Változás az MSZÉSZ titkárságán

Könnyid László MSZÉSZ elnök közleményben tájékoztatta a turizmusonline.hu-t, hogy Gaál Miklós a továbbiakban nem tölti be a szervezet főtitkár-helyettesi pozícióját, november 30-án Gaál Miklós munkaviszonya közös megegyezéssel megszűnt.

Az elnök, valamint Flesch Tamás megválasztott elnök megköszönték a főtitkár-helyettes eddigi szakmai munkáját és szakmába történő visszatéréséhez sok sikert kívántak.

Az MSZÉSZ az elkövetkező hónapokban kiemelten számít a távozó főtitkár-helyettes szakmai munkájára a HotelStars Union Nemzeti Védjegy egyik legfelkészültebb szakmai auditoraként, a szállodaminősítési rendszer iránt tapasztalható növekvő érdeklődés okán. Emellett Gaál Miklós a jövőben a szállodaipar területén keres új kihívásokat, elérhetőségei változatlanok.

A megüresedett főtitkári pozíció betöltésére a jelenlegi és a leendő elnök közös egyetértésben Sárvári-Deák Zsófia eddigi titkárságvezetőt kérték fel, aki a feladatot Kovács István leköszönő főtitkár támogatását és elismerését is bírva vállalta azt, január elsejei hatállyal, megbízott főtitkárként. Könnyid László a kinevezés kapcsán elmondta, egy váratlan helyzetben hoztak közös döntést a leendő elnökkel, Zsófia eddigi munkája, szorgalma,fiatal dinamizmusa, szakmai elkötelezettsége, az 50 éves Szövetség tagságával és szakmai partnereivel ápolt kiváló kapcsolata segíteni fogja a feladatok gyors átvételében,

Kovács István részmunkaidőben továbbra is segíti a feladatok egy részének ellátását, így a folyamatosság garantált.

Forrás: MSZÉSZ


Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.
Bokrétaünnep Budapesten –  Moxy Downtown Budapest

Bokrétaünnep Budapesten – Moxy Downtown Budapest 

A Forestay Group épülő házuk szerkezetkész állapotát ünnepelte, amely egy 283 szobás szállodaprojekt Budapest történelmi negyedében.
Látványosan belépett a Mövenpick a budapesti szállodapiacra

Látványosan belépett a Mövenpick a budapesti szállodapiacra 

A budapesti Mövenpick Hotel Budapest Centre története mesébe illő, megjelenése lenyűgöző.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.