Borszakértőkké válnak ennek a légitársaságnak a légiutas-kísérői

Az Emirates L'art du vin néven, háromszintű továbbképzést tart légiutas-kísérőinek, amelynek során a borászattal kapcsolatos általános ismeretek mellett a legfontosabb borvidékekről, a kóstolás módszertanáról és a borok ételekkel való ideális párosításáról is részletes ismereteket szerezhetnek.

A képzés tananyagát az Emirates Crew Training tervező csapata állította össze, a képzéseket a dubaji Emirates Cabin Crew Training College-ban bonyolítják le. Különlegesség, hogy a

a tanfolyamot az Emirates légiutas-kísérői az A380 Onboard Lounge berendezésével megegyező, patkóformájú bárpult mögött ülve kezdhetik meg. A tanulók a jelenléti oktatás mellett otthoni tanulást segítő útmutatást, egy interaktív mobilapplikációt, és részletes, a borkóstolási szakkifejezéseket tartalmazó jegyzeteket kapnak.

Eddig már több, mint 1000 légiutas-kísérő végezhette el a kurzusok valamelyikét, a légitársaság célkitűzése pedig az, hogy 2026-ra további 22 ezer, fedélzeten dolgozó munkatársának biztosítsa ezt a tanulási lehetőséget.

Forrás: Emirates
Forrás: Emirates

Mi ez a három szintes képzés?

A L'art du vin introduction kurzus a légitársasághoz nemrég csatlakozott légiutas-kísérőket célozza meg, és tartalmazza a borral és a borkészítés folyamatával kapcsolatos alapvető ismereteket, a vörös- és a fehérbor kóstolásának folyamatát, a habzóborok világának bemutatását, a borajánlás jó gyakorlatait és a borkitöltés módszertanát.

A L'art du vin - Business Class az alapképzés során megszerzett tudásra épít, a tanulók ennek során először szűrt vizek és gyümölcshúsok segítségével gyakorolják a legfontosabb ízek és más tulajdonságok azonosítását.

A legmagasabb szintű, First Class kurzus pedig a bordeaux-i, illetve a burgundiai borvidékek mellett a világ minden tájának ikonikus tételeit tekinti át. Ennek során a tanulók megismerkedhetnek a spanyolországi, a toszkán, a kaliforniai Napa Valley-beli, és további, világszínvonalat képviselő borokkal is.

Nem marad ki a tanfolyam programjából a Dom Pérignon Champagne és a d'Yquem Sauternes alapos bemutatása sem, ahogy a jó nevű pincészetekből származó, évjáratos portói borok sem, mint a Graham's, a Dow's és a Sandeman. A borok és az ételek párosítására fókuszáló gyakorlatok a savasság, a sósság, az édesség és az umami közötti törékeny egyensúlyt mutatják be, ami kulcsfontosságú az utasok lehető legmagasabb színvonalú kiszolgálásában.

 

 


Ezerrel erősít a MÁV-csoport Volán flottája

Ezerrel erősít a MÁV-csoport Volán flottája 

Ezer új autóbusszal válik még korszerűbbé és versenyképesebbé a Volán-flotta.
Változások a közlekedésben a kerékpáros körverseny miatt

Változások a közlekedésben a kerékpáros körverseny miatt 

A Tour de Hongrie profi kerékpáros körverseny budapesti szakaszán közlekedési változásokra, korlátozásokra kell készülni.
Forgalomkorlátozások vasárnap  a fővárosban

Forgalomkorlátozások vasárnap a fővárosban 

Vasárnap egy futóversenyt és az Élet Menete rendezvényt tartják Budapesten.
SIA Csoport: cél a karbonsemlegesség

SIA Csoport: cél a karbonsemlegesség  

A Singapore Airlines (SIA) Csoport megállapodásokat írt alá a Fenntartható Repülési Üzemanyag (SAF) beszerzéséről.
Emirates éves riport: annál is sikeresebb, mint gondolná

Emirates éves riport: annál is sikeresebb, mint gondolná 

Megdöntötte saját rekordját az Emirates Group a 2024–2025-ös pénzügyi évben.
Mallorca a repülőjáratok korlátozását fontolgatja

Mallorca a repülőjáratok korlátozását fontolgatja 

A korlátozás oka a húsvéti héten mért jelentős forgalomnövekedés.
Ismét robog a Jégmadár expressz

Ismét robog a Jégmadár expressz 

Május 18-tól ismét közlekedik a Jégmadár expresszvonat, amely közvetlen összeköttetést kínál Rákospalota-Újpestről a Velencei-tóhoz és a Balatonhoz.
WIZZ: Brassó-Budapest járatnövelés

WIZZ: Brassó-Budapest járatnövelés 

A repülőtér a Romániai Repülőterek Egyesülete által közölt januári statisztika szerint egy év alatt megduplázta utasainak számát.
Ünnepel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

Ünnepel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 

Éppen hetvenöt évvel ezelőtt, 1950. május 7-én nyitották meg az utazóközönség előtt Budapest nemzetközi repülőterét, Magyarország kapuját.
Dubaj dübörög, és helyet kér magának a nyári desztinációk sorában

Dubaj dübörög, és helyet kér magának a nyári desztinációk sorában 

Dubajról leginkább a téli napsütés, a tavaszi luxuspihenés vagy az őszi tökéletes kikapcsolódás jut eszünkbe – de ez hamarosan megváltozhat.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.