Borszakértőkké válnak ennek a légitársaságnak a légiutas-kísérői

Az Emirates L'art du vin néven, háromszintű továbbképzést tart légiutas-kísérőinek, amelynek során a borászattal kapcsolatos általános ismeretek mellett a legfontosabb borvidékekről, a kóstolás módszertanáról és a borok ételekkel való ideális párosításáról is részletes ismereteket szerezhetnek.

A képzés tananyagát az Emirates Crew Training tervező csapata állította össze, a képzéseket a dubaji Emirates Cabin Crew Training College-ban bonyolítják le. Különlegesség, hogy a

a tanfolyamot az Emirates légiutas-kísérői az A380 Onboard Lounge berendezésével megegyező, patkóformájú bárpult mögött ülve kezdhetik meg. A tanulók a jelenléti oktatás mellett otthoni tanulást segítő útmutatást, egy interaktív mobilapplikációt, és részletes, a borkóstolási szakkifejezéseket tartalmazó jegyzeteket kapnak.

Eddig már több, mint 1000 légiutas-kísérő végezhette el a kurzusok valamelyikét, a légitársaság célkitűzése pedig az, hogy 2026-ra további 22 ezer, fedélzeten dolgozó munkatársának biztosítsa ezt a tanulási lehetőséget.

Forrás: Emirates
Forrás: Emirates

Mi ez a három szintes képzés?

A L'art du vin introduction kurzus a légitársasághoz nemrég csatlakozott légiutas-kísérőket célozza meg, és tartalmazza a borral és a borkészítés folyamatával kapcsolatos alapvető ismereteket, a vörös- és a fehérbor kóstolásának folyamatát, a habzóborok világának bemutatását, a borajánlás jó gyakorlatait és a borkitöltés módszertanát.

A L'art du vin - Business Class az alapképzés során megszerzett tudásra épít, a tanulók ennek során először szűrt vizek és gyümölcshúsok segítségével gyakorolják a legfontosabb ízek és más tulajdonságok azonosítását.

A legmagasabb szintű, First Class kurzus pedig a bordeaux-i, illetve a burgundiai borvidékek mellett a világ minden tájának ikonikus tételeit tekinti át. Ennek során a tanulók megismerkedhetnek a spanyolországi, a toszkán, a kaliforniai Napa Valley-beli, és további, világszínvonalat képviselő borokkal is.

Nem marad ki a tanfolyam programjából a Dom Pérignon Champagne és a d'Yquem Sauternes alapos bemutatása sem, ahogy a jó nevű pincészetekből származó, évjáratos portói borok sem, mint a Graham's, a Dow's és a Sandeman. A borok és az ételek párosítására fókuszáló gyakorlatok a savasság, a sósság, az édesség és az umami közötti törékeny egyensúlyt mutatják be, ami kulcsfontosságú az utasok lehető legmagasabb színvonalú kiszolgálásában.

 

 


Az izraeli miniszterelnök látogatása miatt gyakorlatilag lezárják fél Budapestet

Az izraeli miniszterelnök látogatása miatt gyakorlatilag lezárják fél Budapestet 

Az izraeli miniszterelnök, Benjamin Netanjahu látogatása miatt április 6-ig megváltozik a főváros forgalmi rendje.
Megérkezett az első járat Máltáról Debrecenbe

Megérkezett az első járat Máltáról Debrecenbe 

Sikeresen landolt a Universal Air légitársaság Máltáról érkező első menetrendszerű járata vasárnap délután.
Csoportok figyelmébe: vonaton, buszos utazáshoz előzetes regisztráció kell

Csoportok figyelmébe: vonaton, buszos utazáshoz előzetes regisztráció kell 

Előzetesen regisztrálni kell a csoportos utazás tervét a MÁV-csoport honlapján.
Budapest Airport nyári kínálata: 200 járat, 136 úti célra

Budapest Airport nyári kínálata: 200 járat, 136 úti célra 

A kínálatban új célállomások és légitársaságok is szerepelnek.
Indul a nyári menetrend: heti 55 budapesti járatpár az Air France-KLM-mel

Indul a nyári menetrend: heti 55 budapesti járatpár az Air France-KLM-mel 

A hétvégi nyári időszámításra átállással életbe lép az Air France-KLM nyári menetrendi időszaka.
Indul a Balatonnál a hajózási szezon

Indul a Balatonnál a hajózási szezon 

Elindult a személyhajózási szezon a Balatonon.
Szezonális repülőjárat Tel-Aviv és a Balaton között

Szezonális repülőjárat Tel-Aviv és a Balaton között  

Június 2. és szeptember 29. között heti két alkalommal közlekedik az Arkia Israeli Airlines Sármellékre.
Ezt nyújtják a légiutas-kísérőknek Dubajban

Ezt nyújtják a légiutas-kísérőknek Dubajban 

Már több mint 200 magyar légiutas-kísérő dolgozik a világ legnagyobb nemzetközi légitársaságánál.
Március 29-én különleges élményben lesz része a budapesti reptéren

Március 29-én különleges élményben lesz része a budapesti reptéren 

Aznap rangos zongoraművészek és fiatal tehetségek játszanak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren kihelyezett zongorákon.
Scotland Yard-jelentés a Heathrow forgalmát megbénító áramkimaradásról

Scotland Yard-jelentés a Heathrow forgalmát megbénító áramkimaradásról 

Nincs arra utaló jel, hogy bűncselekmény okozta volna a Heathrow repülőteret megbénító tüzet.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.