Az egyre terjedő vegán életmódról ma már repülés közben sem kell lemondani. A világ legnagyobb nemzetközi légitársasága mind a 140 útvonalán kínál növényi alapú főételeket és desszerteket. 2024-ben a vegán ételek fogyasztása az utasforgalommal összhangban nőtt, de egyes régiókban – például Afrikában, Délkelet-Ázsiában és a Közel-Keleten – meg is haladta azt.
Különleges alapanyagok
A Veganuár alkalmából a séfek egy workshop keretében növényi alapú ételekkel és innovatív alapanyagokkal kísérleteztek, hogy a későbbiekben újabb nagyszerű fogásokkal bővíthessék a légitársaság kínálatát.
Kipróbálták többek között az új szilárd tojáspótlót fűszeres shakshuka szósszal, és egy előre elkészített vegán tésztalapot, amelyből sós vegán cannellonit készítettek.
A mesterszakácsok a több mint 300 vegán receptet felvonultató menühöz olyan kiváló, a világ számos tájáról származó alapanyagokat használnak, mint a kaliforniai Beyond Meat növényi alapú húspótlók, az Egyesült Arab Emírségekből és Szingapúrból származó Arlene szójafehérje, a japán Qian Ye préselt tofu, a francia Linnolat bio vegán csokoládé, a német Meister Marken vegán margarin, a thaiföldi Pantai vegán currypaszta és az olasz Koita mandulaital. A menüt a világ legnagyobb vertikális farmjáról származó terményekkel is gazdagítják – a légitársaság tulajdonában lévő Bustanica elsősorban vegyszermentes leveles zöldségekkel járul hozzá a zamatos és friss vegán ételekhez.
Vegán ételkülönlegességek a felhők felett
A Turistaosztályon olyan ínyencségek várják az utazókat, mint a párolt sárgarépával és paprikával töltött crêpes, amelyet sült burgonyával, gombával és paradicsomos concassé-vel tálalnak, a currys zöldségpuffancs vagy a csokoládés mousse torta csokoládéöntettel és szeder morzsával. A Prémium Turistaosztály vegán konyhát választó utasai megkóstolhatják a párolt gombát zöldségekkel, ötfűszeres szójaszósszal, amelyet párolt jázmin rizzsel és blansírozott pak choi-val szolgálnak fel, továbbá olyan desszertek közül választhatnak, mint a sárgabarack kompóttal leöntött csokoládés tart vagy a málna-tonka mousse torta bogyós gyümölcsökkel.
A Business Class menüjében elegáns és kreatívan összeállított ételek sorát kínálják, többek között thai vörös currys tofut padlizsánnal, babbal, gombával, taróval, párolt jázmin rizzsel gazdag mártásban.
A desszertek között pedig olyan különlegességek kaptak helyet, mint a trópusi kókuszos ananászos torta vagy a csokoládés pekándiós torta.
A légitársaság First Class utasai pedig olyan kivételes vegán ételköltemények közül választhatnak, mint a krémes polentatorta kakukkfüves gombaraguval, párolt spenóttal és gazdag gyökérzöldség jus-vel vagy a padlizsán curry szenes rizzsel és kurkumás burgonyával, egy csipetnyi kókuszdióval és menta chutney-val tálalva. A desszertek között pedig épp úgy megtalálható az epres Charlotte torta Chantilly krémmel és málnás tuile-lel, mint a sós karamellszósszal és tejszínhabos kesudió-krémmel leöntött forró csokoládéfondant.