Teltházas gálavacsora, rekord közgyűlési részvétel várható

A Hotel Parlamentben ülésezett a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének Ügyvezetése, ahol áttekintették a Danubius Hotel Héliában november 21-én kezdődő kétnapos, tisztújító jubileumi közgyűlés előkészületeit. A közgyűlésre regisztrált tagok száma rekordot ért el, míg a tisztújítást követő gálavacsora több mint 300 fővel teltházas, így arra lezárult a regisztrációs lehetőség.

November 21-én szerdán gazdag szekcióprogramok várják a szállodás szakembereket, az egyes területi vezetőket, amelyre korlátozott számban még lehet regisztrálni a Hélia szállodában. Különösen érdekes témákat mutat be és fog össze a Pannon Gasztronómiai Akadémiával együttműködésben a Gasztronómiai Szekció, amelyre az MSZÉSZ várja a tagszállodák és éttermek konyhafőnökeinek, étteremvezetőinek, gasztro szakembereinek regisztrációját. A részletes program a szervezet honlapján (hah.hu) elérhető.

Az ügyvezetés megvitatta a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ tervezett bevezetésével kapcsolatos teendőket, miután annak előkészítésében szakmai szervezetként a kezdetektől részt vesz. Az egységes rendszer felállítása jelentős előrelépés lesz az ágazat digitalizációjában, egyes piaci szegmensek fehérítésében és statisztikai adatok gyors és hatékony előállításában. A szervezet megnyugtatónak látja a jogszabály tervezet adatvédelmi garanciáit, a személyes adatok védelme szempontjából és ismételten hangsúlyozza, hogy anonimizált működést feltételez az NTAK adattovábbítása. Az NTAK működését szabályzó jogszabály elfogadását követően az MSZÉSZ a Magyar Turisztikai Ügynökséggel együttműködve felmérést végez tagjai körében a szállodai PMS rendszerek használatáról, segítve a felkészülés következő szakaszát, majd pilot projektek keretében várhatóan a jövő év első negyedévben elindulhatnak a tesztelések. A szerdától kezdődő Közgyűlésen az MTÜ felkérésére eljáró kutató cég az MSZÉSZ támogatásával a Hotel Héliában villám interjúk keretében szintén a projekt előkészítéséhez gyűjt be PMS használati és alkalmazási gyakorlatokat.

A jubileumi, 50 éves fennállását ünneplő MSZÉSZ a Közgyűlést követően is aktív munkát visz tovább, a meghosszabbított jelentkezési határidő lezárulta után elindul az Év Szállodája pályázatok kiértékelése, mivel élénk érdeklődés mellett kellő számú szálloda pályázott, így elindul az eredményhirdetéssel összekötött gálaest szervezése is, melynek várható időpontja 2019 február végén esedékes. Az Ügyvezetés beszámolót hallgatott meg a közelmúltban az Aranykulcs Egyesülettel karöltve lebonyolított rendkívül sikeres „Young Talent” Gunszt András emlékére szervezett portásverseny részleteiről, ahol szintén magas volt a részvétel a szakma fiatal tehetségeivel. Az MSZÉSZ várhatóan már ez év végén elkezdi az első szállodák Családbarát minősítését, az újonnan kidolgozott, több szintű minősítési rendszerben, amely a HotelStars Union minősítési rendszer részeként válik elérhetővé a szállodák számára. A rendszer részletei a tervek szerint hamarosan elérhetővé válnak.

Forrás: Turizmus Online


Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
A Hotel Clark nem akármilyen elismerést zsebelt be

A Hotel Clark nem akármilyen elismerést zsebelt be 

A TripAdvisor idei győztesei közt ott találjuk a Lánchíd budai-hídfőjénél, a Vár tövében található hotelt.
Változás a Mellow Mood Csoport egyik vezetői pozíciójában

Változás a Mellow Mood Csoport egyik vezetői pozíciójában 

Bayer Bence másfél év kihagyás után visszatért a Mellow Mood Hotels-hez.
Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában

Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában 

Mától látogatható Fischer Judit Mundane Romance c. egyéni kiállítása a Hilton legújabb budapesti szállodájában.
A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?