A levegőben az olasz konyha a legjobb

Az Alitalia ismét elhozta a legjobbnak járó díjat, a Magnifica Business osztályon felszolgált kiváló minőségű és újító étkezési programjának köszönhetően. A díjat az amerikai Global Traveller magazin adományozza, amely már 9 éve végez kutatásokat az utazási és idegenforgalmi ágazat kivételes eredményein.

Több mint 28.000 törzsutas vett részt a “2012 GT Tested Reader Survey Awards”-on, amit a Global Traveller rendezett. Ez az elismerés jutalmazza az Alitalia azon erőfeszítéseit, hogy javítsa a fedélzeti szolgáltatásait, a menük folyamatos frissítése révén, hogy tükrözze Olaszország kulináris változatosságát, felvonultatva a leghíresebb olasz márkák kínálatát.

A Magnifica Business osztályon kínált ételeket, az olasz régiók hagyományai ihlették és az ALMA-val (az olasz konyha nemzetközi sikolája) együttműködve kerültek kifejlesztésre, Gualtiero Marchesi vezetésével.

A menükhöz illő borok kiválasztásában az Olasz Sommelier Szövetség volt a légitársaság segítségére. Miután az elmúlt két évben a menüket a 20 olasz régiónak dedikálva ajánlották, az Alitalia most a kedvenc régiós ételeket fogja felszolgálni, amiket az utasok válogattak össze, az interkontinentális járatokon egészen 2013. január 31-ig.

Az Alitalia utasai előételként kóstolhatják a Caprese-t mozzarellával Campaniából, első fogásként Agnolotti del „Plin”-t húsos szósszal Piemontéból, második fogásként kardhal tekercseket kapribogyóval Szicíliából, lencsét Umbriából, végül desszertként ricotta sajtot meleg vanília öntettel Marcheból.


Budapest Airport vállalás – indul a zajvédelmi program következő üteme

Budapest Airport vállalás – indul a zajvédelmi program következő üteme 

A Budapest Airport (BA) ezt a speciális programot az érintett kerületek és települések polgármestereivel konzultálva alakította ki.
IATA-jelentés: nőtt a globális utasforgalom

IATA-jelentés: nőtt a globális utasforgalom  

Az április 30-án megjelent sajtóközlemény 2025. márciusi globális légiutasforgalom adatait ismerteti.
Ausztriában jön a Railjet vonatok új generációja

Ausztriában jön a Railjet vonatok új generációja 

A növekvő kereslet és a megváltozott utazási szokások miatt Ausztriában egyre nagyobb szerepet kapnak a fejlesztések.
Jemeni húszik: folytatjuk a támadást az izraeli légtér ellen

Jemeni húszik: folytatjuk a támadást az izraeli légtér ellen 

Eddig huszonhét rakétát indítottak a húszik Izrael légtere ellen, és bejelentették, hogy folytatják a támadást.
Karbantartási hiba a KLM-nél – járatokat törölnek

Karbantartási hiba a KLM-nél – járatokat törölnek 

Járatokat töröl a holland légitársaság repülőgépeinek karbantartási hibája miatt, jelentette a Dutch News című, angol nyelvű holland hírportál.
Rakétatalálat érte a tel-avivi reptér környékét – a légitársaságok törölték izraeli járataikat

Rakétatalálat érte a tel-avivi reptér környékét – a légitársaságok törölték izraeli járataikat 

A jelentések szerint jemeni húszi területről lőtték ki a rakétát.
Friss jelentés az Emirates és a flydubai partnerségi együttműködéséről

Friss jelentés az Emirates és a flydubai partnerségi együttműködéséről 

Az Emirates és a flydubai szolgáltatásai iránti erőteljes kereslet 36 százalékos utasszám-növekedést eredményezett egy év alatt.
Környezetszennyező privátrepkedések Ausztriában

Környezetszennyező privátrepkedések Ausztriában 

Megdöbbentő adatokat közölt az osztrák Wiener Zeitung friss beszámolója.
Átadták a HungaroControl új távoli toronyirányítási rendszerét

Átadták a HungaroControl új távoli toronyirányítási rendszerét 

A fejlesztéssel a cég az első olyan léginavigációs szolgáltató a világon, amely helyhez kötöttség nélkül tudja irányítani egy-egy repülőtér terminálforgalmát.
Környezetbarát hangárt alakítanak ki az amszterdami reptéren

Környezetbarát hangárt alakítanak ki az amszterdami reptéren 

A KLM a környezeti hatások csökkentése érdekében új módszereket vet be egyik hangárjának felújítása során.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.