Ausztria: 2030-ra mi leszünk a világ legzöldebb országa

Az Osztrák Turisztikai napokon ismertették Ausztria új kongresszusi-turizmusstratégiájának részleteit, amelynek egyik legfontosabb célja a fenntarthatóság biztosítása minden tekintetben - tudósított az eseményről a GD Consulting.

Az Osztrák Turisztikai Napok (ÖTT) keretében május 18-án a kongresszus és rendezvénypiac jövője állt a szakmai rendezvények fókuszában. A statisztikai adatok ismertetéséből kiderül, hogy az elmúlt évben a 2020-as bázishoz képest már összességében és átlagosan 20 százalékkal nőtt a rendezvénynek száma Ausztriában. A tavalyi év során összesen 10.400 rendezvény, félmillió résztvevővel 811 ezer vendégéjszakát generált az osztrák turizmusgazdaságban. Fontos, hogy a "diszruptív időszakot" követően, hogy egyes meghatározó kategóriákban az átlagosnál nagyobb növekedést mértek: tavaly például a kongresszusok száma 27 százalékkal gyarapodott a koronavírus által leginkább sújtott 2020-as évhez képest. A témában tartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az idei év még átmeneti évnek számít, a járvány utáni teljes visszaépülés még Ausztriában is várat magára. A legnagyobb nehézséget az ágazatnak az utazási korlátozások, munkaerőhiány és az elszabaduló árak jelentik.


Sandra Neukart, az Österreich Werbung operatív igazgatója ismertette a nyolc pilléren nyugvó új kongresszusi-turizmusstratégia részleteit, amelynek egyik legfontosabb célja a fenntarthatóság biztosítása minden tekintetben. Ausztria 2030-ra a világ legzöldebb és legfenntarthatóbb minősített célországa kíván lenne, amely érdekében folyamatosan növelik a zöld védjegy keretében megrendezett események számát. Az idei ÖTT már a Green Event védjegy kritériumainak megfelelően került megrendezésre. Érdekesség, hogy a kongresszusi turizmus jövőjéről szóló események és a sajtótájékoztató első alkalommal már a Metaversum-ban is „megélhető” és követhető volt.


Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt

Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt 

 „Mi vagyunk a nagy vesztesek” – mondják a párizsi kulturális szektorban dolgozók.
Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét

Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét 

Lezárták a szicíliai Catania repülőterét, amelyet hamueső temetett be az Etna vulkán kitörése miatt kedden.
Prémium úti cél Törökországban

Prémium úti cél Törökországban 

A török félsziget a hírességek kedvenc "prémium” úti célja.
Pompeii, a betemetett város

Pompeii, a betemetett város 

A kapun belépve megcsap a történelem szaga – a hatalmas kövekkel kirakott utcákat járva úgy érzem magam, mintha egy időgép visszavitt volna az ókorba.
Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb

Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb  

A Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviselete a következő információt küldte szerkesztőségünkbe.
Magyarok nélkül megállna Ausztria

Magyarok nélkül megállna Ausztria 

Tíz év alatt több mint a duplájára nőtt a magyarok létszáma Ausztriában, ami napjainkban már meghaladja a 107 ezret.
Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban

Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban 

Ha a nyaralást Horvátországba tervezi, mindenképp érdemes felfedezni az Adriai-tengeren található természeti kincseket.
Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban

Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban 

A borravaló megítélése kultúránként és nemzetenként változó: ami az egyes országokban szokás, az egy másikban akár sértés is lehet. 
Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában

Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában 

Linz kirobbanóan sikeres a magyar látogatók körében is.
Horvátországnál soha ilyen meleg nem volt még az Adriai-tenger

Horvátországnál soha ilyen meleg nem volt még az Adriai-tenger 

Ha megerősítik a mérést, ez lesz a valaha mért legmagasabb vízhőmérséklet Horvátországban.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.