Utolsó simítások a Hotel Vision-nél, nyitás áprilisban

Az utolsó simításokat végzik az áprilisi megnyitó előtt a Continental csoporthoz tartozó Hotel Vision-ben, amely ambíciózus tervekkel vág neki az évnek: már az idén szeretnék elérni a 80 százalékos töltöttséget.

Flesch Tamás ügyvezető igazgató lapunknak nyilatkozva elmondta, most történik a régi Fkgp-székház helyén felépített szálloda berendezése, az utolsó engedélyeket még be kell szerezni, majd márciustól a tréningek is elkezdődnek.

Terveik elérésében a szálloda elhelyezkedése sokat segít, hiszen az első négycsillagos szálloda lesz a Duna-part pesti oldalán. Nem mellesleg a belvárosban található, könnyen megközelíthető, és a szolgáltatások is különlegesek lesznek. Ezek között említette a spanyol mintára létrehozott tapas éttermet, ahol a teljes kínálat kizárólag tapas lesz. Elsősorban a saját szállóvendégeiket szeretnék ezzel kiszolgálni, de örömmel vennék, ha idővel a vendégek fele az utcáról betérő vendég lenne. Ebben segíthet az is, hogy a Belgrád rakpart mára a nemzetközi konyha utcájává vált, görög és olasz éttermek mellett libanoni, és spanyol is nyit hamarosan.

A szállodában 82 darab, 25 négyzetméter körüli szobát alakítanak ki, emellett 10 residential suit, háromszintes mélygarázs, wellness lehetőségek és konferenciaterem is lesz.

Flesch Tamás a jövőbeni tervek között említette, hogy a második évtől már 90 százalékos töltöttséget szeretnének elérni. Biztos segíti e cél elérését, hogy az átlagos turistát, azaz az utazók 90 százalékát célozzák meg, és a szálloda adottságai miatt elsősorban egyéni vendégekre fókuszálnak.


A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán

A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán 

A müncheni központú Ruby Hotels bejelentette első máltai szállodaprojektjét, a Ruby Ninu közösségi munkatér (Workspace) tavaly februári megnyitását követően.
Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok

Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok 

Bemutatkozott a Clarion Hotel Vienna South.
NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken

NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken 

A belföldi vendégek száma 5,4 százalékkal 485 ezerre nőtt, míg a külföldi turisták száma több mint 22 százalékkal 536 ezer főre emelkedett.
Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei

Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei 

Beszédes adatok és izgalmas tapasztalatok egy hotel első évéből – így indult a TRIBE Budapest Stadium.
Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben

Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben 

A gazdasági kihívások és a geopolitikai bizonytalanság ellenére rekordévet zárt a nemzetközi szállodaipar.
Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást?

Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást? 

A Danubius Hotels (DH) a budapesti szállodáikba látogató külföldi turisták körében végzett kutatást.
Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban

Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban 

Ezzel hívja fel a figyelmet a felelős állattartásra a Minaro Hotel Tokaj MGallery.
Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik

Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik 

A szállodacsoport globális hűség- és kedvezményprogramja most köszöntötte százmilliomodik tagját.
Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában

Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában 

Olyan megoldásokkal, amelyek a gyerekkel érkező vendégek kényelmét szolgálják.
Így állnak a foglalások eddig a tavaszi időszakban

Így állnak a foglalások eddig a tavaszi időszakban 

A Szallas.hu legfrissebb adatai szerint.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.