Korfu, Thassos, Zakynthos a Christian Tour árualapjában

Hetven viszonteladó részvételével zajlott le a Christian Tour első magyarországi katalógus-bemutatója. A rendezvényen bemutatkozott az utazásszervező magyarországi csapata: Maged Erian ügyvezető, Bódis Márta irodavezető, Nyúl Miklós marketing és értékesítési vezető, továbbá Szabó Annamária és Dunavölgyi Mátyás.

Elsőként az ügyvezető ismertette a brit-román hátterű Memento Grouphoz tartozó utazásszervező tevékenységi körét. A Christian Tour a Memento Group vállalatcsoport része, akárcsak a legfontosabb turisztikai desztinációkban beutaztatóként működő Memento Holidays, a 3 szállodát, köztük egy görögországi egységet üzemeltető Memento Hotels, illetve a csoport közlekedési vállalata, a Memento Bus. A vállalatcsoport stratégiai központja Londonban a Memento Investment Ltd.

A kiutaztatás a Christian Tour név alatt folyik Magyarország mellett Romániában, Moldáviában, Szerbiában és Lengyelországban. A romániai iroda 1997 óta működik, tavaly 35 charterláncuk volt a román piacról, és számos görög és török úti célba busszal vitték az utasokat. Évi 200 ezer romániai utasuk közül 150 ezren Görögországban nyaraltak velük. Tavaly 60 millió eurós árbevételt értek el.

Magyarországról Korfut, Thassost, az Olimpiai Riviérát, Pargát, Lefkadát, Krétát, a Halkidiki-félszigetet és Bulgáriát programozzák idén repülővel, illetve buszos utazással. A globális bizonytalanság miatt az idén még nem került be a kínálatba Törökország. A téli szezonban dubaji ajánlatokkal jelennek meg a piacon. Már működik az iroda magyar nyelvű viszonteladói weboldala, ahol minden ajánlatot könnyen megtalálnak partnerek.

Nyúl Miklóstól megtudtuk, hogy június 20-tól szeptember 29-ig hétfőnként indulnak csoportjaik a Wizz Air járatain Rodoszra, ahol 3-5*-os garanciális, elsősorban all inclusive szállodák közül lehet válogatni. Igény esetén félpanzióval is foglalhatók a szállások. Zakynthoszra szintén a Wizz Airral repülnek június 23-tól, csütörtökönként. A szállodakínálat hasonló, mint Rodoszon. Thassoson és Korfun 24 órás buszos utazással kínálnak 3-4 csillagos szállodákat, reggelis, félpanziós vagy all inclusive ellátással. Az iroda telepített idegenvezetőkkel dolgozik a célterületeken.

Egyik idegenvezetőjük, Kiss Tóth Helga arra hívta fel a figyelmet, hogy érdemes az utasokat rábeszélni a fakultatív programokra, mert ezeken a kirándulásokon rengeteg érdekes élményt szerezhetnek.

Dr. Horváth Péter, a Colonnade Biztosító utasbiztosítási ágazati igazgatója az utasbiztosítás fontosságára hívta fel a figyelmet, illetve arra emlékeztetett, hogy társaságuk leszerződött helyi orvosokkal, akik probléma esetén akár a szállodában keresik fel a beteget. Azt is megtudtuk, hogy az európai betegbiztosítási ellátást csak állami orvosi rendelőkben és állami kórházakban lehet igénybe venni, ott gyakori a hosszú várakozás, ráadásul a kisebb szigeteken nincs állami kórház.

A terrorveszéllyel kapcsolatban a szakember hangsúlyozta, hogy a biztosító minden olyan országban helyt áll az esetleges terrortámadással kapcsolatos károkért, amelyek nem szerepelnek az utas otthonról való elindulásakor a Külügyminisztérium utazásra nem javasolt úti céljai között.

Dénes Attila, az Aegon Biztosító néhány hete kinevezett igazgatója társaságuk viszonylag friss, tavaly bevezetett utasbiztosítási termékére hívta fel a figyelmet. Dénes Attila emlékeztetett arra is, hogy forgalma alapján az Aegon jelenleg a harmadik legnagyobb biztosítótársaság Magyarországon.


Forgalomba állt az utolsó Airbus Beluga XL

Forgalomba állt az utolsó Airbus Beluga XL 

A Beluga XL a repülőgépek szerkezeti elemeinek szállítására kifejlesztett speciális típus.
Járattörlések és késések Franciaországban a sztrájkok miatt

Járattörlések és késések Franciaországban a sztrájkok miatt 

 A francia repülőtéri dolgozók a „24 órás szabály” ellen tiltakoznak, amely arra kötelezi őket, hogy időben értesítsék a vezetőket a sztrájkokról.
Az Emirates ősztől a Seychelle-szigetek érintésével repül Madagaszkárra  

Az Emirates ősztől a Seychelle-szigetek érintésével repül Madagaszkárra   

A légitársaság a Seychelle-szigeteken keresztül repül ősztől kezdve Madagaszkárra, így kényelmes és zökkenőmentes utazást biztosít azok számára is, akik két helyen terveznek egzotikus nyaralást.
Megvannak 2024 legjobb légitársaságai

Megvannak 2024 legjobb légitársaságai 

A közel-keleti légitársaság minden versenytársánál jobban teljesített utaselégedettség tekintetében és magas színvonalú szolgáltatásokat nyújt.
Az újrahasznosítás igazán egyedi módját választotta a népszerű légitársaság

Az újrahasznosítás igazán egyedi módját választotta a népszerű légitársaság 

Így lesz az óriás repülőgépek üléseiből gyerektáska.
Így is utazhatnak a szurkolók a foci Eb-re

Így is utazhatnak a szurkolók a foci Eb-re 

Évről évre egyre több közlekedési eszköz válik elérhetővé a drukkerek számára.
Immár hivatalos: eladták a budapesti repteret üzemeltető céget

Immár hivatalos: eladták a budapesti repteret üzemeltető céget  

Az adásvételről már hónapok óta hallani lehetett.
Beveti az MI-t az Air France

Beveti az MI-t az Air France 

Mesterséges intelligencia (MI) segítségével javítja hatékonyságát a francia légitársaság.
Másfél év alatt több, mint húsz díjat söpört be a Budapest Airport

Másfél év alatt több, mint húsz díjat söpört be a Budapest Airport  

2024 első negyedévét értékelő nemzetközi utaselégedettségi felmérésen soha nem látott magasságokba tört a Budapest Airport értékelése.
Az Emirates légiutas kísérői mintha egy divatlapból léptek volna ki

Az Emirates légiutas kísérői mintha egy divatlapból léptek volna ki 

A jelenlegi egyenruhát a légitársaság belső tervezői a Simon Jersey brit vezető egyenruha-gyártóval közösen alkották meg, és 2008. július 28-án mutatták be az Emirates első A380-as repülőgépének ünnepélyes átadásakor.