Uniós támogatással újul meg a bajai Duna Wellness Hotel

(MTI) – Az Új Széchenyi Terv keretében, 288,4 millió forintos uniós és magyar állami támogatással újul meg a bajai Duna Wellness Hotel műemlék épülete – tájékoztatta a Duna Kft. szerdán az MTI-t.

A gazdasági társaság közleménye szerint a teljes beruházás 412 millió forintba kerül, a 124 millió forintos önerőt a kedvezményezett finanszírozza. A fejlesztés során a másfél évszázados műemlék épület kívül-belül megújul, emelkedik a meglévő szolgáltatások színvonala, új szolgáltatások jönnek létre, a szálloda szobái 3 és 4 csillagosak lesznek.     A szálló étteremének új neve Pacsirta lesz, annak emlékére, hogy az épületben forgatták 1963-ban a Pacsirta című film több jelentét, Páger Antal és Tolnay Klári főszereplésével. A vendégtérben egy Páger Antal-emlékasztal is helyet kap.     

A fejlesztés során a vendégek igényeinek megfelelően újul meg a wellness-részleg is, amelynek mintegy 53 négyzetméterrel bővül az alapterülete, áthelyezik és bővítik a gőzkabint, jakuzzit alakítanak ki és kiépítenek egy természetes fénnyel megvilágított pihenőt.     

A beruházás nemcsak a Duna Kft. számára fontos, hanem a városnak is, hiszen ez Baja egyetlen szállodája, ezért a fejlesztés a környék komplex turisztikai vonzerejére és versenyképességére is kiemelkedő hatással bír.     

A teljes kivitelezés a tervek szerint 2014 nyarára befejeződik.     

A szálló tulajdonosa és üzemeltetője a Duna Vendéglátó Kft. 2011-ben 80,4 millió forint nettó árbevételt ért el, amely 2012-ben 69 millió forintra csökkent. A gazdasági társaság adózott eredménye 2011-ben 2,5 millió, 2012-ben 173 ezer forint volt.

Forrás: MTI


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.