Idén Kölnben lesz a nemzetközi élelmiszerinnovációs konferencia

A németországi élelmiszertechnológiai intézet (German Institute for Food Technologies, DIL) immár harmadszor rendezi meg az ifood – Innovation Food Conference nemzetközi fórumot. Ezúttal az Anuga élelmiszeripari szakvásár keretein belül.

A kétévente megszervezett konferencia során az üzleti, a kutatási és a politikai szcéna képviselői fogják megvitatni a jövő élelmiszertermelését és táplálkozását. Az eseménynek a Kölnben megrendezésre kerülő Anuga szakkiállítás és vásár ad otthont 2015. október 13-án és 14-én.

Az Anuga a világ legnagyobb élelmiszeripari szakkiállítása, amelyre csaknem 100 országból 6800 kiállító fog érkezni, és a körülbelül 190 országból ide látogató, mintegy 155.000 szakmai látogatóval találkozhatnak 2015. október 10-e és 14-e között.

Az ifood 2015 konferencián négy fő téma kerül fókuszba:

- Ipar 4.0 – A dolgok internete
- Fogyasztói trendek – A húzóerő
- Új ételek – technológiai újítások
- Felzárkózó gazdaság – csere határok nélkül

A magas rangú felszólalók soraiban többek közt jelen lesz:

- Prof. Michael Hüther – igazgató, German Institute for Economic Research, Köln 
- Hanni Rützler – táplálkozási szakértő, az egészségpszichológia trendkutatója, futurefoodstudio
- Enrico Krien – vezető üzleti tanácsadó, Nielsen Germany
- Dr. Christian Janze - Ernst & Young, a German Agribusiness Initiative igazgatója
- John David Roeg – vezető elemző, Rabobank Food & Agribusiness Research and Advisory (FAR)
- Olaf Lies – gazdaságügyi miniszter, Labour and Transport for Lower Saxony
- Prof. Jannik H. Schmidt – vezérigazgató, 2.-0 LCA tanácsadók

A konferencia angol nyelven fog zajlani.


Ajándék közösségi program Bécsben

Ajándék közösségi program Bécsben 

Bécs újabb lépést tesz az ifjúság bevonása és a társadalmi egyenlőség erősítése felé.
Büntetik Dél-Olaszországban a fürdőruhában sétáló turistákat

Büntetik Dél-Olaszországban a fürdőruhában sétáló turistákat 

A településvezető kedden aláírt rendelkezése a csaknem tizenkilencezer lakosú város történelmi központjára vonatkozik.
Allianz: idén a magyarok 70 százaléka biztosan utazik, de a legtöbben egy hétre

Allianz: idén a magyarok 70 százaléka biztosan utazik, de a legtöbben egy hétre 

Bár a magyarok többsége idén is készül nyaralni, a pihenés célja, hossza és gyakorisága már igen változatos képet mutat.
Megfontoltan költenek a nyári vakációra a magyarok

Megfontoltan költenek a nyári vakációra a magyarok  

A többség igyekszik a nyári pihenést úgy megszervezni, hogy a pénzügyi lehetőségek összhangban legyenek a nyaralási elképzelésekkel.
Kitört az Etna, menekülnek a turisták – videóval

Kitört az Etna, menekülnek a turisták – videóval 

Hatalmas gáz- és hamuoszlop tört a magasba az olasz sziget felett.
Ketten Comóról – exkluzív hoteldizájn a felhők felett

Ketten Comóról – exkluzív hoteldizájn a felhők felett 

Olasz elegancia, festő ecsetjére kívánkozó háttér, magyar kreativitás és időtlen luxus a hegyek ölelésében – ez a Nuvole Garden hotelprojekt a Comói-tónál.
Ez történt Linzben egy rendhagyó eseményen

Ez történt Linzben egy rendhagyó eseményen 

A jövő nem fenyegetés, hanem lehetőség: felhívás az aktív alakításra.
Spanyolországot brutális hőség éri el

Spanyolországot brutális hőség éri el 

A nyár közepét idéző időjárás várhatóan e hét csütörtöktől vasárnapig tart majd.
Az idei nyár titkos favoritja: Bulgária

Az idei nyár titkos favoritja: Bulgária 

Feljebb ugrott a Kiwi.com foglalási listáján Portugália és Málta is.
Válságstáb alakult a parajdi sóbánya turizmusának megmentésére

Válságstáb alakult a parajdi sóbánya turizmusának megmentésére 

Jelenleg a bánya egyik legújabb részét, a Telegdy-szárnyat próbálják megmenteni két szigetelőgát kialakításával.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.