Uniós támogatással újul meg a bajai Duna Wellness Hotel

(MTI) – Az Új Széchenyi Terv keretében, 288,4 millió forintos uniós és magyar állami támogatással újul meg a bajai Duna Wellness Hotel műemlék épülete – tájékoztatta a Duna Kft. szerdán az MTI-t.

A gazdasági társaság közleménye szerint a teljes beruházás 412 millió forintba kerül, a 124 millió forintos önerőt a kedvezményezett finanszírozza. A fejlesztés során a másfél évszázados műemlék épület kívül-belül megújul, emelkedik a meglévő szolgáltatások színvonala, új szolgáltatások jönnek létre, a szálloda szobái 3 és 4 csillagosak lesznek.     A szálló étteremének új neve Pacsirta lesz, annak emlékére, hogy az épületben forgatták 1963-ban a Pacsirta című film több jelentét, Páger Antal és Tolnay Klári főszereplésével. A vendégtérben egy Páger Antal-emlékasztal is helyet kap.     

A fejlesztés során a vendégek igényeinek megfelelően újul meg a wellness-részleg is, amelynek mintegy 53 négyzetméterrel bővül az alapterülete, áthelyezik és bővítik a gőzkabint, jakuzzit alakítanak ki és kiépítenek egy természetes fénnyel megvilágított pihenőt.     

A beruházás nemcsak a Duna Kft. számára fontos, hanem a városnak is, hiszen ez Baja egyetlen szállodája, ezért a fejlesztés a környék komplex turisztikai vonzerejére és versenyképességére is kiemelkedő hatással bír.     

A teljes kivitelezés a tervek szerint 2014 nyarára befejeződik.     

A szálló tulajdonosa és üzemeltetője a Duna Vendéglátó Kft. 2011-ben 80,4 millió forint nettó árbevételt ért el, amely 2012-ben 69 millió forintra csökkent. A gazdasági társaság adózott eredménye 2011-ben 2,5 millió, 2012-ben 173 ezer forint volt.

Forrás: MTI


Budapest, Eger, Szeged, Pécs – a tél győztes városai

Budapest, Eger, Szeged, Pécs – a tél győztes városai 

A főváros mellett Eger, Szeged és Pécs vonzotta a legtöbb vendéget idén télen.
KSH-adatok: hazai szálláshelyek januári vendégéjszakaszámai

KSH-adatok: hazai szálláshelyek januári vendégéjszakaszámai 

Az év első összesítése alapján a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,0 millió vendég közel 2,3 millió vendégéjszakát töltött el.
CBRE: mi várható a budapesti szállodapiacon?

CBRE: mi várható a budapesti szállodapiacon? 

Az idegenforgalom fellendülésével jelentős növekedés vár a budapesti szállodapiacra a következő években – közölte a CBRE kedden az MTI-vel.
Ismét elnyerte az Év Szállodája díjat a hévízi hotel

Ismét elnyerte az Év Szállodája díjat a hévízi hotel 

Az elismerést az iparág egyik legnívósabb díjátadóján adták át, amelyen számos neves szakember és szállodaipari szereplő is részt vett.
Szívmelengető volt a hazai szállodásoknak a Valentin-nap

Szívmelengető volt a hazai szállodásoknak a Valentin-nap 

Közel negyedmillió vendégéjszakát generált a hazai szálláshelyeken.
Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit

Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2025. januárjában ismét meghirdette az Év Szállodája pályázatot. Mutatjuk az idei győzteseket.
Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről

Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről 

Soha rosszabb évet.
10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon

10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál”

ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál” 

Friss ibis-kutatás az idei utazási szokásokról.
Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o

Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o 

Az új szálláshely a Piazza del Duomótól 30 perc sétára található a városközpontban.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.