Innovatív gyakorlatok és konkrét tippek a turisztikai podcast legújabb részében

Az adásból megismerhetjük többek között a kreatív turisztikai marketing gyakorlatának mesterfogásait és az osztrák újturizmus "szabásmintáját".

Egy kis ízelítőt adunk az újturizmus világával foglalkozó népszerű Dunakavicsok turisztikai podcast-sorozat legújabb részéből.

A Dunakavicsok 36. epizódjának vendége egyébként Mark Huber magyar származású ausztriai szállodás szakember, hoteligazgató, cluster-manager, aki első kézből mutatja be a hallgatóknak, miként sikerült egy általa vezetett bécsi szállodát hozzájuttatni az osztrák fenntarthatósági védjegyhez. Az adás első felében a hallgatók az interjún kívül megismerik az újturizmus „szabásmintáját” is, amelyen 32 olyan trend került berajzolásra, amelyek jelentősen meghatározzák Ausztria turizmusának jövőjét.

Az Österreich Werbung szakemberei által kidolgozót jövőtérkép - Zukunftsmap - alapján a podcast műsorvezető párosa, Kovács Balázs nemzetközi turisztikai szakértő és Nagy-Szász István szállodás szakember a GIG-economy, new work, az MI és az adatvezérlet folyamatok jelentette megatrendek mögött meghúzódó kihívásokat és hajtóerőket is részletesen bemutatják.

Az adásból megismerhetjük még a kreatív turisztikai marketing gyakorlatának mesterfogásait és konkrét tippeket kapunk, hogy miként tudunk szabad asszociációk segítségével páratlanul egyedi marketingtevékenységet végezni, de előrejelzéseket is kaphatunk a nyári és őszi turisztikai trendekre vonatkozóan.

Dunakavicsok podcast legfrissebb adása ismét sok érdekességet tartogat
Dunakavicsok podcast legfrissebb adása ismét sok érdekességet tartogat
Fotó: GD Consulting

 

Az adásban innovatív start up cégek friss találmányaként bemutatásra kerülnek olyan jó gyakorlatok, amelyek kivitelezése az e-bikeosok és a kempingezők számára soha nem tapasztalt eljárásokat és lehetőségeket biztosíthat.

Az epizód végén a „kis színes” szekcióban a hamarosan kezdődő párizsi Olimpia turizmus területén tetten érhető fenntarthatósági törekvései kerülnek terítékre. Az epizód zárásaként ajánlásra kerül a Fenntartható Turisztikai Világtanács (GSTC) képzési programja, amely során elsajátíthatóak a fenntarthatóság turisztikai alap- és irányelvei. A 36. epizód meghallgatható ITT.


Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét

Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét 

Lezárták a szicíliai Catania repülőterét, amelyet hamueső temetett be az Etna vulkán kitörése miatt kedden.
Prémium úti cél Törökországban

Prémium úti cél Törökországban 

A török félsziget a hírességek kedvenc "prémium” úti célja.
Pompeii, a betemetett város

Pompeii, a betemetett város 

A kapun belépve megcsap a történelem szaga – a hatalmas kövekkel kirakott utcákat járva úgy érzem magam, mintha egy időgép visszavitt volna az ókorba.
Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb

Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb  

A Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviselete a következő információt küldte szerkesztőségünkbe.
Magyarok nélkül megállna Ausztria

Magyarok nélkül megállna Ausztria 

Tíz év alatt több mint a duplájára nőtt a magyarok létszáma Ausztriában, ami napjainkban már meghaladja a 107 ezret.
Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban

Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban 

Ha a nyaralást Horvátországba tervezi, mindenképp érdemes felfedezni az Adriai-tengeren található természeti kincseket.
Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban

Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban 

A borravaló megítélése kultúránként és nemzetenként változó: ami az egyes országokban szokás, az egy másikban akár sértés is lehet. 
Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában

Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában 

Linz kirobbanóan sikeres a magyar látogatók körében is.
Horvátországnál soha ilyen meleg nem volt még az Adriai-tenger

Horvátországnál soha ilyen meleg nem volt még az Adriai-tenger 

Ha megerősítik a mérést, ez lesz a valaha mért legmagasabb vízhőmérséklet Horvátországban.
Ételmérgezéssel szállítottak kórházba magyar turistákat Romániában

Ételmérgezéssel szállítottak kórházba magyar turistákat Romániában 

A  Krassó-Szörény megyei tisztiorvosi szolgálat vizsgálatot indított, hogy kiderítsék a megbetegedések okát.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.