Veganuár a felhők felett

Az Emirates minden évben több mint 400 ezer vegán főételt és desszertet szolgál fel, tavaly a vegán ételek iránti igény több régióban is meghaladta az utasforgalom-növekedést. Az ínycsiklandó ételsor olyan fogásokat tartalmaz, mint a thai vörös currys tofu, a krémes polentatorta kakukkfüves gombaraguval, vagy az utasok kedvence, a Green Burger. Nemrég debütált a légitársaság gondosan megtervezett gyermek vegán menüje, séfjei pedig a Veganuár kapcsán új alapanyagokkal kísérleteztek, hogy még tovább bővítsék a növényi alapú ételkínálatot.

Az egyre terjedő vegán életmódról ma már repülés közben sem kell lemondani. A világ legnagyobb nemzetközi légitársasága mind a 140 útvonalán kínál növényi alapú főételeket és desszerteket. 2024-ben a vegán ételek fogyasztása az utasforgalommal összhangban nőtt, de egyes régiókban – például Afrikában, Délkelet-Ázsiában és a Közel-Keleten – meg is haladta azt. 


Fotó: Emirates

Különleges alapanyagok

A Veganuár alkalmából a séfek egy workshop keretében növényi alapú ételekkel és innovatív alapanyagokkal kísérleteztek, hogy a későbbiekben újabb nagyszerű fogásokkal bővíthessék a légitársaság kínálatát.

Kipróbálták többek között az új szilárd tojáspótlót fűszeres shakshuka szósszal, és egy előre elkészített vegán tésztalapot, amelyből sós vegán cannellonit készítettek.

A mesterszakácsok a több mint 300 vegán receptet felvonultató menühöz olyan kiváló, a világ számos tájáról származó alapanyagokat használnak, mint a kaliforniai Beyond Meat növényi alapú húspótlók, az Egyesült Arab Emírségekből és Szingapúrból származó Arlene szójafehérje, a japán Qian Ye préselt tofu, a francia Linnolat bio vegán csokoládé, a német Meister Marken vegán margarin, a thaiföldi Pantai vegán currypaszta és az olasz Koita mandulaital. A menüt a világ legnagyobb vertikális farmjáról származó terményekkel is gazdagítják – a légitársaság tulajdonában lévő Bustanica elsősorban vegyszermentes leveles zöldségekkel járul hozzá a zamatos és friss vegán ételekhez.


Fotó: Emirates

Vegán ételkülönlegességek a felhők felett

A Turistaosztályon olyan ínyencségek várják az utazókat, mint a párolt sárgarépával és paprikával töltött crêpes, amelyet sült burgonyával, gombával és paradicsomos concassé-vel tálalnak, a currys zöldségpuffancs vagy a csokoládés mousse torta csokoládéöntettel és szeder morzsával.  A Prémium Turistaosztály vegán konyhát választó utasai megkóstolhatják a párolt gombát zöldségekkel, ötfűszeres szójaszósszal, amelyet párolt jázmin rizzsel és blansírozott pak choi-val szolgálnak fel, továbbá olyan desszertek közül választhatnak, mint a sárgabarack kompóttal leöntött csokoládés tart vagy a málna-tonka mousse torta bogyós gyümölcsökkel.

A Business Class menüjében elegáns és kreatívan összeállított ételek sorát kínálják, többek között thai vörös currys tofut padlizsánnal, babbal, gombával, taróval, párolt jázmin rizzsel gazdag mártásban.

A desszertek között pedig olyan különlegességek kaptak helyet, mint a trópusi kókuszos ananászos torta vagy a csokoládés pekándiós torta.

A légitársaság First Class utasai pedig olyan kivételes vegán ételköltemények közül választhatnak, mint a krémes polentatorta kakukkfüves gombaraguval, párolt spenóttal és gazdag gyökérzöldség jus-vel vagy a padlizsán curry szenes rizzsel és kurkumás burgonyával, egy csipetnyi kókuszdióval és menta chutney-val tálalva. A desszertek között pedig épp úgy megtalálható az epres Charlotte torta Chantilly krémmel és málnás tuile-lel, mint a sós karamellszósszal és tejszínhabos kesudió-krémmel leöntött forró csokoládéfondant. 


Új korszak kezdődik a low cost légitársaságnál

Új korszak kezdődik a low cost légitársaságnál 

A Wizz Air célja, hogy 2029-re kizárólag új generációs, neo gépeket üzemeltessen.
Repülési élmény autista gyerekeknek

Repülési élmény autista gyerekeknek  

Autizmussal élők számára szerveztek repülési próbát a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.
Így nőtt a római nemzetközi repülőtér forgalma egy év alatt

Így nőtt a római nemzetközi repülőtér forgalma egy év alatt 

2019 óta tízmillióval emelkedett az érkezők és indulók száma, hosszabb távon pedig 60 millió fölötti utasforgalmat akarnak elérni.
Wizz Air: csalók élnek vissza a légitársaság nevével!

Wizz Air: csalók élnek vissza a légitársaság nevével! 

Csalók próbálnak pénzt kicsalni az utazóközönségtől.
Új logisztikai csomópontot nyitott a lett légitársaság

Új logisztikai csomópontot nyitott a lett légitársaság  

A régió egyik legmodernebb áruszállító HUB-ja üzemel ezentúl a rigai reptéren.
HungaroControl: paradigmaváltás, fejlesztések és még több légiforgalmi irányító

HungaroControl: paradigmaváltás, fejlesztések és még több légiforgalmi irányító 

Május 26-án Turi Ferenc vezérigazgató és Bárány Ákos kommunikációs és marketing igazgató a nyári csúcsszezonra való felkészülésükről tartott beszámolót.
Kutyafogadó a római reptéren

Kutyafogadó a római reptéren 

A Dog Relais az első olyan kutyáknak szánt fogadóhely, amelyet olasz repülőtéren hoztak létre.
Autóbuszkiállítás és buszvezetés a BKV óbudai garázsában

Autóbuszkiállítás és buszvezetés a BKV óbudai garázsában 

Május 24-én az Óbudai autóbuszgarázsban folytatódik a BKV idei nyílt napjainak sorozata.
Privát lakosztályok a felhők felett

Privát lakosztályok a felhők felett 

Az Emirates újabb fejlesztéseket vezet be prémium utasai számára a „Fly Better” ígéret jegyében.
Nyár a Wizz Air-nél: új járatok, Fel, északra! program, startra kész akciócsoport, Amelia titkára is fény derül

Nyár a Wizz Air-nél: új járatok, Fel, északra! program, startra kész akciócsoport, Amelia titkára is fény derül 

Amelia, a Wizz Air chatbotja nem véletlenül kapta nevét: a legendás pilótanőről, Amelia Earhartról nevezték el.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.