Borszakértőkké válnak ennek a légitársaságnak a légiutas-kísérői

Az Emirates L'art du vin néven, háromszintű továbbképzést tart légiutas-kísérőinek, amelynek során a borászattal kapcsolatos általános ismeretek mellett a legfontosabb borvidékekről, a kóstolás módszertanáról és a borok ételekkel való ideális párosításáról is részletes ismereteket szerezhetnek.

A képzés tananyagát az Emirates Crew Training tervező csapata állította össze, a képzéseket a dubaji Emirates Cabin Crew Training College-ban bonyolítják le. Különlegesség, hogy a

a tanfolyamot az Emirates légiutas-kísérői az A380 Onboard Lounge berendezésével megegyező, patkóformájú bárpult mögött ülve kezdhetik meg. A tanulók a jelenléti oktatás mellett otthoni tanulást segítő útmutatást, egy interaktív mobilapplikációt, és részletes, a borkóstolási szakkifejezéseket tartalmazó jegyzeteket kapnak.

Eddig már több, mint 1000 légiutas-kísérő végezhette el a kurzusok valamelyikét, a légitársaság célkitűzése pedig az, hogy 2026-ra további 22 ezer, fedélzeten dolgozó munkatársának biztosítsa ezt a tanulási lehetőséget.

Forrás: Emirates
Forrás: Emirates

Mi ez a három szintes képzés?

A L'art du vin introduction kurzus a légitársasághoz nemrég csatlakozott légiutas-kísérőket célozza meg, és tartalmazza a borral és a borkészítés folyamatával kapcsolatos alapvető ismereteket, a vörös- és a fehérbor kóstolásának folyamatát, a habzóborok világának bemutatását, a borajánlás jó gyakorlatait és a borkitöltés módszertanát.

A L'art du vin - Business Class az alapképzés során megszerzett tudásra épít, a tanulók ennek során először szűrt vizek és gyümölcshúsok segítségével gyakorolják a legfontosabb ízek és más tulajdonságok azonosítását.

A legmagasabb szintű, First Class kurzus pedig a bordeaux-i, illetve a burgundiai borvidékek mellett a világ minden tájának ikonikus tételeit tekinti át. Ennek során a tanulók megismerkedhetnek a spanyolországi, a toszkán, a kaliforniai Napa Valley-beli, és további, világszínvonalat képviselő borokkal is.

Nem marad ki a tanfolyam programjából a Dom Pérignon Champagne és a d'Yquem Sauternes alapos bemutatása sem, ahogy a jó nevű pincészetekből származó, évjáratos portói borok sem, mint a Graham's, a Dow's és a Sandeman. A borok és az ételek párosítására fókuszáló gyakorlatok a savasság, a sósság, az édesség és az umami közötti törékeny egyensúlyt mutatják be, ami kulcsfontosságú az utasok lehető legmagasabb színvonalú kiszolgálásában.

 

 


Nosztalgiajáratok a Gyermekvasúton

Nosztalgiajáratok a Gyermekvasúton 

A tavaszi szünetben nosztalgiajáratok közlekednek.
Kína visszaküldött a gyártónak egy vadiúj Boeing repülőgépet

Kína visszaküldött a gyártónak egy vadiúj Boeing repülőgépet 

Az utasszállító gép 55 millió dolláros ára 125 százalékkal nőtt volna az Amerikai Egyesült Államokban bevezetett kétoldalú vámok miatt.
Elindult a dunai hajózási szezon

Elindult a dunai hajózási szezon 

Korszerűbb belső terek, kávéházi hangulat, vacsorahajók.
A SIA felújítja a szingapúri reptéren lévő váróhelyiségeit

A SIA felújítja a szingapúri reptéren lévő váróhelyiségeit 

A Singapore Airlines felújítja a Changi repülőtéren lévő váróit.
Jön a nyár, érkeznek az új Flixbus-ok

Jön a nyár, érkeznek az új Flixbus-ok 

2025-ben 15 százalékkal több úti cél érhető el, mint tavaly.
Jönnek az új Bubik

Jönnek az új Bubik 

Teljes megújuláson megy keresztül a fővárosi közbringarendszere.
Légügyi cég stratégiai megállapodása az egyre szeszélyesebb időjárás miatt

Légügyi cég stratégiai megállapodása az egyre szeszélyesebb időjárás miatt 

A HungaroControl szorosabb együttműködésbe kezdett hazánk meteorológiai szolgáltatójával, a HungaroMet-tel.
Fent a fedélzeten az utas, és nem tudja hová tart a SAS

Fent a fedélzeten az utas, és nem tudja hová tart a SAS 

Az utasok csak a landolás után tudják meg, hova érkeztek.
Kedden, szerdán ne a megszokott rutinból közlekedjen Budapesten!

Kedden, szerdán ne a megszokott rutinból közlekedjen Budapesten! 

Mert a fővárosban kedd délutántól szerda estig tartó gyűlés miatt ismét jelentős torlódásokra kell számítani.
Egyetlen szendvics sem vihető be az Egyesült Királyságba

Egyetlen szendvics sem vihető be az Egyesült Királyságba 

Az európai kontinens több országában terjedő fertőző száj- és körömfájás miatt a hús- és tejtermékek személyes célú behozatali tilalmát kiterjesztik az összes uniós tagállamra.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.