Új márka az Orbis portfoliójában

Az Adagio megjelenésével az Orbis bővíti márkaportfolióját, tovább diverzifikálja hálózatának fejlesztését és belép az apartman-szállodai piacra is, ami tovább gyorsítja a növekedését. 

Az Orbis tovább erősíti jelenlétét a régió stratégiai piacain, illetve nagy potenciállal rendelkező további piacokat is megcéloz. Csak a harmadik negyedévben 3 szálloda csatlakozott a hálózathoz (310 szobával) management és franchise szerződésekkel, belépve két új piacra: Szerbiába és Bosznia-Hercegovinába, illetve további 5 új szállodára vonatkozó megállapodás került aláírásra (610 szobával), melyek a következő években csatlakoznak a Csoporthoz.

A management és franchise megállapodások keretében nyílt szállodák, melyek az Orbis fejlesztési tervének stratégiai elemét képezik, a pénzügyi nyereség mellett egyéb előnyöket is jelentenek.

Az új szállodák, melyek csatlakoznak a Csoporthoz, megnövelik és megerősítik a márkák ismertségét, a hálózat-diverzifikációját, a hűségprogram kínálatát és a márkák reputációját. Ezáltal a hálózat franchise és management szállodák általi fejlesztése gazdagítja a vendégélményt.

Az Orbis emellett saját beruházásokkal is fejleszti hálózatát, nevezetesen 6 új szálloda esetében (906 szoba összesen), melyből 4 új építésű, 2 pedig meglévő felújítása. Összességében az Orbis jövőbeni fejlesztései rekord-magas, 42 új szállodát, több mint 5100 szobát jelentenek a következő 3 évben.

Mindemellett az Orbis pénzügyileg erős pozícióban van és továbbra is aktívan keresi az új növekedési lehetőségeket és feltérképezetlen piacokat. Az első számú európai apartman szállodai márka, az Adagio megjelenésével az Orbis bővíti márkaportfolióját, tovább diverzifikálja hálózatának fejlesztését és belép az apartman-szállodai piacra is, ami tovább gyorsítja a növekedését.


 Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban

Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban 

A luxusvendéglátás világában minden apró részlet számít – legyen szó egy exkluzív enteriőrről, tökéletesen megkomponált menüsorról vagy az alkalmazottak megjelenéséről.
Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján

Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján 

Már csak pár napot kell aludni, és nyit a tatai négy csillag superior minősítésű Malom és Kacsa Boutique Hotel.
Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában

Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában 

A vendégéjszakák száma 2025 első negyedévében 2024 azonos időszakához képest 4,8 százalékkal nőtt.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels

Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels 

A cseh anyacéggel rendelkező hotellánc új Mamaison szállodája már várja vendégeit Budapest szívében.
15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.