Borszakértőkké válnak ennek a légitársaságnak a légiutas-kísérői

Az Emirates L'art du vin néven, háromszintű továbbképzést tart légiutas-kísérőinek, amelynek során a borászattal kapcsolatos általános ismeretek mellett a legfontosabb borvidékekről, a kóstolás módszertanáról és a borok ételekkel való ideális párosításáról is részletes ismereteket szerezhetnek.

A képzés tananyagát az Emirates Crew Training tervező csapata állította össze, a képzéseket a dubaji Emirates Cabin Crew Training College-ban bonyolítják le. Különlegesség, hogy a

a tanfolyamot az Emirates légiutas-kísérői az A380 Onboard Lounge berendezésével megegyező, patkóformájú bárpult mögött ülve kezdhetik meg. A tanulók a jelenléti oktatás mellett otthoni tanulást segítő útmutatást, egy interaktív mobilapplikációt, és részletes, a borkóstolási szakkifejezéseket tartalmazó jegyzeteket kapnak.

Eddig már több, mint 1000 légiutas-kísérő végezhette el a kurzusok valamelyikét, a légitársaság célkitűzése pedig az, hogy 2026-ra további 22 ezer, fedélzeten dolgozó munkatársának biztosítsa ezt a tanulási lehetőséget.

Forrás: Emirates
Forrás: Emirates

Mi ez a három szintes képzés?

A L'art du vin introduction kurzus a légitársasághoz nemrég csatlakozott légiutas-kísérőket célozza meg, és tartalmazza a borral és a borkészítés folyamatával kapcsolatos alapvető ismereteket, a vörös- és a fehérbor kóstolásának folyamatát, a habzóborok világának bemutatását, a borajánlás jó gyakorlatait és a borkitöltés módszertanát.

A L'art du vin - Business Class az alapképzés során megszerzett tudásra épít, a tanulók ennek során először szűrt vizek és gyümölcshúsok segítségével gyakorolják a legfontosabb ízek és más tulajdonságok azonosítását.

A legmagasabb szintű, First Class kurzus pedig a bordeaux-i, illetve a burgundiai borvidékek mellett a világ minden tájának ikonikus tételeit tekinti át. Ennek során a tanulók megismerkedhetnek a spanyolországi, a toszkán, a kaliforniai Napa Valley-beli, és további, világszínvonalat képviselő borokkal is.

Nem marad ki a tanfolyam programjából a Dom Pérignon Champagne és a d'Yquem Sauternes alapos bemutatása sem, ahogy a jó nevű pincészetekből származó, évjáratos portói borok sem, mint a Graham's, a Dow's és a Sandeman. A borok és az ételek párosítására fókuszáló gyakorlatok a savasság, a sósság, az édesség és az umami közötti törékeny egyensúlyt mutatják be, ami kulcsfontosságú az utasok lehető legmagasabb színvonalú kiszolgálásában.

 

 


Mesél a török légitársaság

Mesél a török légitársaság  

Érkezik a Turkish Airlines Podcast második évada.
Közvetlen légijárat Budapest és Kuvaitváros között

Közvetlen légijárat Budapest és Kuvaitváros között 

A Jazeera Airways járata heti kétszer közlekedik.
Kényszerleszállást hajtott végre egy Ryanair-gép röviddel az indulását követően

Kényszerleszállást hajtott végre egy Ryanair-gép röviddel az indulását követően 

A Berlinből Milánóba tartó járaton 179 utas és hat fős személyzet tartózkodott.
Rangos díj a Turkish Airlines teherszállító üzletágának

Rangos díj a Turkish Airlines teherszállító üzletágának 

A Turkish Cargo elnyerte a „Cargo Airline of the Year – Global” díjat a 2025-ös World Air Cargo Awards gálán.
Scoot: Bécs-Szingapúr járatindítás

Scoot: Bécs-Szingapúr járatindítás 

Ünnepélyes keretek között fogadták Bécsben az első közvetlen szingapúri járatot.
Több ország is csatlakozott a spanyolok poggyászcsatájához

Több ország is csatlakozott a spanyolok poggyászcsatájához 

Tizenkét ország fogyasztóvédelmi szervezete csatlakozott a spanyol kezdeményezéshez.
IATA: nyereség a szélsőséges időjárás ellenére

IATA: nyereség a szélsőséges időjárás ellenére  

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) szerint a légitársaságok a gazdasági és geopolitikai bizonytalanságok ellenére is erős nyereséggel számolhatnak 2025-ben.
Újabb légitársaságok az uniós tiltólistán

Újabb légitársaságok az uniós tiltólistán 

A listára valamennyi Suriname-ban és Tanzániában engedélyezett légi fuvarozó felkerült.
Épülhet a repülőtéri gyorsvasút

Épülhet a repülőtéri gyorsvasút 

A beruházás előkészítése az ezt részletező kormányhatározat alapján elkezdődött, a koncessziós pályázatokat fél éven belül kiírhatják.
Kompjárat indult Dubrovnik és Kotor között

Kompjárat indult Dubrovnik és Kotor között 

A politikus közölte, az új kompjárattal erősíteni kívánják a baráti és gazdasági kapcsolatokat a két ország között.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.