Új hotel Hajdúszoboszlón

Hétfőn új hotelt adnak át a fürdővárosban.

A szoboszlói szállodasoron most felavatásra kerülő hotel jövő tavasszal egészül ki egy saját élményfürdővel. Az 1600 négyzetméteres Aquarium élményfürdő a két szomszédos – és szintén az Ináncsy család tulajdonában levő – hotelt, az Aurumot és az In Hotelt is kiszolgálja majd. A szállodák együttesen kétszáz feletti férőhellyel rendelkeznek.

A hajdúszoboszlói idegenforgalmi boom további fejlesztéseket is eredményez a városban – így többek közt bővíteni kívánják a már így is hatalmas, 34 hektáros Hungarospa fürdőkomplexumot, és egy horgásztó-szabadidőpark is felépül hamarosan. A városban tavaly adták át a 100 szobás, négycsillagos Atlantisz Hotelt és felújították a 250 szobás Délibábot is. Újra megnyílt a 2010-ben bezárt Hotel Victoria és előkészületben van egy pálinka kóstolót is kínáló étterem nyitása.

A kereskedelmi szálláshelyek gyarapodása nem véletlen, hiszen a város továbbra is a második legnépszerűbb fürdőhely Magyarországon. Tavaly közel egymillió vendégéjszakát regisztráltak a hajdúsági központban, (az első Hévíz, egymillió feletti számmal) és az első félévi adatok szerint idén is elérik ezt a szintet. Bár az első hat hónapban a belföldi turizmus némileg csökkent, külföldről viszont egyre többen érkeznek ide. A legfrissebb adatok szerint az első hat hónapban a legtöbben Romániából (6800) és Németországból (2600) érkeztek, de egyre több ukrán, orosz, szlovák és lengyel üdül Hajdúszoboszlón. Az átlagos tartózkodási időben a németek vezetnek, ők 11 napot tartózkodnak a városban, míg a hazai turisták átlagosan csak három napot szánnak az ottani üdülésre. A legdinamikusabban az ukrán és orosz turisták száma nőtt – közel kétszer annyian érkeztek, mint a tavalyi első félévben. A város is sokat profitált a vendégáradatból, hiszen a tavalyi évben csak idegenforgalmi adóból 400 milliót kaszírozhattak, ami az állami kiegészítéssel együtt 800 millió forint.


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.