Tisztújítás az MSZÉSZ 60. közgyűlésén: Somlyai Zoltán az új elnök

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) idén 60. alkalommal tartotta meg éves közgyűlését a budapesti Aquaworld Resort Budapest hotelben. A közgyűlés egyik kiemelt programpontja a vezetőségi tagok megálasztása volt.

Sárvári-Deák Zsófia, MSZÉSZ főtitkár ismertette az alapszabály-módosítások részleteit, a 2025. évre javasolt tagdíjakat, valamint a jövő évi tervezett költségvetést, amelyeket a közgyűlés jóváhagyott.

Majd sor került a tisztújításra is a következő ciklusra (2025. január 1-2026. december 31.) vonatkozóan.


Fotó: Tamás Pál/MSZÉSZ

A megválasztott Felügyelő Bizottság (FB):

Szerdi Zsuzsanna, Hotel Lycium Debrecen

Maráczi Gábor, Accent Hotels

Mészáros Attila, Danubius Hotels

Somlyai Zoltán, Juszkó Anita és Kovács Balázs
Somlyai Zoltán, Juszkó Anita és Kovács Balázs
Fotó: Tamás Pál/MSZÉSZ

A szavazás utolsó szakaszában a közgyűlés két alelnököt és elnököt választott:

Az őszi régióüléseken minden egyes régió, illetve a Választmány is állított egy jelöltet. Az egyik alelnöki posztra mind a nyolc egység Juszkó Anitát, a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferencia Központ igazgatóját, jelenlegi alelnököt jelölte újra a következő két évre. Másik alelnöknek, a régiók, illetve a Választmány Kovács Balázst, a Danubius Hotels Zrt. vezérigazgatóját, jelenlegi alelnököt jelölte.

Az elnöki pozícióra Somlyai Zoltánt, a BDPST Hotel Divíziójának vezetőjét javasolták a régiók és a Választmány az  elkövetkező két éves időszakra.

Megköszönve a támogatást, Somlyai kiemelte, hogy elkötelezett a szakma fejlődése és az utánpótlás biztosítása mellett, különös tekintettel a fiatalok pályán tartására, illetve hozzátette, hogy a közgyűlés határozatai és választásai új lendületet adnak az MSZÉSZ munkájának, és megerősítik a szövetséget a 2025-ös év kihívásaira való felkészülésben.

A közgyűlés a nevezett 3 személyt megválasztotta a tisztségekre.

 


 Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban

Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban 

A luxusvendéglátás világában minden apró részlet számít – legyen szó egy exkluzív enteriőrről, tökéletesen megkomponált menüsorról vagy az alkalmazottak megjelenéséről.
Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján

Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján 

Már csak pár napot kell aludni, és nyit a tatai négy csillag superior minősítésű Malom és Kacsa Boutique Hotel.
Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában

Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában 

A vendégéjszakák száma 2025 első negyedévében 2024 azonos időszakához képest 4,8 százalékkal nőtt.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels

Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels 

A cseh anyacéggel rendelkező hotellánc új Mamaison szállodája már várja vendégeit Budapest szívében.
15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.