Az Emirates légiutas kísérői mintha egy divatlapból léptek volna ki

Az Emirates légiutas-kísérőinek megjelenése mindig professzionális, a világ bármely repülőterén járva is azonnal felismerhetőek. A méltán híres egyenruhát és a vörös rúzst ugyan sokan ismerik, de a mögöttük lévő szimbólumokat és trükköket már jóval kevesebben. Az Emirates – amely hamarosan toborzó nyílt napot tart Budapesten – lerántja a leplet utaskísérői megjelenéséről, többek között arról, hogy miért választhatnak 15 féle cipő közül.

Az Emirates-hez frissen csatlakozó légiutas-kísérők a többhetes felkészülés során külön képzésen sajátítják el a légitársaságra jellemző egyedi megjelenést, beleértve az arcápolási- és sminkrutint, valamint az öltözék helyes viselését.

Elegancia és kényelem a felhők felett

Mivel az utaskísérők munkájuk során csak ritkán ülnek le, rendkívül fontos, hogy cipőjük ne csak impozáns, de egyben kényelmes is legyen. Az Emirates légiutas-kísérői épp ezért maguk választhatják ki a saját cipőiket, amelyek tökéletesen megfelelnek az egyéni kényelmüknek és ízlésüknek. A kabinszemélyzet Spanyolországban gyártott, 100%-ban bőrből készült, összesen 15 típusú lábbeli közül választhat - különböző sarokmagasságban, szélességben, formában és stílusban. A női cipők és a hozzájuk tartozó bőr kézitáska legújabb kollekciója a korábbinál élénkebb pirosban tündököl, amely remekül kiegészíti a szoknya és az egyenruha hasonló árnyalatú szegélyét.

Az Emirates 1985-ös megalapításakor a cipők piros színűek, ezt követően egy ideig barnák voltak, majd visszatért az erőt szimbolizáló vörös árnyalat.

A női személyzet minden évben két pár bőrcipőt választhat – egy lapos talpú kabincipőt, amelyet a fedélzeti munka során viselnek, és egy közép- vagy magas sarkú cipőt. A férfi személyzet barna bőrcipőt hord, amelyet kilenc havonta cserélnek.

A kabinszemélyzet Spanyolországban gyártott, összesen 15 típusú lábbeli közül választhat
A kabinszemélyzet Spanyolországban gyártott, összesen 15 típusú lábbeli közül választhat
Fotó: Emirates

Tökéletes összhang és mögöttes tartalom

A légitársaság utaskísérőinek egyenruhája számtalan jelentéssel bír, amelyek az apró részletekben keresendők.

A női légiutas-kísérők átható bézs árnyalatú egyenruhája a dubaji sivatag dűnéit szimbolizálja, a piros kalaphoz tartozó fátyol a helyi kultúrát, hét hajtása pedig az országot alkotó hét emirátust jelképezi, míg a kalapjukon lévő arany kitűzőn a légitársaság arab kalligráfiás logója látható – mivel az arany szín egyértelműen Dubajhoz kötődik, a légitársaság fennállása óta nagy hangsúlyt kap a márka megjelenítésében.

Az egyenruha férfi változata barna öltönyt foglal magába, amelyet piros szegély, krémszínű ing és egy arany-piros-fehér-barna csíkos nyakkendő egészít ki. Az egyenruhák tervezésénél fontos szempont volt, hogy a légiutas-kísérők, bárhol is járjanak a világon, egy hosszú repülőút végén is tökéletesen nézzenek ki, így anyaguk víz- és foltálló, valamint gyűrődésmentes. 

A ragyogó arcbőr és a rendezett frizura is az egyenruha része

Emirates megjelenés
Emirates megjelenés
Fotó: Emirates

A női légiutas-kísérők jellegzetes sminket viselnek, amelynek elengedhetetlen elemei a hangsúlyos szemek és a vörös rúzs. Ennek árnyalata nem csupán a kalapjuk színével harmonizál, de a többféle elegáns frizurához használható hajgumikkal is.

Az Emirates férfi utaskísérőinek arca mindig frissen borotvált és hidratált, rövid frizurájuk mindig olyan benyomást kelt, mintha épp az utazás előtt léptek volna ki a fodrásztól.

A légitársaság a mindig tökéletes megjelenéshez természetesen minden segítséget megad, kabinszemélyzete a dubaji exkluzív szépségközpontjának szolgáltatásait térítésmentesen vehetik igénybe. Az Emirates Beauty Hub a hét minden napján várja a légiutas-kísérőket, ahol a sminktanácsadás mellett a hölgyek és az urak teljeskörű tanácsadáson vehetnek részt a bőrápolással, hajápolással, táplálkozással és az életmóddal kapcsolatosan, továbbá részt vehetnek különböző rendezvényeken és mesterkurzusokon is.

Emirates légiutas-kísérőként az élet

Magukra öltve az elegáns egyenruhát és elkészítve a tökéletes sminket, az Emirates utaskísérői 76 ország több mint 130 városába utazhatnak, ahol tapasztalatot és számtalan élményt gyűjthetnek.  Már jelenleg is több száz magyar építi karrierjét a világ legnagyobb nemzetközi légitársaságánál, amely most Magyarországon toboroz utaskísérőket. A nyílt napra június 24-én, 9 órától a Courtyard by Marriott Budapest City Centerben kerül sor. A részvételhez nincs szükség előzetes regisztrációra, de az érdeklődők már az eseményt megelőzően kitölthetnek egy jelentkezési adatlapot az Emirates karrieroldalán.


Gasztro-programokra induló buszjáratok Ausztriába

Gasztro-programokra induló buszjáratok Ausztriába 

Salzburg és Tirol vidéke az a terület, ahová idén nyáron is indulnak Magyarországról közvetlen Flixbus-járatok.
E-rollerek használata esetén komoly változás

E-rollerek használata esetén komoly változás 

Július 16-tól kötelező felelősségbiztosítást kötni az elektromos rollerekre.
Ők lesznek a Budapest Airport új vezetői

Ők lesznek a Budapest Airport új vezetői 

A 2024. június 6-án történt tulajdonosváltás bejelentését követően a repülőtér teljes igazgatósága és felügyelőbizottsága lemondott.
A Wizz Air utasai közel egy napja várják, hogy hazatérhessenek  Rómából

A Wizz Air utasai közel egy napja várják, hogy hazatérhessenek Rómából 

Szombat este 21:35-kor szállt volna fel a Wizz Air Rómából Budapestre tartó járata, de néhány órás várakozás után kiderült, hogy a járatot törölték.
Turbóüzemmódra kapcsol az Air France a párizsi olimpia miatt

Turbóüzemmódra kapcsol az Air France a párizsi olimpia miatt 

Minden repülőgépét menetrendbe állítja ,és rendkívüli intézkedéseket vezet be a francia légitársaság az olimpia idejére.
A SunExpress pénteki törökországi útja egy életre emlékezetes marad utasainak

A SunExpress pénteki törökországi útja egy életre emlékezetes marad utasainak 

Egy napon át váratták utasaikat a Budapest Airport tranzit területén belül.
Újdonsággal lepte meg utasait a China Airlines

Újdonsággal lepte meg utasait a China Airlines 

Az Osztrák Szövetségi Vasúttal együttműködve egy új szolgáltatást dolgoztak ki.
Új taggal bővült a Royal Caribbean-család

Új taggal bővült a Royal Caribbean-család 

Hivatalosan is csatlakozott a hajótársaság flottájához a legújabb tengerjáró, az Utopia of the Seas.
Ilyen lesz az új Air Force One

Ilyen lesz az új Air Force One 

Az új Air Force One, hivatalosan VC-25B jelzésű, a Boeing 747-8 Intercontinental utasszállító repülőgépen alapul, és számos jelentős módosítást kap majd, hogy megfeleljen az elnöki különgép elvárásainak.
Hétvégétől sűrűbben jár a repülőtéri gyorsjárat

Hétvégétől sűrűbben jár a repülőtéri gyorsjárat 

A nyári repülőtéri forgalom várható növekedése miatt péntektől gyakrabban jár napközben a 100E Repülőtéri Expressz a Deák Ferenc tér és a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között.