Tarol a kánikula a repülőtéren is

Az afrikai hőséget idéző júniusi kánikula miatt ideiglenesen felfüggesztették a gyalogos beszállítást a nappali órákban a Budapest Airport 2A termináljának forgalmi előterén. Az utasok továbbra is gyalogosan hagyják el az érkező gépeket, azonban a beszálláshoz mostantól buszok szállítják ki az utasokat.

A hőmérő 35 fokot mutat árnyékban, azonban a ferihegyi forgalmi előtéren ez jóval több, hiszen már a délelőtti órákban 47 fokosra hevült a repülőtéri beton. Emiatt a hatóságokkal történt egyeztetésnek megfelelően délelőtt 10.00 és délután 18.00 óra között ideiglenesen felfüggesztették 2. A Terminál forgalmi előterén a gyalogos beszállítást. Az utasokat a nappali órákban, amíg a hőségriasztás érvényben van, ismét autóbuszok szállítják az induló gépekhez, az érkező utasok azonban továbbra is gyalogosan hagyják el a repülőgépet.

A repülőtéren dolgozókról is természetesen gondoskodik a Budapest Airport. Ahogy ez a kánikulában lenni szokott, a repülőtér munkabiztonsági szakértői palackozott ásványvizet osztanak a betonon dolgozó rakodóknak, rampásoknak, a biztonsági őrség tagjainak és a biztonsági ellenőröknek, a karbantartó műszaki dolgozóknak. Csak kedden 300 palack ásványvizet adtak ki a dolgozóknak. A repülőtér ismételten felhívta a munkatársak figyelmét, hogy megfelelő védőeszközökkel, sapkával, a tavaly rendszeresített magas UV-faktorú védő napszemüvegekkel óvják magukat. Arra is felhívták a figyelmet, hogy csak az tartózkodjon a betonon a különösen forró déli órákban, akinek ezt a munkája elengedhetetlenül fontossá teszi.

A Budapest Airport a szabályoknak megfelelően fenntartja és folyamatosan ellenőrzi a 2. Terminál épületének hűtését, illetve légkondicionálását. A repülőtéri éttermekben és a kávézókban is rekord mennyiségű ásványvíz és üdítőital fogy, egy szokásos tavaszi nap mennyiségének a kétszeresét is elfogyasztják ilyenkor az utasok.


Krétára indít charterjáratot Debrecenből a Kartago Tours

Krétára indít charterjáratot Debrecenből a Kartago Tours 

Az utazásszervező új úti céllal bővítette debreceni indulású ajánlatait.
Új korszak kezdődik a low cost légitársaságnál

Új korszak kezdődik a low cost légitársaságnál 

A Wizz Air célja, hogy 2029-re kizárólag új generációs, neo gépeket üzemeltessen.
Repülési élmény autista gyerekeknek

Repülési élmény autista gyerekeknek  

Autizmussal élők számára szerveztek repülési próbát a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.
Így nőtt a római nemzetközi repülőtér forgalma egy év alatt

Így nőtt a római nemzetközi repülőtér forgalma egy év alatt 

2019 óta tízmillióval emelkedett az érkezők és indulók száma, hosszabb távon pedig 60 millió fölötti utasforgalmat akarnak elérni.
Wizz Air: csalók élnek vissza a légitársaság nevével!

Wizz Air: csalók élnek vissza a légitársaság nevével! 

Csalók próbálnak pénzt kicsalni az utazóközönségtől.
Új logisztikai csomópontot nyitott a lett légitársaság

Új logisztikai csomópontot nyitott a lett légitársaság  

A régió egyik legmodernebb áruszállító HUB-ja üzemel ezentúl a rigai reptéren.
HungaroControl: paradigmaváltás, fejlesztések és még több légiforgalmi irányító

HungaroControl: paradigmaváltás, fejlesztések és még több légiforgalmi irányító 

Május 26-án Turi Ferenc vezérigazgató és Bárány Ákos kommunikációs és marketing igazgató a nyári csúcsszezonra való felkészülésükről tartott beszámolót.
Kutyafogadó a római reptéren

Kutyafogadó a római reptéren 

A Dog Relais az első olyan kutyáknak szánt fogadóhely, amelyet olasz repülőtéren hoztak létre.
Autóbuszkiállítás és buszvezetés a BKV óbudai garázsában

Autóbuszkiállítás és buszvezetés a BKV óbudai garázsában 

Május 24-én az Óbudai autóbuszgarázsban folytatódik a BKV idei nyílt napjainak sorozata.
Privát lakosztályok a felhők felett

Privát lakosztályok a felhők felett 

Az Emirates újabb fejlesztéseket vezet be prémium utasai számára a „Fly Better” ígéret jegyében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.