A győriek háza táján hír, hogy a vendégteret kiszolgáló konyhán idén január végén „őrségváltás” történt: az eddigi sous-chef, Papp Győző állt a csapat élére. Szerencsére ez nem hagyott mély és drámai nyomot a többiekben, hiszen Győző a kezdetektől a győri szálló konyháján dolgozik, és nem lesz ez mostantól másképp, sőt…
Egyszerű, mint az egyszeregy
„Több lett a munkám, ennyi csupán a változás” – összegzi a történteket a végtelenül szerény, szimpatikus, fiatal szakember. Azzal már sorolja is, mit ért ezen: az alapanyag-beszállítókkal napi szinten tartja a kapcsolatot, az áru átvételét is ő bonyolítja, az irodai munkát emellett nap mint nap elvégzi, a konyhájáról kikerült ételeket mind végigkóstolja. Közben új ételeket, új étlapot kreál, ahogy már a soron következő tavaszi étlap koncepcióját is kialakította, amelyben a hazai ízeket ötvözi az új trendek elvárásaival.
Képek a konyha falán
Mivel az étterem egy elegáns városi üzleti szállodában működik, alapvető, hogy a hotelben megszállók igényeit maximálisan kiszolgálja. Ők elsősorban a városba érkező üzleti utazók, de lehetnek sportolók vagy városlátogató turisták is. Színes a vendégpaletta, ezért sokszínű a gasztronómiai kínálat. A corporate vendégek – akik közül sokan a házban tartott rendezvények résztvevői – igényeihez igazodó kínálat részét képezi, hogy könnyű, zsírmentes, egészséges, a legkorszerűbb eljárásokkal készült fogásokat kínálnak. Vega, vegán étkezők számára vagy bármilyen érzékenység esetén is bőséges a kínálatuk, az új főszakács fontosnak tartja a látványos tálalást. Bevezette például, hogy minden egyes általuk kínált fogás képe kint lóg a falon azért, hogy bárki is dolgozzon hétfős csapatukból a konyhában – mindig ugyanolyan módon készítse el, és kerüljön a vendég elé.
A jó Papp holtig tanul
A győri ház konyhájának új irányítója 2010-ben tette le a mestervizsgát, előtte egy soltvadkerti étteremben dolgozott szakácsként, majd öt éven át ő vezette ott a konyhát. Bár fiatalkora ellenére most igazán nagy és szép feladatot kapott, pontosan tudja, itt sem állhat meg, tanulnia kell, versenyeken indulnia, mert meggyőződése: egy jó Papp holtig tanul – így a jó szakács is. „Számomra a legnagyobb dicséret, ha üres tányérok kerülnek vissza a konyhára a vendég asztaláról, mert ez azt jelzi, hogy jól végzem a munkámat.”
Nyereményjáték |
Azok között, akik a következő három kérdésre helyesen válaszolnak, a QUAESTOR Csoport felajánlásaként ez évben szabadon választott időpontban 3x2 darab jegyet sorsolnak ki a győri stadionban tartott futballmérkőzésre. A megfejtéseket, kérjük, a [email protected] címre küldjék. Határidő: március 31. 1. Mi jellemzi a négycsillagos győri ETO PARK HOTEL Narrabo Á la Carte éttermének tavaszi étlapját? 2. Kik közül kerül ki a szálloda, ezen belül az étterem legtöbb látogatója? |
Forrás: Vendég & Hotel