Idén Kölnben lesz a nemzetközi élelmiszerinnovációs konferencia

A németországi élelmiszertechnológiai intézet (German Institute for Food Technologies, DIL) immár harmadszor rendezi meg az ifood – Innovation Food Conference nemzetközi fórumot. Ezúttal az Anuga élelmiszeripari szakvásár keretein belül.

A kétévente megszervezett konferencia során az üzleti, a kutatási és a politikai szcéna képviselői fogják megvitatni a jövő élelmiszertermelését és táplálkozását. Az eseménynek a Kölnben megrendezésre kerülő Anuga szakkiállítás és vásár ad otthont 2015. október 13-án és 14-én.

Az Anuga a világ legnagyobb élelmiszeripari szakkiállítása, amelyre csaknem 100 országból 6800 kiállító fog érkezni, és a körülbelül 190 országból ide látogató, mintegy 155.000 szakmai látogatóval találkozhatnak 2015. október 10-e és 14-e között.

Az ifood 2015 konferencián négy fő téma kerül fókuszba:

- Ipar 4.0 – A dolgok internete
- Fogyasztói trendek – A húzóerő
- Új ételek – technológiai újítások
- Felzárkózó gazdaság – csere határok nélkül

A magas rangú felszólalók soraiban többek közt jelen lesz:

- Prof. Michael Hüther – igazgató, German Institute for Economic Research, Köln 
- Hanni Rützler – táplálkozási szakértő, az egészségpszichológia trendkutatója, futurefoodstudio
- Enrico Krien – vezető üzleti tanácsadó, Nielsen Germany
- Dr. Christian Janze - Ernst & Young, a German Agribusiness Initiative igazgatója
- John David Roeg – vezető elemző, Rabobank Food & Agribusiness Research and Advisory (FAR)
- Olaf Lies – gazdaságügyi miniszter, Labour and Transport for Lower Saxony
- Prof. Jannik H. Schmidt – vezérigazgató, 2.-0 LCA tanácsadók

A konferencia angol nyelven fog zajlani.


Észak-Korea egyik városába már mehetnek turisták

Észak-Korea egyik városába már mehetnek turisták 

Észak-Korea bejelentette, hogy Raszon, az orosz és kínai határ közelében fekvő város, újra megnyílik a külföldi turisták előtt.
Ennyien utaztak Rász el-Haimába 2024-ben

Ennyien utaztak Rász el-Haimába 2024-ben 

A Rász el-Haima Turisztikai Hivatal (RAKTDA) friss adatai szerint a vendégéjszakák száma rekordszintet ért a tavalyi évben.
Fő utazási trendek az elmúlt és az idei évben

Fő utazási trendek az elmúlt és az idei évben  

Nagyobb sportesemények, menő zenei programok, inspiráló lassú utak, alternatív úti célok.
Idén Casanova bűvöletében születik újjá a Velencei Karnevál

Idén Casanova bűvöletében születik újjá a Velencei Karnevál  

Velence idén még a szokásosnál is különlegesebb karnevált rendez: 18 napos ünnep február 14-től március 4 -ig tart a város csatornáin, hídjain és terein.
Merre indulnak idén az amerikai turisták?

Merre indulnak idén az amerikai turisták? 

Ha ma Amerika szóba kerül, a Los Angeles-i szörnyű tűzvész vagy Trump beiktatása a fő téma.
Újra népszerűek az utazási irodák?

Újra népszerűek az utazási irodák?  

A Z generáció tagjainak 38 százaléka nem online foglal.
Indul a bécsi báli szezon –  fokozott rendőri biztonsági intézkedések

Indul a bécsi báli szezon – fokozott rendőri biztonsági intézkedések 

Az osztrák rendőrség tagjai több mint egy hónapon át fokozottan védik a parketten keringőzőket. A báli szezon csúcseseményét, a bécsi operabált idén február 27-én tartják.
Megnyílt Közép-Európa legnagyobb turisztikai szakvására, az ATB

Megnyílt Közép-Európa legnagyobb turisztikai szakvására, az ATB 

Az esemény idén is különleges élményt kínál a „világ körüli utazás négy nap alatt” mottó jegyében.
Horvátországi adatok  magyar vendégérkezésekről

Horvátországi adatok magyar vendégérkezésekről 

 Az adatokból az is kiderült, hogy nemcsak a nyári hónapokban választják úti célul az országot.
Megvan a földkerülő verseny győztese

Megvan a földkerülő verseny győztese 

A francia Charlie Dalin nyerte meg a tizedik Vendée Globe földkerülő vitorlásversenyt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.