Teltházas gálavacsora, rekord közgyűlési részvétel várható

A Hotel Parlamentben ülésezett a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének Ügyvezetése, ahol áttekintették a Danubius Hotel Héliában november 21-én kezdődő kétnapos, tisztújító jubileumi közgyűlés előkészületeit. A közgyűlésre regisztrált tagok száma rekordot ért el, míg a tisztújítást követő gálavacsora több mint 300 fővel teltházas, így arra lezárult a regisztrációs lehetőség.

November 21-én szerdán gazdag szekcióprogramok várják a szállodás szakembereket, az egyes területi vezetőket, amelyre korlátozott számban még lehet regisztrálni a Hélia szállodában. Különösen érdekes témákat mutat be és fog össze a Pannon Gasztronómiai Akadémiával együttműködésben a Gasztronómiai Szekció, amelyre az MSZÉSZ várja a tagszállodák és éttermek konyhafőnökeinek, étteremvezetőinek, gasztro szakembereinek regisztrációját. A részletes program a szervezet honlapján (hah.hu) elérhető.

Az ügyvezetés megvitatta a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ tervezett bevezetésével kapcsolatos teendőket, miután annak előkészítésében szakmai szervezetként a kezdetektől részt vesz. Az egységes rendszer felállítása jelentős előrelépés lesz az ágazat digitalizációjában, egyes piaci szegmensek fehérítésében és statisztikai adatok gyors és hatékony előállításában. A szervezet megnyugtatónak látja a jogszabály tervezet adatvédelmi garanciáit, a személyes adatok védelme szempontjából és ismételten hangsúlyozza, hogy anonimizált működést feltételez az NTAK adattovábbítása. Az NTAK működését szabályzó jogszabály elfogadását követően az MSZÉSZ a Magyar Turisztikai Ügynökséggel együttműködve felmérést végez tagjai körében a szállodai PMS rendszerek használatáról, segítve a felkészülés következő szakaszát, majd pilot projektek keretében várhatóan a jövő év első negyedévben elindulhatnak a tesztelések. A szerdától kezdődő Közgyűlésen az MTÜ felkérésére eljáró kutató cég az MSZÉSZ támogatásával a Hotel Héliában villám interjúk keretében szintén a projekt előkészítéséhez gyűjt be PMS használati és alkalmazási gyakorlatokat.

A jubileumi, 50 éves fennállását ünneplő MSZÉSZ a Közgyűlést követően is aktív munkát visz tovább, a meghosszabbított jelentkezési határidő lezárulta után elindul az Év Szállodája pályázatok kiértékelése, mivel élénk érdeklődés mellett kellő számú szálloda pályázott, így elindul az eredményhirdetéssel összekötött gálaest szervezése is, melynek várható időpontja 2019 február végén esedékes. Az Ügyvezetés beszámolót hallgatott meg a közelmúltban az Aranykulcs Egyesülettel karöltve lebonyolított rendkívül sikeres „Young Talent” Gunszt András emlékére szervezett portásverseny részleteiről, ahol szintén magas volt a részvétel a szakma fiatal tehetségeivel. Az MSZÉSZ várhatóan már ez év végén elkezdi az első szállodák Családbarát minősítését, az újonnan kidolgozott, több szintű minősítési rendszerben, amely a HotelStars Union minősítési rendszer részeként válik elérhetővé a szállodák számára. A rendszer részletei a tervek szerint hamarosan elérhetővé válnak.

Forrás: Turizmus Online


MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat

MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat 

Az MSZÉSZ útjára indítja az „Év Szállodája 2024” pályázatot.
Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek

Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek 

Az utazás nehéz Indiában azoknak, akik nem házasok, azonban ennek ellenére szeretnének együtt utazni és közös szálláshelyen aludni.
Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban

Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban 

Évkezdetnek nem is rossz: két olyan csomagajánlatot állítottak össze, amely mindkettő ezt a célt szolgálja.
Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban

Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban 

Az a&o Hostels, Európa vezető hostellánca, 2025. január 1-jén megnyitotta második belga szálláshelyét, az a&o Brussels Centrumot.
Brandváltás az egykori Adria Palotában

Brandváltás az egykori Adria Palotában 

Az Al Habtoor Palace megérkezett Budapestre az ikonikus, egykori Adria Palotába, amelyet jóideje Ritz Carlton-ként ismertünk, korábban pedig a Meridien-lánc tagjaként nyílt meg ötcsillagos szállodaként a pesti Belváros szívében.
Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE

Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE 

Jakab Gábor lett a hévízi NaturMed Hotel Carbona új szállodaigazgatója.
Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél

Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél 

A Danubius Hotels Zrt. új vezető kinevezésével indítja 2025-öt, megerősítve a szállodavállalat láncszintű üzemeltetését.
Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál

Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál 

Több, mint harmincmilliós tartozást hátrahagyva váltak köddé a koreai befektetők.
Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén

Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén 

Aki Bristol környékére tervez látogatni mostanában, akár már az egykori drogbáró magángépéből átalakított Airbnb szállást is kibérelheti.
HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra

HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra 

Az idei program különlegessége, hogy neves előadók osztják meg tapasztalataikat, amelyek értékes tanulságokkal szolgálhatnak minden résztvevő számára.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.