Veganuár a felhők felett

Az Emirates minden évben több mint 400 ezer vegán főételt és desszertet szolgál fel, tavaly a vegán ételek iránti igény több régióban is meghaladta az utasforgalom-növekedést. Az ínycsiklandó ételsor olyan fogásokat tartalmaz, mint a thai vörös currys tofu, a krémes polentatorta kakukkfüves gombaraguval, vagy az utasok kedvence, a Green Burger. Nemrég debütált a légitársaság gondosan megtervezett gyermek vegán menüje, séfjei pedig a Veganuár kapcsán új alapanyagokkal kísérleteztek, hogy még tovább bővítsék a növényi alapú ételkínálatot.

Az egyre terjedő vegán életmódról ma már repülés közben sem kell lemondani. A világ legnagyobb nemzetközi légitársasága mind a 140 útvonalán kínál növényi alapú főételeket és desszerteket. 2024-ben a vegán ételek fogyasztása az utasforgalommal összhangban nőtt, de egyes régiókban – például Afrikában, Délkelet-Ázsiában és a Közel-Keleten – meg is haladta azt. 


Fotó: Emirates

Különleges alapanyagok

A Veganuár alkalmából a séfek egy workshop keretében növényi alapú ételekkel és innovatív alapanyagokkal kísérleteztek, hogy a későbbiekben újabb nagyszerű fogásokkal bővíthessék a légitársaság kínálatát.

Kipróbálták többek között az új szilárd tojáspótlót fűszeres shakshuka szósszal, és egy előre elkészített vegán tésztalapot, amelyből sós vegán cannellonit készítettek.

A mesterszakácsok a több mint 300 vegán receptet felvonultató menühöz olyan kiváló, a világ számos tájáról származó alapanyagokat használnak, mint a kaliforniai Beyond Meat növényi alapú húspótlók, az Egyesült Arab Emírségekből és Szingapúrból származó Arlene szójafehérje, a japán Qian Ye préselt tofu, a francia Linnolat bio vegán csokoládé, a német Meister Marken vegán margarin, a thaiföldi Pantai vegán currypaszta és az olasz Koita mandulaital. A menüt a világ legnagyobb vertikális farmjáról származó terményekkel is gazdagítják – a légitársaság tulajdonában lévő Bustanica elsősorban vegyszermentes leveles zöldségekkel járul hozzá a zamatos és friss vegán ételekhez.


Fotó: Emirates

Vegán ételkülönlegességek a felhők felett

A Turistaosztályon olyan ínyencségek várják az utazókat, mint a párolt sárgarépával és paprikával töltött crêpes, amelyet sült burgonyával, gombával és paradicsomos concassé-vel tálalnak, a currys zöldségpuffancs vagy a csokoládés mousse torta csokoládéöntettel és szeder morzsával.  A Prémium Turistaosztály vegán konyhát választó utasai megkóstolhatják a párolt gombát zöldségekkel, ötfűszeres szójaszósszal, amelyet párolt jázmin rizzsel és blansírozott pak choi-val szolgálnak fel, továbbá olyan desszertek közül választhatnak, mint a sárgabarack kompóttal leöntött csokoládés tart vagy a málna-tonka mousse torta bogyós gyümölcsökkel.

A Business Class menüjében elegáns és kreatívan összeállított ételek sorát kínálják, többek között thai vörös currys tofut padlizsánnal, babbal, gombával, taróval, párolt jázmin rizzsel gazdag mártásban.

A desszertek között pedig olyan különlegességek kaptak helyet, mint a trópusi kókuszos ananászos torta vagy a csokoládés pekándiós torta.

A légitársaság First Class utasai pedig olyan kivételes vegán ételköltemények közül választhatnak, mint a krémes polentatorta kakukkfüves gombaraguval, párolt spenóttal és gazdag gyökérzöldség jus-vel vagy a padlizsán curry szenes rizzsel és kurkumás burgonyával, egy csipetnyi kókuszdióval és menta chutney-val tálalva. A desszertek között pedig épp úgy megtalálható az epres Charlotte torta Chantilly krémmel és málnás tuile-lel, mint a sós karamellszósszal és tejszínhabos kesudió-krémmel leöntött forró csokoládéfondant. 


Repülőtéren eltűnő poggyászok nyomában: melyik szín a legrosszabb választás?

Repülőtéren eltűnő poggyászok nyomában: melyik szín a legrosszabb választás? 

A légiközlekedés egyik gyakori problémája – az elveszett vagy eltűnt poggyászok – régóta megoldatlan, és világszerte rengeteg utas számára okoz kellemetlenséget.
Ha Ryanairrel utazik, erről a változásról mindenképp tudnia kell!

Ha Ryanairrel utazik, erről a változásról mindenképp tudnia kell! 

Az ír fapados légitársaságnál a beszállókártyák esetén a közeljövőben új szabályokat vezetnek be.
A SIA továbbra is állja a Szingapúri Nagydíj főszponzori költségeit

A SIA továbbra is állja a Szingapúri Nagydíj főszponzori költségeit 

Megszületett a döntés: a Singapore Airlines (SIA) további 4 évig a Forma1 Szingapúri nagydíj főszponzora.
Jól alakulnak az utasszámok Ferihegyen

Jól alakulnak az utasszámok Ferihegyen 

A Budapest Airport 2024-es éve a várakozásokat meghaladó eredményekkel erősíti meg a repülőtér pozitív lendületét.
Durván emelkedő kompárak Görögországban

Durván emelkedő kompárak Görögországban 

Várhatóan nagymértékben emelkednek 2025-ben a görögországi kompjegyárak – akár 12 százalékkal is emelkedhetnek idén májustól.
Váratlan fordulat a MÁV-nál: ezzel segítik az utazni vágyókat

Váratlan fordulat a MÁV-nál: ezzel segítik az utazni vágyókat 

Alaposan felgyorsították a jegykiadó automaták telepítését.
Egyenruhák az elit csapat részére

Egyenruhák az elit csapat részére 

Az Emirates bemutatta új egyenruháját.
A Lufthansa belépett az ITA tulajdonosi körébe

A Lufthansa belépett az ITA tulajdonosi körébe 

A Lufthansa 41 százalékos részesedést szerez az ITA Airwaysben.
Kiderültek a leginkább turbulens európai repülési útvonalak

Kiderültek a leginkább turbulens európai repülési útvonalak 

A tíz legviharosabb útvonal közül nyolc ugyanabban az országban kezdődik vagy végződik.
Tudják az utasok, ha fenntartható üzemanyaggal repül egy gép?

Tudják az utasok, ha fenntartható üzemanyaggal repül egy gép? 

A Wizz Air utasai körében végzett legfrissebb felmérésének eredményei szerint a válaszadók 71 százaléka úgy véli, hogy a fenntartható repülőgép-üzemanyag (SAF) hozzájárulhat a légiközlekedés karbonlábnyomának csökkentéséhez.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.