Üdvözlet újra a fedélzeten

Tíz év után visszatért Budapestre Stephan Interthal, a német származású topmenedzser, aki 1997 és 2004 között egyszer már állt a Kempinski Hotel Corvinus budapest élén. időközben a szállodacsoport pekingi zászlóshajóját, majd moszkvai tagját irányította. most visszatért magyarországra, hogy átvegye a ház irányítását emile bootsmától, a sok érdekes újdonságot bevezető holland szakembertől. 

Tíz év után milyen ugyanabba a házba visszaérkezni, amelyet már jól ismer?

Az eltelt időszak alatt a város és a szál- loda is sokat változott. Budapest fantasztikus ütemben fejlődik, különösen az infrastruktúra és a szolgáltatások mennyisége és minősége. A hotel föld- szintje tavaly teljesen megújult, az eredmény nagyban segítette a szálloda újrapozicionálását a budapesti ötcsillagos szállodák között.Terveink szerint a felújítást folytatjuk előbb a konferencia-, majd a szobaszinteken.

Mennyiben változott Magyarország összképe a tíz évvel ezelőttihez képest?

Sok olyan dolgot találtam, ami más, mint tíz évvel ezelőtt. Az ország fejlődése nem független lakóinak fejlődésétől, hanem azzal szorosan összefügg. A magyarok több nemzetközi tapasztalatra tettek szert, hiszen sokat utaznak, sok országban, városban figyelhetik meg az ottani életet. Az életmódjuk is sokkal gazdagabb, színesebb lett – különösen Budapesten.

Miben különbözik a moszkvai, a pekingi és a budapesti szálloda egymástól?

Peking és Moszkva igazi megapolis, egyik sem hasonlítható össze sem méreteiben, sem világában Budapesttel. Mindhárom főváros egyedi, másképp szép, különbö- zőképpen köszön vissza a múlt és a jelen építészetükben.

Hogy tetszik önnek a mostani elődje által „levezényelt” új földszinti tér átalakítása és az új gasztronómiai koncepció?

Emile Bootsma és az itteni kollégáim nagyszerű munkát végeztek! Szemet gyönyörködtető és egyedien exkluzív lett a fogadótér és a földszinti létesítmények.

Visszaköltözött oda, ahol 1997–2004 között lakott Budapesten?

 

Biztosan nem ott lakom majd, mint a korábbi évek alatt, hiszen akkor a II. kerületben éltem, most a pesti Belvárosban kere- sünk lakást, ha lehet, közel a szállodához. úgy tudom, egyik nagy szenvedélye az utazás.

Merre járt? És visszalátogatott Budapestre az elmúlt tíz év során? 

Kétszer voltam itt, emellett sokat utaztam, különösen amikor Kínában éltem. Voltam Thaiföldön, Vietnamban, Japánban. Európán belül többek között Spanyolországot, Angliát, Írországot barangoltam be. Kedvenc úti célom mindig az a hely, ahol a szabadságom alatt golfozhatok, miközben felfedezem az országot. Ázsia különben a kedvenc földrészem.

Milyen változtatásokat tervez a budapesti kempinskiben?

Remek dolog egy jól működő szállodát átvenni, nincs rajtam a nyomás, hogy azonnal változtatni kellene dolgokon. Elődöm stratégiáját követve megvalósítjuk azokat az ötleteket, amelyek a szálloda pozícióját tovább erősítik a piacon. Az egyik legnagyobb kihívás a következő években, hogy folytatjuk a szálloda felújításának programját.

Mennyire engedik a tulajdonosok az önálló döntéshozatalt? Vagy mindent előre egyeztetni kell?

A Kempinski szállodák vezetőségének elég nagy az önállósága a döntések terén. Természetesen a tulajdonosoknak rendszeresen be kell számolnunk min- den lépésünkről, és kétszer egy évben igazgatósági ülésen beszéljük át az üzleti célokat és a követendő stratégiát.

Találkozott-e olyan munkatársakkal, akikkel tíz évvel ezelőtt is együtt dolgozott már?

 

Igen, nagyon jó volt újra találkozni régi kollégákkal és felfedezni régen látott kedves ismerősöket a szálloda vendégei és partnerei között. Ez számomra mindennap nagy élmény, amikor átélhetem. 


Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.