Üzlet, sporttal fűszerezve

Olyan adottsággal, amilyennel a négycsillagos győri ETO PARK HOTEL Narrabo Á la Carte étterme rendelkezik, kevés hely büszkélkedhet: tökéletes panorámával egy olyan futballpályára, amelynek gyepén már igazi világnagyságok is játszottak, hiszen a Bayern München sztárjai itt mérték össze tudásukat – szerencsére barátságos mérkőzésen – a győriek kedvenceivel.

A győriek háza táján hír, hogy a vendégteret kiszolgáló konyhán idén január végén „őrségváltás” történt: az eddigi sous-chef, Papp Győző állt a csapat élére. Szerencsére ez nem hagyott mély és drámai nyomot a többiekben, hiszen Győző a kezdetektől a győri szálló konyháján dolgozik, és nem lesz ez mostantól másképp, sőt…

Egyszerű, mint az egyszeregy

„Több lett a munkám, ennyi csupán a változás” – összegzi a történteket a végtelenül szerény, szimpatikus, fiatal szakember. Azzal már sorolja is, mit ért ezen: az alapanyag-beszállítókkal napi szinten tartja a kapcsolatot, az áru átvételét is ő bonyolítja, az irodai munkát emellett nap mint nap elvégzi, a konyhájáról kikerült ételeket mind végigkóstolja. Közben új ételeket, új étlapot kreál, ahogy már a soron következő tavaszi étlap koncepcióját is kialakította, amelyben a hazai ízeket ötvözi az új trendek elvárásaival.

Képek a konyha falán

Mivel az étterem egy elegáns városi üzleti szállodában működik, alapvető, hogy a hotelben megszállók igényeit maximálisan kiszolgálja. Ők elsősorban a városba érkező üzleti utazók, de lehetnek sportolók vagy városlátogató turisták is. Színes a vendégpaletta, ezért sokszínű a gasztronómiai kínálat. A corporate vendégek – akik közül sokan a házban tartott rendezvények résztvevői – igényeihez igazodó kínálat részét képezi, hogy könnyű, zsírmentes, egészséges, a legkorszerűbb eljárásokkal készült fogásokat kínálnak. Vega, vegán étkezők számára vagy bármilyen érzékenység esetén is bőséges a kínálatuk, az új főszakács fontosnak tartja a látványos tálalást. Bevezette például, hogy minden egyes általuk kínált fogás képe kint lóg a falon azért, hogy bárki is dolgozzon hétfős csapatukból a konyhában – mindig ugyanolyan módon készítse el, és kerüljön a vendég elé.

A jó Papp holtig tanul

A győri ház konyhájának új irányítója 2010-ben tette le a mestervizsgát, előtte egy soltvadkerti étteremben dolgozott szakácsként, majd öt éven át ő vezette ott a konyhát. Bár fiatalkora ellenére most igazán nagy és szép feladatot kapott, pontosan tudja, itt sem állhat meg, tanulnia kell, versenyeken indulnia, mert meggyőződése: egy jó Papp holtig tanul – így a jó szakács is. „Számomra a legnagyobb dicséret, ha üres tányérok kerülnek vissza a konyhára a vendég asztaláról, mert ez azt jelzi, hogy jól végzem a munkámat.”

 

Nyereményjáték

Azok között, akik a következő három kérdésre helyesen válaszolnak, a QUAESTOR Csoport felajánlásaként ez évben szabadon választott időpontban 3x2 darab jegyet sorsolnak ki a győri stadionban tartott futballmérkőzésre.

A megfejtéseket, kérjük, a [email protected] címre küldjék.

Határidő: március 31.

1. Mi jellemzi a négycsillagos győri ETO PARK HOTEL Narrabo Á la Carte éttermének tavaszi étlapját?

2. Kik közül kerül ki a szálloda, ezen belül az étterem legtöbb látogatója?

3. Különböző ételérzékenységek esetén felkereshető-e a stadionra panorámával rendelkező, különleges vendéglátóhely?

 

Forrás: Vendég & Hotel


MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat

MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat 

Az MSZÉSZ útjára indítja az „Év Szállodája 2024” pályázatot.
Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek

Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek 

Az utazás nehéz Indiában azoknak, akik nem házasok, azonban ennek ellenére szeretnének együtt utazni és közös szálláshelyen aludni.
Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban

Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban 

Évkezdetnek nem is rossz: két olyan csomagajánlatot állítottak össze, amely mindkettő ezt a célt szolgálja.
Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban

Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban 

Az a&o Hostels, Európa vezető hostellánca, 2025. január 1-jén megnyitotta második belga szálláshelyét, az a&o Brussels Centrumot.
Brandváltás az egykori Adria Palotában

Brandváltás az egykori Adria Palotában 

Az Al Habtoor Palace megérkezett Budapestre az ikonikus, egykori Adria Palotába, amelyet jóideje Ritz Carlton-ként ismertünk, korábban pedig a Meridien-lánc tagjaként nyílt meg ötcsillagos szállodaként a pesti Belváros szívében.
Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE

Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE 

Jakab Gábor lett a hévízi NaturMed Hotel Carbona új szállodaigazgatója.
Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél

Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél 

A Danubius Hotels Zrt. új vezető kinevezésével indítja 2025-öt, megerősítve a szállodavállalat láncszintű üzemeltetését.
Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál

Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál 

Több, mint harmincmilliós tartozást hátrahagyva váltak köddé a koreai befektetők.
Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén

Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén 

Aki Bristol környékére tervez látogatni mostanában, akár már az egykori drogbáró magángépéből átalakított Airbnb szállást is kibérelheti.
HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra

HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra 

Az idei program különlegessége, hogy neves előadók osztják meg tapasztalataikat, amelyek értékes tanulságokkal szolgálhatnak minden résztvevő számára.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.