akrilból készült.

The Muraka - víz alatti villa a Maldív szigeteken / Fotó: The Muraka website
The Muraka - víz alatti villa a Maldív szigeteken / Fotó: The Muraka website

A villa építése 15 millió dollárba került, egy éjszakáért 24 ezer dollárt (kb. 8 millió forintot) kell fizetni.


Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.
Bokrétaünnep Budapesten –  Moxy Downtown Budapest

Bokrétaünnep Budapesten – Moxy Downtown Budapest 

A Forestay Group épülő házuk szerkezetkész állapotát ünnepelte, amely egy 283 szobás szállodaprojekt Budapest történelmi negyedében.
Látványosan belépett a Mövenpick a budapesti szállodapiacra

Látványosan belépett a Mövenpick a budapesti szállodapiacra 

A budapesti Mövenpick Hotel Budapest Centre története mesébe illő, megjelenése lenyűgöző.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.