Mesterszakács a KLM járatain

2013. december 1-től Sergio Herman neve a biztosíték a fedélzeten felszolgált ételek magas minőségére a holland királyi légitársaság járatainak World Business Class osztályán. Ez már a második alkalom, hogy a KLM partneri szerződést köt a világhírű séffel, aki Hollandiában három neves éttermet is vezet: az „Oud Sluis”-t Sluis városában, a „Pure C”-t Cadzandban és a „The Jane”-t Antwerpenben - közölte kedden a KLM.

„A KLM-nél nagyon örülünk, hogy ismét együttműködhetünk Sergio Hermannal. A holland mesterszakács tökéletesen megfelel a KLM elvárásainak, mert ételkreációiban egyesülnek a holland tradíciók és a nemzetközi igények is. Elsőrangú séfjeink egyre magasabb minőséget biztosítanak, és minden igényt kielégítő, kiváló menüket állítanak össze a WBC osztályon utazóknak.” – mondta Paul Elich, a KLM fedélzeti szolgáltatásaiért felelős alelnöke.

Sergio Herman megtisztelőnek érzi, hogy másodszor is felkérték a KLM World Business Class étlapjának kidolgozására. „Nick Bril-lel és Syrco Bakker-rel, a The Jane és a Pure C éttermek szakácsaival készítettem el azokat a változatos menüket, amelyek összetétele népszerű éttermeink kínálatára is jellemző.”

A KLM-nek régóta szokása, hogy ismert holland szakácsokat kér fel a World Business Class menüinek kidolgozására, így tartják magukat ígéretükhöz, mely szerint folyamatosan fejlesztik a fedélzeti szolgáltatásokat. Korábban Jonnie Boer, Richard Ekkebus és Onno Kokmeijer is dolgozott a légitársaságnak. Sergio Herman ételkreációi viszont akkora népszerűségnek örvendtek, hogy úgy döntöttek, újra partneri szerződést kötnek vele.

A mesterszakács ínyenc kreációi 2013. december 1-től 2014. szeptember végéig elérhetőek az Amszterdamból induló járatok World Business Class osztályán.

Sergio Herman (született: 1970) az Oud Sluis étterem tulajdonosa és főszakácsa, mely a Zeeland tartománybeli Sluis városában található. A három Michelin-csillagos étterem az előkelő 35. helyet szerezte meg a San Pellegrino A világ 50 legjobb étterme című listáján. Herman bejelentette, hogy idén december 22-én bezárja az Oud Sluis-t, hogy 2014-től másik éttermére, a Pure C-re koncentrálhasson, és ugyanakkor több munkát fektet az antwerpeni The Jane étterem és a The Upper Room Bar felfuttatásába is.


Új vezető az AVIAREPS feltörekvő üzletágánál

Új vezető az AVIAREPS feltörekvő üzletágánál 

Egy régi szakembert bíztak meg a hajózási részleg globális vezetői feladatával.
Indulnak az EL AL nemzetközi járatai Izraelből

Indulnak az EL AL nemzetközi járatai Izraelből 

Íme, a részletek.
 Miért éri meg jobban repülni, mint vonatozni?

Miért éri meg jobban repülni, mint vonatozni? 

Az elmúlt években a repülés sokak számára nemcsak elérhetővé, de sok esetben a legolcsóbb utazási móddá vált.
Befolyásolja a repjegy árát a keresési előzmények törlése?

Befolyásolja a repjegy árát a keresési előzmények törlése? 

Úgy tartják, a légitársaságok vagy a foglalási oldalak követik a kereséseinket, hogy így emeljék az árakat. De vajon van ennek valóságalapja?
Nem lesz egyszerű elővárosi vonattal közlekedni

Nem lesz egyszerű elővárosi vonattal közlekedni 

Június 21-étől július 27-ig jelentősen változik a közlekedési rend az esztergomi, a szobi és a veresegyházi vonalon a rákosrendezői állomáson pályafelújítása miatt.
Budapest Airport: itt a nyári csúcsforgalom

Budapest Airport: itt a nyári csúcsforgalom 

Rekord utasforgalom várható az idei nyáron a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, amelyre a Budapest Airport már tavaly ősszel megkezdte a felkészülést.
Új VIP terminál a máltai repülőtéren

Új VIP terminál a máltai repülőtéren 

4,5 millió eurós beruházással újult meg a máltai repülőtér VIP vendégterminálja.
Az Emirates és az Uber stratégiai együttműködést írt alá

Az Emirates és az Uber stratégiai együttműködést írt alá 

A felek egy gördülékeny foglalási rendszer kialakításán dolgoznak együtt.
Íme, Nyugat-Európa legjobb légitársasága

Íme, Nyugat-Európa legjobb légitársasága 

A francia légitársaság egymást követő ötödik évben lett a legjobb nyugat-európai légitársaság az utasok visszajelzése alapján készülő listán.
Ryanair: Évek óta figyelmeztettünk a Boeing problémáira

Ryanair: Évek óta figyelmeztettünk a Boeing problémáira 

A Ryanair vezérigazgatója, Michael O’Leary élesen bírálta a Boeing gyártási gyakorlatát, miután lezuhant az Air India Dreamliner repülőgépe.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.