Utolsó simítások a Hotel Vision-nél, nyitás áprilisban

Az utolsó simításokat végzik az áprilisi megnyitó előtt a Continental csoporthoz tartozó Hotel Vision-ben, amely ambíciózus tervekkel vág neki az évnek: már az idén szeretnék elérni a 80 százalékos töltöttséget.

Flesch Tamás ügyvezető igazgató lapunknak nyilatkozva elmondta, most történik a régi Fkgp-székház helyén felépített szálloda berendezése, az utolsó engedélyeket még be kell szerezni, majd márciustól a tréningek is elkezdődnek.

Terveik elérésében a szálloda elhelyezkedése sokat segít, hiszen az első négycsillagos szálloda lesz a Duna-part pesti oldalán. Nem mellesleg a belvárosban található, könnyen megközelíthető, és a szolgáltatások is különlegesek lesznek. Ezek között említette a spanyol mintára létrehozott tapas éttermet, ahol a teljes kínálat kizárólag tapas lesz. Elsősorban a saját szállóvendégeiket szeretnék ezzel kiszolgálni, de örömmel vennék, ha idővel a vendégek fele az utcáról betérő vendég lenne. Ebben segíthet az is, hogy a Belgrád rakpart mára a nemzetközi konyha utcájává vált, görög és olasz éttermek mellett libanoni, és spanyol is nyit hamarosan.

A szállodában 82 darab, 25 négyzetméter körüli szobát alakítanak ki, emellett 10 residential suit, háromszintes mélygarázs, wellness lehetőségek és konferenciaterem is lesz.

Flesch Tamás a jövőbeni tervek között említette, hogy a második évtől már 90 százalékos töltöttséget szeretnének elérni. Biztos segíti e cél elérését, hogy az átlagos turistát, azaz az utazók 90 százalékát célozzák meg, és a szálloda adottságai miatt elsősorban egyéni vendégekre fókuszálnak.


Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.