A 2018-19-es szezonban gyorsabb felvonók, új szálláshelyek, események és gasztronómiai kalandok várták a sítúrára indulókat. Akiknek nem a lecsúszás, hanem a felmászás az élmény, kiépített túrautakból és vezetőkből válogathatnak, és persze a szálláshelyek választéka is a hosteltől a luxus chalet-kig terjed.
A statisztikák szerint az ország területének 23 százalékát hegyek borítják, amelyeken 350 síelhető területet és összesen 44 sí-resortot jelöltek ki. A turisták átlagos napi költése 81 euró, a síbérlet 25,9 euró és a síelők átlagosan 429 euró költenek el telelésük alkalmával. És biztosan elégedetten távoznak, hiszen az itt sízők 90 százaléka ajánlja a terepet vagy a visszatérést fontolgatja.
A gasztronómiára természetesen a hegyekben sem lehet panasz - Manigodban például Marc Veyrat három Michelin-csillagos La Maison de Bois étterme a Gault&Millau-tól is 20 pontot kapott, de további neves fine dining éttermeket is találunk a síterepeken. La Clusaz-ban a Sushi Fumi pedig egyedülálló módon vegyíti a francia és a japán konyhaművészetet, hiszen a klasszikus rollok és sashimik mellett helyi sajtok és libamáj is megjelenik a kreációkban. Vaujany-ban a fondü pedig akár a sílift kabinjában, terített asztalnál is élvezhető.
Az adrenalin megszállottai Val Thorens-ban a világ legmagasabban fekvő zipline-ja segítségével átlagosan 75 km/órás sebességgel száguldhatnak le a kifeszített drótkötélpályán, akár felszerelésükkel együtt is.
A fejlesztések folytatásaként, idén decemberben nyílik meg Franciaország legmagasabban fekvő síszállodája, Val d’Isére La Solaise csúcsán. A La Refuge du Solaise egy egykori felvonó-állomás épületében kap helyet, 2551 méteres magasságban, benne felsőkategóriás szobákat és 14 ágyas menedékházat is találunk, étterme és úszómedencéje mindenki számára nyitott. Ám addig is, a napokban lehullott tetemes mennyiségű hónak köszönhetően még sokan útnak indulnak, hogy a tavaszi napsütésben élvezzék a lankákat.