Ingyen bort kínál egy étterem a telefonjukat nem használó vendégeknek

Az ingyenes bor ígéretével az étterem forgalma azóta is dübörög azok körében, akik hajlandóak részt venni a mobiltelefon-méregtelenítésben.

Egy olasz étterem ingyen üveg bort kínál azoknak a vendégeknek, akik az étteremben képesek lemondani mobiltelefonjukról.- olvasható a theguardian.com weboldalán. 

Mint írják,

Angelo Lella, az északi Veronában márciusban megnyílt Al Condominio étterem tulajdonosa elmondta, ezzel szeretnék a hozzájuk betérőket arra ösztönözni, hogy egymással beszélgessnek, ahelyett, hogy állandóan a telefonjukra pillantanának.

„Olyan éttermet szerettünk volna nyitni, amelyik különbözik a többitől” – mondta. „És mi ezt a módszert választottuk. A vendégeink dönthetnek úgy, hogy lemondanak a technológiáról, és inkább egymás társaságát élvezik. A technológia egyre nagyobb problémát jelent - magyarázta a Lella -  A telefon sok ember számára olyan, mint egy drog… Nálunk lehetőség nyílik arra, hogy egy ideig félretegyék, és igyanak egy jó pohár bort.”

Ingyenborral jutalmazzák azokat a vendégeket, akik a személyes beszélgetést választják a telefonjuk  helyett
Ingyenborral jutalmazzák azokat a vendégeket, akik a személyes beszélgetést választják a telefonjuk helyett
Fotó: Pixabay

Ennek megfelelően az étterembe érkezők a bejáratnál elhelyezett saját zárt dobozban hagyhatják a telefonjaikat, és miután megmutatták a kulcsot a pincérnek, aki máris felszolgálja nekik az üveg bort.

Az ingyenes bor ígéretével az étterem forgalma azóta is dübörög azok körében, akik hajlandóak részt venni a mobiltelefon-méregtelenítésben.

Bár Veneto régióban az Al Condominio az első étterem a, amelyik ilyen kezdeményezést indított útjára, Olaszország más részein már korábban is volt hasonló ötletet: a Marina di Cecinában található Separè 1968 étteremben például utalványokat adtak azoknak a vendégeknek, akik képesek nélkülözni telefonjukat az étteremben..


A madridiak Balatonja a magyarok kedvence

A madridiak Balatonja a magyarok kedvence  

A magyarok körében azért is lett népszerű a terület, mert más spanyol régiókhoz képest jóval könnyebben megközelíthető.
Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt

Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt 

 „Mi vagyunk a nagy vesztesek” – mondják a párizsi kulturális szektorban dolgozók.
Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét

Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét 

Lezárták a szicíliai Catania repülőterét, amelyet hamueső temetett be az Etna vulkán kitörése miatt kedden.
Prémium úti cél Törökországban

Prémium úti cél Törökországban 

A török félsziget a hírességek kedvenc "prémium” úti célja.
Pompeii, a betemetett város

Pompeii, a betemetett város 

A kapun belépve megcsap a történelem szaga – a hatalmas kövekkel kirakott utcákat járva úgy érzem magam, mintha egy időgép visszavitt volna az ókorba.
Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb

Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb  

A Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviselete a következő információt küldte szerkesztőségünkbe.
Magyarok nélkül megállna Ausztria

Magyarok nélkül megállna Ausztria 

Tíz év alatt több mint a duplájára nőtt a magyarok létszáma Ausztriában, ami napjainkban már meghaladja a 107 ezret.
Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban

Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban 

Ha a nyaralást Horvátországba tervezi, mindenképp érdemes felfedezni az Adriai-tengeren található természeti kincseket.
Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban

Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban 

A borravaló megítélése kultúránként és nemzetenként változó: ami az egyes országokban szokás, az egy másikban akár sértés is lehet. 
Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában

Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában 

Linz kirobbanóan sikeres a magyar látogatók körében is.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.