Idén Kölnben lesz a nemzetközi élelmiszerinnovációs konferencia

A németországi élelmiszertechnológiai intézet (German Institute for Food Technologies, DIL) immár harmadszor rendezi meg az ifood – Innovation Food Conference nemzetközi fórumot. Ezúttal az Anuga élelmiszeripari szakvásár keretein belül.

A kétévente megszervezett konferencia során az üzleti, a kutatási és a politikai szcéna képviselői fogják megvitatni a jövő élelmiszertermelését és táplálkozását. Az eseménynek a Kölnben megrendezésre kerülő Anuga szakkiállítás és vásár ad otthont 2015. október 13-án és 14-én.

Az Anuga a világ legnagyobb élelmiszeripari szakkiállítása, amelyre csaknem 100 országból 6800 kiállító fog érkezni, és a körülbelül 190 országból ide látogató, mintegy 155.000 szakmai látogatóval találkozhatnak 2015. október 10-e és 14-e között.

Az ifood 2015 konferencián négy fő téma kerül fókuszba:

- Ipar 4.0 – A dolgok internete
- Fogyasztói trendek – A húzóerő
- Új ételek – technológiai újítások
- Felzárkózó gazdaság – csere határok nélkül

A magas rangú felszólalók soraiban többek közt jelen lesz:

- Prof. Michael Hüther – igazgató, German Institute for Economic Research, Köln 
- Hanni Rützler – táplálkozási szakértő, az egészségpszichológia trendkutatója, futurefoodstudio
- Enrico Krien – vezető üzleti tanácsadó, Nielsen Germany
- Dr. Christian Janze - Ernst & Young, a German Agribusiness Initiative igazgatója
- John David Roeg – vezető elemző, Rabobank Food & Agribusiness Research and Advisory (FAR)
- Olaf Lies – gazdaságügyi miniszter, Labour and Transport for Lower Saxony
- Prof. Jannik H. Schmidt – vezérigazgató, 2.-0 LCA tanácsadók

A konferencia angol nyelven fog zajlani.


Szigorítások és új szabályok a Cinque Terrén

Szigorítások és új szabályok a Cinque Terrén 

A helyi nemzeti park hatósága szigorításokat vezet be a biztonság és a természeti környezet védelme érdekében.
A DHL korlátozza amerikai kiszállításait

A DHL korlátozza amerikai kiszállításait 

A DHL Express április 21-től ideiglenesen felfüggeszti a 800 dollárt meghaladó értékű, magánszemélyeknek szóló csomagok kiszállítását az Egyesült Államokba.
WTTC: 2035-re 4,5 millió új turisztikai munkahely az EU-ban

WTTC: 2035-re 4,5 millió új turisztikai munkahely az EU-ban 

Az Európai Unió utazási és turisztikai szektora erőteljes növekedési pályára állt, és a következő évtized során várhatóan további 4,5 millió munkahelyet teremt 2035-re.
Elköltözött a Kartago Tours központja

Elköltözött a Kartago Tours központja 

A költözés a vállalat ügyfelei által eddig is használt elérhetőségeket nem érinti.
Élj Dubajban, miközben tanulj tartalomkészítést!

Élj Dubajban, miközben tanulj tartalomkészítést! 

A Beautiful Destinations Academy,  a Visit Dubai-val együttműködve most egyedülálló lehetőséget kínál .
World Tourism Film Awards: idén is díjazzák a világ legjobb turisztikai kisfilmjeit

World Tourism Film Awards: idén is díjazzák a világ legjobb turisztikai kisfilmjeit  

Főszerkesztőnk is a nemzetközi zsűri tagja.
Varsó, a meglepetések városa

Varsó, a meglepetések városa  

Lengyelország fővárosa igazi modern metropolisz.
Mit rejt a mély Görögország egyik legszebb szigete alatt?

Mit rejt a mély Görögország egyik legszebb szigete alatt? 

Szantoriniről van, szó, ahol meredek sziklák százai sorakoznak, helyről, amelyet turisták százezrei látogatnak évente.
Ingyenes és pénztárcabarát dubaji programok

Ingyenes és pénztárcabarát dubaji programok 

Sokan azt gondolják, hogy Dubajban csak költséges szórakozás várja a látogatókat. Szerencsére ez nem így van, hiszen számos ingyenes látnivalót is találunk, ha Dubajba látogatunk.
Már a horvátok is nehezítettek a határátkelésnél

Már a horvátok is nehezítettek a határátkelésnél 

Szlovákia és Ausztria után április 15-től Horvátország is ideiglenes határellenőrzést rendelt el.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.