Üzlet, sporttal fűszerezve

Olyan adottsággal, amilyennel a négycsillagos győri ETO PARK HOTEL Narrabo Á la Carte étterme rendelkezik, kevés hely büszkélkedhet: tökéletes panorámával egy olyan futballpályára, amelynek gyepén már igazi világnagyságok is játszottak, hiszen a Bayern München sztárjai itt mérték össze tudásukat – szerencsére barátságos mérkőzésen – a győriek kedvenceivel.

A győriek háza táján hír, hogy a vendégteret kiszolgáló konyhán idén január végén „őrségváltás” történt: az eddigi sous-chef, Papp Győző állt a csapat élére. Szerencsére ez nem hagyott mély és drámai nyomot a többiekben, hiszen Győző a kezdetektől a győri szálló konyháján dolgozik, és nem lesz ez mostantól másképp, sőt…

Egyszerű, mint az egyszeregy

„Több lett a munkám, ennyi csupán a változás” – összegzi a történteket a végtelenül szerény, szimpatikus, fiatal szakember. Azzal már sorolja is, mit ért ezen: az alapanyag-beszállítókkal napi szinten tartja a kapcsolatot, az áru átvételét is ő bonyolítja, az irodai munkát emellett nap mint nap elvégzi, a konyhájáról kikerült ételeket mind végigkóstolja. Közben új ételeket, új étlapot kreál, ahogy már a soron következő tavaszi étlap koncepcióját is kialakította, amelyben a hazai ízeket ötvözi az új trendek elvárásaival.

Képek a konyha falán

Mivel az étterem egy elegáns városi üzleti szállodában működik, alapvető, hogy a hotelben megszállók igényeit maximálisan kiszolgálja. Ők elsősorban a városba érkező üzleti utazók, de lehetnek sportolók vagy városlátogató turisták is. Színes a vendégpaletta, ezért sokszínű a gasztronómiai kínálat. A corporate vendégek – akik közül sokan a házban tartott rendezvények résztvevői – igényeihez igazodó kínálat részét képezi, hogy könnyű, zsírmentes, egészséges, a legkorszerűbb eljárásokkal készült fogásokat kínálnak. Vega, vegán étkezők számára vagy bármilyen érzékenység esetén is bőséges a kínálatuk, az új főszakács fontosnak tartja a látványos tálalást. Bevezette például, hogy minden egyes általuk kínált fogás képe kint lóg a falon azért, hogy bárki is dolgozzon hétfős csapatukból a konyhában – mindig ugyanolyan módon készítse el, és kerüljön a vendég elé.

A jó Papp holtig tanul

A győri ház konyhájának új irányítója 2010-ben tette le a mestervizsgát, előtte egy soltvadkerti étteremben dolgozott szakácsként, majd öt éven át ő vezette ott a konyhát. Bár fiatalkora ellenére most igazán nagy és szép feladatot kapott, pontosan tudja, itt sem állhat meg, tanulnia kell, versenyeken indulnia, mert meggyőződése: egy jó Papp holtig tanul – így a jó szakács is. „Számomra a legnagyobb dicséret, ha üres tányérok kerülnek vissza a konyhára a vendég asztaláról, mert ez azt jelzi, hogy jól végzem a munkámat.”

 

Nyereményjáték

Azok között, akik a következő három kérdésre helyesen válaszolnak, a QUAESTOR Csoport felajánlásaként ez évben szabadon választott időpontban 3x2 darab jegyet sorsolnak ki a győri stadionban tartott futballmérkőzésre.

A megfejtéseket, kérjük, a [email protected] címre küldjék.

Határidő: március 31.

1. Mi jellemzi a négycsillagos győri ETO PARK HOTEL Narrabo Á la Carte éttermének tavaszi étlapját?

2. Kik közül kerül ki a szálloda, ezen belül az étterem legtöbb látogatója?

3. Különböző ételérzékenységek esetén felkereshető-e a stadionra panorámával rendelkező, különleges vendéglátóhely?

 

Forrás: Vendég & Hotel


Tokaj különleges adottságú tophotele rózsaszínbe öltözött

Tokaj különleges adottságú tophotele rózsaszínbe öltözött 

A Minaro Hotel Tokaj MGallery rózsaszínre váltott a mellrák elleni küzdelem jegyében.
Ki legyen az Év Fiatal Szállodása? Elindult a közönségszavazás!

Ki legyen az Év Fiatal Szállodása? Elindult a közönségszavazás! 

Mutatjuk, kikre lehet voksolni október 27-ig.
Az Airbnb éves átalányadóját Budapesten a négyszeresére emelik

Az Airbnb éves átalányadóját Budapesten a négyszeresére emelik 

Indul a társadalmi egyeztetés a fővárosi Airbnb-szabályozásról, de az éves átalányadó megemelését valamint a két évre szóló moratóriumot már bejelentették.
Szallas.hu: friss adatok az őszi szünet előfoglalási számairól

Szallas.hu: friss adatok az őszi szünet előfoglalási számairól 

Kilenc százalékkal nőtt az előfoglalások száma a tavalyi őszi szünethez képest.
Napelemek egy budapesti hostel tetején: váratlanul rövid a megtérülési idő

Napelemek egy budapesti hostel tetején: váratlanul rövid a megtérülési idő 

A budapesti a&o Hostel nemrégiben jelentős lépést tett a fenntarthatóság felé azáltal, hogy befejezte egy korszerű napelemrendszer telepítését.
Üzleti utazókat is vár főszezonon kívül az ötcsillagos balatoni gyerekhotel

Üzleti utazókat is vár főszezonon kívül az ötcsillagos balatoni gyerekhotel 

A balatoni térség egész éves látogatottságának bővítésére, és az üzleti utazók megszólítására törekszik a Szántódon található ötcsillagos ház.
Új Sales szervezet a Danubius Hotelsnél

Új Sales szervezet a Danubius Hotelsnél 

A Danubius Hotels az új piaci kihívásokra reagálva újraszervezte értékesítési területét, amelynek élére Bánfi Katát nevezte ki, Director of Sales pozícióba.
Magyar szállodákat, éttermeket díjaztak a világ neves wellness és kulináris versenyén

Magyar szállodákat, éttermeket díjaztak a világ neves wellness és kulináris versenyén 

Bejelentette 2024-es év nyerteseit a World Culinary Awards és a World Spa Awards.
Új megoldás a vendégvélemények kezelésére

Új megoldás a vendégvélemények kezelésére 

A SurvAI AI-alapú szoftveres megoldással minden eddiginél gyorsabban növelhető a vendégelégedettség.
Nevet vált a  Boutique Hotel Budapest

Nevet vált a Boutique Hotel Budapest 

A Boutique Hotel Budapest (korábban Boutique Hotel Zara) 2006. augusztusában nyitotta meg kapuit Budapest szívében.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.