A levegőben az olasz konyha a legjobb

Az Alitalia ismét elhozta a legjobbnak járó díjat, a Magnifica Business osztályon felszolgált kiváló minőségű és újító étkezési programjának köszönhetően. A díjat az amerikai Global Traveller magazin adományozza, amely már 9 éve végez kutatásokat az utazási és idegenforgalmi ágazat kivételes eredményein.

Több mint 28.000 törzsutas vett részt a “2012 GT Tested Reader Survey Awards”-on, amit a Global Traveller rendezett. Ez az elismerés jutalmazza az Alitalia azon erőfeszítéseit, hogy javítsa a fedélzeti szolgáltatásait, a menük folyamatos frissítése révén, hogy tükrözze Olaszország kulináris változatosságát, felvonultatva a leghíresebb olasz márkák kínálatát.

A Magnifica Business osztályon kínált ételeket, az olasz régiók hagyományai ihlették és az ALMA-val (az olasz konyha nemzetközi sikolája) együttműködve kerültek kifejlesztésre, Gualtiero Marchesi vezetésével.

A menükhöz illő borok kiválasztásában az Olasz Sommelier Szövetség volt a légitársaság segítségére. Miután az elmúlt két évben a menüket a 20 olasz régiónak dedikálva ajánlották, az Alitalia most a kedvenc régiós ételeket fogja felszolgálni, amiket az utasok válogattak össze, az interkontinentális járatokon egészen 2013. január 31-ig.

Az Alitalia utasai előételként kóstolhatják a Caprese-t mozzarellával Campaniából, első fogásként Agnolotti del „Plin”-t húsos szósszal Piemontéból, második fogásként kardhal tekercseket kapribogyóval Szicíliából, lencsét Umbriából, végül desszertként ricotta sajtot meleg vanília öntettel Marcheból.


Indul a Balatonnál a hajózási szezon

Indul a Balatonnál a hajózási szezon 

Elindult a személyhajózási szezon a Balatonon.
Szezonális repülőjárat Tel-Aviv és a Balaton között

Szezonális repülőjárat Tel-Aviv és a Balaton között  

Június 2. és szeptember 29. között heti két alkalommal közlekedik az Arkia Israeli Airlines Sármellékre.
Ezt nyújtják a légiutas-kísérőknek Dubajban

Ezt nyújtják a légiutas-kísérőknek Dubajban 

Már több mint 200 magyar légiutas-kísérő dolgozik a világ legnagyobb nemzetközi légitársaságánál.
Március 29-én különleges élményben lesz része a budapesti reptéren

Március 29-én különleges élményben lesz része a budapesti reptéren 

Aznap rangos zongoraművészek és fiatal tehetségek játszanak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren kihelyezett zongorákon.
Scotland Yard-jelentés a Heathrow forgalmát megbénító áramkimaradásról

Scotland Yard-jelentés a Heathrow forgalmát megbénító áramkimaradásról 

Nincs arra utaló jel, hogy bűncselekmény okozta volna a Heathrow repülőteret megbénító tüzet.
Sztrájk miatt leállnak a görögországi kompok

Sztrájk miatt leállnak a görögországi kompok  

A sztrájk egész Görögországra kiterjed, és minden hajókategóriát érint.
Új célállomások a Wizz Air kínálatában

Új célállomások a Wizz Air kínálatában 

Bilbaó, Wrocław, Gdansk és Vilnius júliustól közvetlen légihíddal elérhető Budapesttől.
Boeing 777-es repülőgépek újabb nyolc útvonalon

Boeing 777-es repülőgépek újabb nyolc útvonalon 

A programnak köszönhetően a légitársaság 2025 szeptemberéig 44 célállomásra terjeszti ki a megújult Boeing 777 és Airbus A380 típusú repülőgépek bevezetését.
Járattörlések a brüsszeli repülőtéren

Járattörlések a brüsszeli repülőtéren 

A sztrájk a szövetségi kormány által előterjesztett, nyugdíjreformra vonatkozó intézkedések ellen irányul.
Áprilistól felfüggeszti a Kolozsvár-Budapest járatát az Aeroexpress Regional

Áprilistól felfüggeszti a Kolozsvár-Budapest járatát az Aeroexpress Regional 

Áprilistól átmenetileg felfüggeszti a Kolozsvár-Budapest járatát az Aeroexpress Regional légitársaság – közölte hétfőn a magyar légitársaság.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.