Üzlet, sporttal fűszerezve

Olyan adottsággal, amilyennel a négycsillagos győri ETO PARK HOTEL Narrabo Á la Carte étterme rendelkezik, kevés hely büszkélkedhet: tökéletes panorámával egy olyan futballpályára, amelynek gyepén már igazi világnagyságok is játszottak, hiszen a Bayern München sztárjai itt mérték össze tudásukat – szerencsére barátságos mérkőzésen – a győriek kedvenceivel.

A győriek háza táján hír, hogy a vendégteret kiszolgáló konyhán idén január végén „őrségváltás” történt: az eddigi sous-chef, Papp Győző állt a csapat élére. Szerencsére ez nem hagyott mély és drámai nyomot a többiekben, hiszen Győző a kezdetektől a győri szálló konyháján dolgozik, és nem lesz ez mostantól másképp, sőt…

Egyszerű, mint az egyszeregy

„Több lett a munkám, ennyi csupán a változás” – összegzi a történteket a végtelenül szerény, szimpatikus, fiatal szakember. Azzal már sorolja is, mit ért ezen: az alapanyag-beszállítókkal napi szinten tartja a kapcsolatot, az áru átvételét is ő bonyolítja, az irodai munkát emellett nap mint nap elvégzi, a konyhájáról kikerült ételeket mind végigkóstolja. Közben új ételeket, új étlapot kreál, ahogy már a soron következő tavaszi étlap koncepcióját is kialakította, amelyben a hazai ízeket ötvözi az új trendek elvárásaival.

Képek a konyha falán

Mivel az étterem egy elegáns városi üzleti szállodában működik, alapvető, hogy a hotelben megszállók igényeit maximálisan kiszolgálja. Ők elsősorban a városba érkező üzleti utazók, de lehetnek sportolók vagy városlátogató turisták is. Színes a vendégpaletta, ezért sokszínű a gasztronómiai kínálat. A corporate vendégek – akik közül sokan a házban tartott rendezvények résztvevői – igényeihez igazodó kínálat részét képezi, hogy könnyű, zsírmentes, egészséges, a legkorszerűbb eljárásokkal készült fogásokat kínálnak. Vega, vegán étkezők számára vagy bármilyen érzékenység esetén is bőséges a kínálatuk, az új főszakács fontosnak tartja a látványos tálalást. Bevezette például, hogy minden egyes általuk kínált fogás képe kint lóg a falon azért, hogy bárki is dolgozzon hétfős csapatukból a konyhában – mindig ugyanolyan módon készítse el, és kerüljön a vendég elé.

A jó Papp holtig tanul

A győri ház konyhájának új irányítója 2010-ben tette le a mestervizsgát, előtte egy soltvadkerti étteremben dolgozott szakácsként, majd öt éven át ő vezette ott a konyhát. Bár fiatalkora ellenére most igazán nagy és szép feladatot kapott, pontosan tudja, itt sem állhat meg, tanulnia kell, versenyeken indulnia, mert meggyőződése: egy jó Papp holtig tanul – így a jó szakács is. „Számomra a legnagyobb dicséret, ha üres tányérok kerülnek vissza a konyhára a vendég asztaláról, mert ez azt jelzi, hogy jól végzem a munkámat.”

 

Nyereményjáték

Azok között, akik a következő három kérdésre helyesen válaszolnak, a QUAESTOR Csoport felajánlásaként ez évben szabadon választott időpontban 3x2 darab jegyet sorsolnak ki a győri stadionban tartott futballmérkőzésre.

A megfejtéseket, kérjük, a [email protected] címre küldjék.

Határidő: március 31.

1. Mi jellemzi a négycsillagos győri ETO PARK HOTEL Narrabo Á la Carte éttermének tavaszi étlapját?

2. Kik közül kerül ki a szálloda, ezen belül az étterem legtöbb látogatója?

3. Különböző ételérzékenységek esetén felkereshető-e a stadionra panorámával rendelkező, különleges vendéglátóhely?

 

Forrás: Vendég & Hotel


Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok

Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok 

Bemutatkozott a Clarion Hotel Vienna South.
NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken

NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken 

A belföldi vendégek száma 5,4 százalékkal 485 ezerre nőtt, míg a külföldi turisták száma több mint 22 százalékkal 536 ezer főre emelkedett.
Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei

Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei 

Beszédes adatok és izgalmas tapasztalatok egy hotel első évéből – így indult a TRIBE Budapest Stadium.
Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben

Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben 

A gazdasági kihívások és a geopolitikai bizonytalanság ellenére rekordévet zárt a nemzetközi szállodaipar.
Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást?

Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást? 

A Danubius Hotels (DH) a budapesti szállodáikba látogató külföldi turisták körében végzett kutatást.
Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban

Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban 

Ezzel hívja fel a figyelmet a felelős állattartásra a Minaro Hotel Tokaj MGallery.
Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik

Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik 

A szállodacsoport globális hűség- és kedvezményprogramja most köszöntötte százmilliomodik tagját.
Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában

Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában 

Olyan megoldásokkal, amelyek a gyerekkel érkező vendégek kényelmét szolgálják.
Így állnak a foglalások eddig a tavaszi időszakban

Így állnak a foglalások eddig a tavaszi időszakban 

A Szallas.hu legfrissebb adatai szerint.
Kastélyszállodások éves találkozója az alsópetényi Prónay-kastélyban

Kastélyszállodások éves találkozója az alsópetényi Prónay-kastélyban 

Sikeresen lezajlott a Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetségének éves közgyűlése.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.