A kétévente megszervezett konferencia során az üzleti, a kutatási és a politikai szcéna képviselői fogják megvitatni a jövő élelmiszertermelését és táplálkozását. Az eseménynek a Kölnben megrendezésre kerülő Anuga szakkiállítás és vásár ad otthont 2015. október 13-án és 14-én.
Az Anuga a világ legnagyobb élelmiszeripari szakkiállítása, amelyre csaknem 100 országból 6800 kiállító fog érkezni, és a körülbelül 190 országból ide látogató, mintegy 155.000 szakmai látogatóval találkozhatnak 2015. október 10-e és 14-e között.
Az ifood 2015 konferencián négy fő téma kerül fókuszba:
- Ipar 4.0 – A dolgok internete
- Fogyasztói trendek – A húzóerő
- Új ételek – technológiai újítások
- Felzárkózó gazdaság – csere határok nélkül
A magas rangú felszólalók soraiban többek közt jelen lesz:
- Prof. Michael Hüther – igazgató, German Institute for Economic Research, Köln
- Hanni Rützler – táplálkozási szakértő, az egészségpszichológia trendkutatója, futurefoodstudio
- Enrico Krien – vezető üzleti tanácsadó, Nielsen Germany
- Dr. Christian Janze - Ernst & Young, a German Agribusiness Initiative igazgatója
- John David Roeg – vezető elemző, Rabobank Food & Agribusiness Research and Advisory (FAR)
- Olaf Lies – gazdaságügyi miniszter, Labour and Transport for Lower Saxony
- Prof. Jannik H. Schmidt – vezérigazgató, 2.-0 LCA tanácsadók
A konferencia angol nyelven fog zajlani.
Forrás: Turizmus Online