Üdvözlet újra a fedélzeten

Tíz év után visszatért Budapestre Stephan Interthal, a német származású topmenedzser, aki 1997 és 2004 között egyszer már állt a Kempinski Hotel Corvinus budapest élén. időközben a szállodacsoport pekingi zászlóshajóját, majd moszkvai tagját irányította. most visszatért magyarországra, hogy átvegye a ház irányítását emile bootsmától, a sok érdekes újdonságot bevezető holland szakembertől. 

Tíz év után milyen ugyanabba a házba visszaérkezni, amelyet már jól ismer?

Az eltelt időszak alatt a város és a szál- loda is sokat változott. Budapest fantasztikus ütemben fejlődik, különösen az infrastruktúra és a szolgáltatások mennyisége és minősége. A hotel föld- szintje tavaly teljesen megújult, az eredmény nagyban segítette a szálloda újrapozicionálását a budapesti ötcsillagos szállodák között.Terveink szerint a felújítást folytatjuk előbb a konferencia-, majd a szobaszinteken.

Mennyiben változott Magyarország összképe a tíz évvel ezelőttihez képest?

Sok olyan dolgot találtam, ami más, mint tíz évvel ezelőtt. Az ország fejlődése nem független lakóinak fejlődésétől, hanem azzal szorosan összefügg. A magyarok több nemzetközi tapasztalatra tettek szert, hiszen sokat utaznak, sok országban, városban figyelhetik meg az ottani életet. Az életmódjuk is sokkal gazdagabb, színesebb lett – különösen Budapesten.

Miben különbözik a moszkvai, a pekingi és a budapesti szálloda egymástól?

Peking és Moszkva igazi megapolis, egyik sem hasonlítható össze sem méreteiben, sem világában Budapesttel. Mindhárom főváros egyedi, másképp szép, különbö- zőképpen köszön vissza a múlt és a jelen építészetükben.

Hogy tetszik önnek a mostani elődje által „levezényelt” új földszinti tér átalakítása és az új gasztronómiai koncepció?

Emile Bootsma és az itteni kollégáim nagyszerű munkát végeztek! Szemet gyönyörködtető és egyedien exkluzív lett a fogadótér és a földszinti létesítmények.

Visszaköltözött oda, ahol 1997–2004 között lakott Budapesten?

 

Biztosan nem ott lakom majd, mint a korábbi évek alatt, hiszen akkor a II. kerületben éltem, most a pesti Belvárosban kere- sünk lakást, ha lehet, közel a szállodához. úgy tudom, egyik nagy szenvedélye az utazás.

Merre járt? És visszalátogatott Budapestre az elmúlt tíz év során? 

Kétszer voltam itt, emellett sokat utaztam, különösen amikor Kínában éltem. Voltam Thaiföldön, Vietnamban, Japánban. Európán belül többek között Spanyolországot, Angliát, Írországot barangoltam be. Kedvenc úti célom mindig az a hely, ahol a szabadságom alatt golfozhatok, miközben felfedezem az országot. Ázsia különben a kedvenc földrészem.

Milyen változtatásokat tervez a budapesti kempinskiben?

Remek dolog egy jól működő szállodát átvenni, nincs rajtam a nyomás, hogy azonnal változtatni kellene dolgokon. Elődöm stratégiáját követve megvalósítjuk azokat az ötleteket, amelyek a szálloda pozícióját tovább erősítik a piacon. Az egyik legnagyobb kihívás a következő években, hogy folytatjuk a szálloda felújításának programját.

Mennyire engedik a tulajdonosok az önálló döntéshozatalt? Vagy mindent előre egyeztetni kell?

A Kempinski szállodák vezetőségének elég nagy az önállósága a döntések terén. Természetesen a tulajdonosoknak rendszeresen be kell számolnunk min- den lépésünkről, és kétszer egy évben igazgatósági ülésen beszéljük át az üzleti célokat és a követendő stratégiát.

Találkozott-e olyan munkatársakkal, akikkel tíz évvel ezelőtt is együtt dolgozott már?

 

Igen, nagyon jó volt újra találkozni régi kollégákkal és felfedezni régen látott kedves ismerősöket a szálloda vendégei és partnerei között. Ez számomra mindennap nagy élmény, amikor átélhetem. 


A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke

A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke  

Május 7-én a nemrég újranyitott hajdúszoboszlói Hunguest Béke szállodában rendezik meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) keleti régióülését.  
Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra 

Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.
Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén

Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén 

Az ötcsillagos budapesti belvárosi ház vezetése 2025 március elsejétől változott.
Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen

Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen 

Az ötcsillagos szállodában a vendégeket nem csak a luxus legmagasabb foka, hanem valódi testi-lelki feltöltődés várja.
Boeingből luxushotel

Boeingből luxushotel 

Felix Demin 2023 végén nyitotta meg a világ egyik legkülönlegesebb szálláshelyét: a Private Jet Villát.
Pihenés és konferenciaélet újratöltve:  nyitva Hajdúszoboszló ikonikus szállodája

Pihenés és konferenciaélet újratöltve: nyitva Hajdúszoboszló ikonikus szállodája 

A ház az elmúlt években teljesen megújult: a teljes felújtásnak köszönhetően modern külsővel és elegáns belső tereivel várja ismét vendégeit.
Új igazgató a Hunguest hévízi házainak élén

Új igazgató a Hunguest hévízi házainak élén 

2025. április 1-től Martos Andrást nevezték ki a Hunguest Helios és a Hunguest Panoráma szállodák igazgatójának.
Verdi Budapest Hotel: befejeződött a márkaváltás, jöhet a felújítás

Verdi Budapest Hotel: befejeződött a márkaváltás, jöhet a felújítás 

Új név, új arculat, új lehetőségek.
Tojásfestés, locsolkodás, wellness a húsvéti befutók

Tojásfestés, locsolkodás, wellness a húsvéti befutók 

A tavalyi évhez hasonlóan népszerű a húsvét a belföldi utazók körében – derült ki az egyik szállásfoglaló portál adataiból.
MSZÉSZ Dél-dunántúli régióülés: hosszabb foglalási ablakok, növekvő számú nyári foglalások

MSZÉSZ Dél-dunántúli régióülés: hosszabb foglalási ablakok, növekvő számú nyári foglalások 

Április 15-én, kedden zajlott a szakmai program Pécsett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.